Ako som spoznala The Body Shop

12:49

Značka The Body Shop je dosť známa a neušla ani mojej pozornosti. Hoci sa mojou kozmetickou poličkou ešte nemihla, mala som v úmysle kúpiť si ju už dlhšie. Vedela som najmä o jej ponuke telovej kozmetiky, no pleťová ma láka o niečo viac. Jej hydratačná pleťová maska s vitamínom E vyzerala lákavo. Nielen milým ružovým obalom, ale aj preto, lebo  moja pleť niečo také potrebuje čoraz viac. S každým rokom si viac a viac uvedomujem potrebu pleť hydratovať a rozmaznávať. Tak som si ju vzala. No, povedzme si úprimne, je to celkom zaujímavá skúsenosť. Hoci som si sprvu myslela, že z nej zošediviem, nakoniec sa z nej vykľulo milé prekvapko.

THE BODY SHOP VITAMIN E maska 


Hydratačná pleťová maska

THE BODY SHOP VITAMIN E zloženie

THE BODY SHOP Hydratačná pleťová maska

The Body Shop je značkou, ktorej obaly sú recyklovateľné, vyhľadáva prírodné ingrediencie a svoju kozmetiku netestuje na zvieratkách. Je to pekná filozofia a v dnešnom svete aj veľmi dôležitá. Uznávam, že zloženie ma veľmi  nenadchlo a dalo by sa urobiť aj krajším, ale vrhla som sa do skúšania, aby som spoznala aj ďalšie vlastnosti. Maska má 100 ml a ako som povedala, je v milom ružovom obale. Je pevný a viem si predstaviť, ako si doň potom možno odkladať drobnosti rôzneho charakteru. Čo je naozaj zaujímavé, je konzistencia. Keď som na ňu pozerala prvý raz,povedala som si, že to celé je nejaké zgrcnuté. Nuž naozaj, maska má takú želé konzistenciu a na prvý pohľad veľmi vábne nevyzerá. Takáto konzistencia má jednu nevýhodu - maska sa kvôli nej nenanáša ľahko. Aj so štetcom s ňou viac menej bojujem  a než ju nanesiem, frflem pomerne dlho. Pár razy mi už aj zo štetca odpadla a ak som ju musela hľadať na zemi, to je ešte len divadlo :) Každopádne ale potom prichádza akási úľava, že je dobojované a maska je aspoň čiastočne tam, kde som ju chcela mať. 

Čo sa vône týka, tak tú je cítiť minimálne a aj ten závan, ktorý občas ucítim, mi nič nepripomína. Prvé použitia boli trochu rozpačité, lebo na pleti som ucítila jemné štípanie. Nebolo to nič tragické, tvár ani nebola červená, ale cítila som to. Pôvodne som to chcela zabaliť, ale keď som videla výsledky, tak som si povedala, že šancu jej ešte dám. Nanáša sa na vyčistenú pleť a pôsobiť ju môžete nechať 10 až 20 minút. Závisí od pocitu a tiež stavu pleti. Po uplynutí tejto doby ju ľahko umyjete vlažnou vodou a mušelínovým obrúskom, prípadne zotriete zbytok masky do obrúska. To nemám príliš rada, radšej ju jemne zmyjem. Potom už len nastriekam trochu pleťovej vody a nanesiem krém. Maska vynikajúco hydratuje a vyhladzuje pleť. Je krásne vyhladená, úplne rozjasnená a niet ani stopy po jemných linkách. Občas mám nutkanie ani nepoužiť pleťový krém, ale vždy ho použijem, vďaka čomu je na druhý deň pleť krásna. Vôbec ma netrápia suché miesta a pokožka je pružnejšia. Áno, je pravda, že som si na ňu dosť pofrlala a jedujem sa vždy, keď ju nanášam, lebo ma rozčuľuje tá rôsolovitá konzistencia, ktorá ani za svet nedrží na tvári. Ale na druhej strane, keď sa pozriem do zrkadla a vidím, že pleť je ako vymenená, poviem si, že to za to stálo.

Plusy:
  • pekný pevný obal
  • bez výraznejšej vône
  • môže sa použiť niekoľkokrát týždenne
  • vynikajúco hydratuje, zjemňuje a rozjasňuje pleť, vyhladzuje linky, spevňuje ju
Mínusy:
  • konzistencia, maska sa ťažšie nanáša
  • zloženie
Nájdete v eshope Elnino za 8,62 eur.

Aké máte skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Od této značky jsem nikdy nic neměla, ale chtěla bych od ní něco vyzkoušet :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja som ešte okrem masky nič nemala, ale teraz ma lákajú skôr telové kúsky, videla som ich na jednom blogu a sú wau :)

      Odstrániť
  2. Značku znám, ale spíše jí znám pod jiným druhem produktu. Například bomby do koupele,sprchové gely a svíčky :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja od Body shopu určite odporúčam Chamomille cleansing balm alebo oil. Pekne odlíčia, pleť je hydratovaná a obal po balm je super na skladovanie mydla, alebo tuhého šampónu. Čo by som neodporúčala je Vitamin C serum, bol to skôr silikon s trblietkami a efekt C sera to rozhodne nemalo.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe