Zubná pasta s kyselinou hyalurónovou

18:12

Pamätáte si na článok o čiernej zubnej paste Ecodenta? Patrí k tým najčítanejším a viacero z vás mi ohľadom pasty písalo maily a správy :) Dostala sa tak do viacerých domovov a teší ma, keď mi napíšete, že ste s ňou spokojní a že som dobre poradila. Tá spätná väzba je pre mňa veľkou odmenou. Dnes by som vám rada povedala niečo o ďalšej zubnej paste z dielne Ecodenta, ktoré už môžete kúpiť vo viacerých obchodoch. Ja som sa rozhodla postupne skúsiť všetky. Doma na poličke sa mi už ohrieva harmančeková pasta, ale dnes si niečo povieme u zubnej paste s kyselinou hyalurónovou.












O zubnej paste si môžete prečítať:

      "Výskumy preukázali, že pri každom použití tejto zubnej pasty priaznivo pôsobí účinná látka - kyselina hyalurónová, nakoľko efektívne hydratuje ústa a tým lepšie chráni sliznicu pred rôznymi poraneniami. Táto zubná pasta odstraňuje usadeniny, povlak a dodáva dlhodobý pocit sviežosti v ústach. Kalident (prírodný zdroj kalcia) posilňuje zubnú sklovinu a vypĺňa drobné trhliny.
Pre deti do 6 rokov používajte množstvo veľkosti zrnka hrachu a dohliadnite, aby dieťa pastu neprehltlo. Ak dieťa prijíma fluoridy z ďalších zdrojov, poraďte sa so zubným alebo všeobecným lekárom. Výrobok obsahuje 0,25 % fluoridu sodného (1136 ppmF-). 
97% EKO Zložiek prírodného pôvodu - certifikát ECOCERT
Zloženie: Aqua, Hydrated silica, Glycerin, Sorbitol, Calcium Hydroxyapatite, Sodium Cocoyl Glutamate, Aroma (Limonene), Titanium Dioxide, Xanthan Gum, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Mint Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin."


Rovno môžem povedať, že pasta je skvelá. Iste, hneď si rozpíšeme, že prečo, ale rozhodne patrí k tým pozoruhodnejším zubným pastám. Prestala som si kupovať klasické zubné pasty z drogérie a zamerala som sa na také, ktoré majú krajšie zloženie alebo nie sú až také známe. Neľutujem a neprestáva ma prekvapovať, koľko úžasných kúskov som už našla a koľko ešte nájdem. Pasta má 100 ml a je v peknom šedom obale. Na krabičke nájdete zloženie, ktoré je dobre čitateľné i odfotiteľné. Tuba je z mäkšieho plastu, ktorý je fakt fajn, lebo aj keď je pasty už len málo, von sa dostáva celkom dobre. Dokonca som si zvykla rozstrihnúť ho, keď je pasty minimum a vybrať ju všetku von, aby som minula úplne všetko, čo sa len dá. Bola by škoda vyhodiť aj trochu. Vonia veľmi príjemne, sviežo a mentolovo a na moje veľké šťastie tak aj chutí. Ako chutný mentolový cukrík, zanecháva sviežu chuť. Obsahuje ale fluór, preto si treba dať pozor, aby ste pastu vy ani detičky neprehĺtali. Aj trocha pasty vytvára bohatú penu, ale neobsahuje SLS, preto mi táto pena neprekáža. V podstate okamžite som si všimla, ako dobre čistí zuby a počas dňa výrazne zamedzuje vzniku povlaku na zuboch. Po jedle či káve takýto povlak občas vznikne a nie  vždy je hneď možnosť umyť si zuby. Táto pasta zamedzuje vzniku povlaku, usadenín a podobne, vďaka čomu sú zuby počas dňa hladké a ostáva príjemný, svieži pocit. Po umytí osviežuje aj dych na dosť dlho. Ďasná mi pri nej nekrvácajú a aj citlivosť zubov je v norme, nezhoršuje sa. Vykľulo sa z nej veľmi milé prekvapko a musím podotknúť, že Ecodenta ma milo prekvapuje viac a viac. Asi sa pozriem na zúbok aj ústnym vodám.

Plusy:
  • Pekne vyzerá
  • Mentolovo vonia
  • dobre chutí
  • Dobre pení
  • Stačí málo na jedno použitie
  • Výborne čistí, odstraňuje zubný povlak a usadeniny, počas dňa je svieži a príjemný pocit, ďasná nekrvácajú, zuby nie sú citlivejšie


Mínusy:
  • Nenašla som


Za 6,60 eur ju kúpite v eshope www.vhcosmetics.sk.


Skúsili ste Ecodenta zubnú pastu? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Pastu som este neskusala, ale ustnu vodu mame doma. Snazim sa draheho odnaucit od Listerinu, tak dostal toto ako nahradu a nastastie schvalil. Ale mam pocit, ze zlozenie je troska horsie ako u pasty. Musim porovnat

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa tiež snažila prestať kupovať Listerin, ale doma má stále skalných fanúšikov. Hľadám však bezalkoholovú náhradu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe