Ziaja šampón proti lupinám - áno či nie? Neviem...

13:27

Minulý rok mi Ježiško priniesol niekoľko šampónov Ziaja. Vybrala som si ich, myslím 5, a asi aj preto som tento rok ešte tekutý šampón nekupovala, siaham len po šampúchoch. V objednávke boli kúsky ako Biosulfo (vynikajúci, článok TU), šampón proti vypadávaniu vlasov (absolútny top, už mám ďalšie balenie a určite si kúpim ďalšie, lebo vlasy po ňom úplne prestali padať, článok TU) i šampón proti svrbeniu (článok TU). Okrem tých overených som siahla aj po neznámom šampóne proti lupinám. Priznám sa, už som ho takmer minula a stále mám zmiešané pocity.









O šampóne si môžete prečítať:

       "Špeciálny šampón s piroktonom olamín a zinkom – látkami s preukázanou vysokou účinnosťou pôsobenia proti lupinám. Vytvorený na základe inovačnej umývacej formuly, ktorá uľahčuje odstraňovanie lupín.
Účinné zložky: pirokton olamín, zinok, coceth sulfate, výťažok z mäty a vŕbovej kôry, alantoín, provitamín B5.
problém - nadmerné premastenie a keratinizácia pokožky, tvorba mikrobiálnych kvasiniek (Pityrosporum ovale), stres, vonkajšie činitele (agresívne kadernícke ošetrenie, nízke teploty, suchý vzduch).
určenie - zdĺhavé a trvalé lupiny, vlasy s nadmerným mastením, pre osoby v pubertálnom veku
Eliminuje vytváranie lupín. Obnovuje fyziologický proces keratinizácie pokožky. Reguluje činnosť mazových žliaz. Redukuje príčiny a prejavy lupín a zabraňuje ich opätovnému vytváraniu. Uľahčuje oddelenie lupín od pokožky hlavy. Znižuje mastenie sa vlasov.
Najskôr opláchnite teplou vodou vlasy a masírujte pokožku hlavy končekmi prstov. Potom naneste šampón na mokré vlasy. Šampón vmasírujte rovnomerne až do vytvorenia peny a ponechajte pôsobiť asi 5 minút. Dôkladne opláchnite, činnosť opakujte. Používajte 2-3 krát týždenne po dobu 2-4 týždňov, preventívne používajte 1-2 krát v týždni."


Šampóny proti lupinám si kupujem napriek tomu, že lupiny nemám. Majú ale vynikajúcu schopnosť pomôcť mojej atopickej pokožke. Ziaja šampón proti svrbeniu bol v tomto skvelý, lebo pokožka svrbela o dosť menej a tak som ju vkuse nemala rozškriabanú do krvi. Tak nejak som čakala podobné účinky aj od tohto kúsku. Ziaja MED šampóny majú 300 ml a sú v jednoduchých bielych tubách, ktoré sa odlišujú len etiketami. Pomerne dlho vydrží, hoci ho používam tri razy týždenne. Páči sa mi, že vonia sviežo. Mätová vôňa prináša závan sviežosti do celej kúpeľne a pekne prevonia aj vlasy. Redší šampón bohato pení a treba si treba dať trochu pozor, aby nestiekol do očí skorej, ako ho napeníte. Sprvu som sa nevedela dočkať, kedy ho budem používať, dnes sa teším, že ho už čoskoro miniem. Nesplnil moje očakávania. Vedela som, že tvorbe ekzému nezabráni, ale verila som, že pokožka bude menej svrbieť. Nestalo sa. Stav sa dokonca zhoršil. Ťažko definovať, či to bolo len stresom, ktorého mám teraz toľko, že ani dobre nespím, alebo k tomu prispel aj šampón. No už krátko po umytí ma veľmi začína svrbieť pokožka a denne sa veľa razy pristihnem pri tom, že sa musím škriabať. Ekzém je po celej hlave a dokonca aj tam, kde nebol. Ok, vlasovej pokožke absolútne nesadol. Ale vlasy sú po použití veľmi pekné. Sú ľahké, jemné, lesknú sa, dobre sa češú a sú pevnejšie. Preto mám zo šampónu zmiešané pocity. Na jednej strane nepomohol. Na druhej strane vlasy sú pekné a zdravo vyzerajúce. Nemôžem povedať, že by bol celkom zlý, ale nesadol mi. Každopádne ale neprestanem skúšať Ziaja šampóny, pretože mnohé z nich mi vyhovujú  perfektne.
Plusy:
  • jednoduchý pekný obal
  • príjemná mentolová vôňa
  • redší, dobre pení
  • vlasy umýva, sú jemné,lesklé, pevnejšie
Mínusy:
  • s ekzémom mi vôbec nepomohol
Šampón som kúpila v eshope http://www.fortis-slovakia.com/ , kde stojí 4,27. Viac informácií nájdete na stránke www.ziaja.sk a nájdete ju aj v predajniach Ziaja pre Teba - v Košiciach, Poprade, Trenčíne a v Trnave.
Aký šampón momentálne používate? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Momentálne mám od Biodermy proti lupinám na suché a poškodené vlasy a myslím si, že som konečne našla čo som hľadala. Vlasy mám čisté, vyživene a ráno skvelý objem. Cena je vyššia, ale stojí zato. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, mala som od Biodermy viacero šampónov a hoci neboli zlé, viac by som ich nekúpila :)

      Odstrániť
    2. Mne zase veľmi dobre sadol. Však nie všetkým môže všetko vyhovovať :)

      Odstrániť
  2. Od Ziaja jsem kdysi zkoušela čokoládový šampón, ale nebyl nic moc, takže mě jejich vlasová péče moc neláká.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. takýto šampón som rada že nepotrebujem, pretože s lupinami nemám zatiaľ problém ;)
    skvelá recenzia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš veľké šťastie, verím, že ten problém nespoznáš :) Je to dosť zlé, a to nehovorím o ekzéme.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe