Môj prvý minerálny make up

18:11

Minerálny make up je niečo, čo som dlho prehliadala. Vedela som, že existuje, vedela som, ako sa používa a že je mimoriadne vhodný na môj typ pleti, ale nejako som nemala chuť ho skúšať. Vyhovovali mi make upy z drogérie, predsa bolo tam dosť značiek a ešte viac druhov líčidiel. Nastal však obrat a pomaly prenášam prírodnú kozmetiku do môjho života. Aj do toho dekoratívneho. Je to drahšie, ale stojí to za to. Mám vo wishliste niekoľko značiek, ktoré by som časom rada skúsila, teraz sa opájam dokonalosťou francúzskej značky Couleur Caramel.









O minerálnom make upe si môžete prečítať:

      "Jemný hodvábny prášok s ľahkou konzistenciou, ktorý vašu pleť vôbec nezaťaží a vďaka svojmu zloženiu má priaznivý vplyv na stav pokožky. Pôsobí ako prirodzená ochrana proti UV žiareniu a drží po celý deň. Marhuľový olej má antioxidačné účinky a chráni pleť pred predčasným starnutím. Jemné čiastočky sľudy odrážajú svetlo a dodávajú pleti jas.
POUŽITIE: aplikujte v 3 krokoch. Naneste bielu podkladovú bázu. Nanášajte prstami na čistú, suchú pleť. Použitím štetca na pleť opatrne naneste jemnú vrstvu sypkého púdru. Vytvoríte tak dokonalý základ pre perfektné krytie všetkých nedokonalostí pleti. Nakoniec aplikujte bio minerálny make-up. Malé množstvo prášku nasypte do vrchnáka škatuľky a miešajte
štetcom kabuki, až kým je prášok rovnomerne rozložený na štetci. Prebytočné množstvo oklepte. Na štetci nesmie byť hrubá vrstva minerálneho make-upu. Lepšie je začať s nanášaním menšieho množstva produktu a postupne pridávať až po dosiahnutie požadovaného výsledku. Rovnomerne nanášajte na pleť krúživým pohybom. Podľa potreby postup opakujte.
AKTÍVNE ZLOŽKY: Ryžový prášok je antioxidant, hydratuje a zmatňuje pokožku. Sľuda obsahuje čiastočky, ktoré odrážajú svetlo a pleti dodávajú jas. Brusnicový olej má prirodzene vysoké antioxidačné účinky, hydratačné schopnosti a obsahuje stopové prvky prospešné pokožke. Láskavec chvostový je antioxidant, zjemňuje a hydratuje pokožku.
100 % všetkých zložiek je prírodného pôvodu
12 % aktívnych zložiek
12 % všetkých zložiek je z bioprodukcie

INGREDIENCIE: MICA – ZEA MAYS STARCH (ZEA MAYS (CORN) STARCH)* – SQUALENE - ZINC STEARATE - TOCOPHEROL - GLYCERIL CAPRYLATE - BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER* - SILICA - PERSEA GRATISIMA (AVOCADO) OIL* - PONGAMIA GLABRA SEED OIL - MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL*. [+/– Môže obsahovať : CI 77491 (Iron oxide) - CI 77492 (Iron oxide) - CI 77891 (Titanium dioxide) - CI 77499 (Iron oxide) - CI 77742 (Manganese violet)]. *ingrédient issu de l'Agriculture Biologique / ingredient from Organic Farming"


Keď mi prišiel domov, nevedela som sa dočkať okamihu, kedy ho skúsim. Bola tam určitá obava, či mi sadne  odtieň, či budem ten make up vedieť použiť a či je naozaj taký vhodný na môj typ pleti. Bežne by mi niečo také nenapadlo, pretože make up som vedela zohnať za 5-6 eur a keď mi nesadol, buď som ho podarovala alebo hodila do koša (aj taký bol, bol taký zlý, že som si netrúfla niekomu ho ponúknuť). Pri prírodnej kozmetike by som si to nedovolila, pretože je prírodná ♥ a zaslúži si len dobré zaobchádzanie a tiež preto,  lebo je drahšia. Na Couleur Caramel nedám dopustiť. Už mám v pláne kúpiť si korektor, podkladovú bázu a make up, ktorý som ešte nemala. Chvíľku potrvá, kým si na to všetko našetrím, ale na dobré sa čakať oplatí. Minerálny make up má 6 g a je v nádhernom papierovom obale. Make up sa vysýpa po troche do vrchnáčika, je to jednoduchšie. Vybrala som si odtieň Light Beige a teraz zisťujem, že by sa mi šikol o kúsok tmavší. Preto som ho tiež nemohla nafotiť, už som opálená a nechcem čakať rok na recenziu :) Použitie je celkom iné a aj výsledný efekt bol zo začiatku prekvapivý. V čom je taký iný? Tento prášok, ktorý mne pripomína viac púder ako make up, je jemný a na 100% prírodný. Nanáša sa kabuki štetcom. Najlepšie je naniesť si hydratačný krém (prípadne váš obľúbený denný), potom trochu podkladovej bázy a keď dobre uschne, príde na rad tento make up. S kabuki štetcom robím rada. Ide to ľahko a rýchlo. Začínam s trochou make upu a podľa potreby pridávam. Krytie je slabšie, ale pleť jednotí a rozjasňuje. Keď mám dobré obdobie, nepotrebujem korektor, takže mi vyhovuje, ale v období vyrážkovej milióntej puberty by som potrebovala niečo celkom s podstatne vyšším krytím. Pleť je matná, pôsobí veľmi prirodzene, neumelo a vyhladene. Make up nezachádza do vrások, ale trochu mi zvýrazňuje póry. Výdrž je celodenná a ak sa stane, že pleť sa trochu mastí, siahnem po odmasťujúcom obrúsku. Táto skúsenosť sa mi zapáčila, pretože minerálny make up je niečo celkom iné a dlhotrvácne. Akurát si musím zaobstarať tmavší odtieň, lebo konečne sa na mňa nalepilo opálenie. Tento svetlejší ale miniem určite, používam ho na môj tekutý make up Couleur Caramel a výsledný efekt je dokonalý :)
Plusy:
  • bio eko dokonalý na prvý pohľad
  • krásny obal
  • jemnučký prášok
  • bez vôňe
  • nanášanie je jednoduché s kabuki štetcom
  • nezachádza do vrások, zmatňuje, zjednotí pleť, pôsobí úplne prirodzene, bez efektu masky, dlho vydrží, nezaťažuje pleť

Mínusy:
  • trošku mi zvýrazňuje póry, ale skúšam to vypilovať tak, aby sa to nedialo
Tento prírodný miláčik stojí 24,60 a kúpite ho v eshope Krásná každý den.

Aké máte skúsenosti s minerálnym make upom? :)

You Might Also Like

11 Vaše komentáre

  1. Ja som minerálny make-up začala používať asi tak pred rokom, keď som sa rozhodla prejsť na prírodnú kozmetiku a odvtedy naňho nedám dopustiť. Pokukovala som presne po tomto ale nakoniec som sa rozhodla pre Everyday minerals, keďže mali aj úplne svetlučký odtieň presne pre mňa a bolo to asi najlepšie rozhodnutie v mojom živote :) Perfektne sa nanáša a nie je ho na pleti vidieť, skvele kryje póry ale vôbec ich nezanáša čo je pre mňa obrovská výhoda oproti tekutým make-upom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Časom by som sa chcela pozrieť po ďalšej značke a skúsiť trošku tmavší odtieň :)

      Odstrániť
  2. Můj první byl před hodně lety od Mary Kay a je naprosto báječný. :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No ja ani zlé makeupy nezahadzujem, ale využijem ako samoopaľovací krém na nohy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na nohy nepoužívam nič :) Viem, že sa to dá, ale nikdy ma to nejako nenapadlo.

      Odstrániť
  4. Mám stejný a jsem s ním spokojená. Používám ho často v létě díky jeho lehkosti :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Premýšľam nad tým, že by som si teraz zaobstarala aj tmavší od tejto značky, lebo stav mojej pleti sa zlepšil a asi aj vďaka tomuto make upu :)

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. Táto značka je prekrásna :) Má nielen kvalitné produkty, ale je pastvou pre oči.

      Odstrániť
  6. Já používám minerální MU od Lucy Minerals a od Annabele Minerals, které momentálně míchám dohromady, páč v tomhle období nemohu nějak narazit na skvělý odstín :/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe