Aby vlásky lepšie rástli - maska so šungitom

18:19

So slovom šungit som sa prvý raz stretla pred zhruba rokom. Hľadala som nejaké informácie a našla som niečo iné :) Odvtedy som ale mala poznačené, že by som kozmetiku  s ním rada skúsila. Sú to také tajomné polyminerálne uhlíkové horniny, ktoré sa volajú podľa miesta, kde sa vyskytujú. Šungit obsahuje jeden z najsilnejších antioxidantov a má skvelé čistiace účinky. Pomáha liečiť aj rôzne protizápalové ochorenia, alergie, kĺbové a kožné problémy. Videla som najmä vlasovú kozmetiku, preto som sa rozhodla začať s maskou na vlasy.

Fratti ŠUNGIT MASKA PRE PODPORU RASTU VLASOV

Fratti ŠUNGIT MASKA PRE PODPORU RASTU VLASOV zloženie

Fratti ŠUNGIT MASKA PRE PODPORU RASTU VLASOV ingredients

MASKA PRE PODPORU RASTU VLASOV

Fratti Šungit Maska pre podporu rastu vlasov

Po bohatých a hustých vlasoch túži nejedna žena. Žiaľ, mnohým z nás to dopriate nebolo,  a preto hľadáme kozmetiku, ktorá by nám s tým pomohla. Vyskúšať masku na rast vlasov som teda rozhodne musela a myslím, že to neostane len pri nej.

Balená je v plastovej tube s objemom 180 ml. Je na nej vyobrazený šungit a v obchode by som ju asi prehliadla. Nie je na nej nijaký zaujímavý prvok. Jediné, čo bolo naozaj také iné, je ruština - celý popis je v nej. Našťastie ale nechýbal slovenský štítok, kde som sa dočítala nielen o zložení, ale aj o spôsobe používania. 

Maska na vlasy má peknú vôňu. Je sladká aj svieža, ale niekedy mi veľmi pripomína pánsku kozmetiku. Úplne som sa do nej zbláznila a tešila som sa, ak som ju cítila aj z vlasov. Konzistencia je krémová, ani veľmi hustá, ani riedka. Ideálna, aby sa ľahko a rýchlo naniesla od korienkov po končeky. Mám suché vlasy a ani raz  sa mi nestalo, aby boli po použití mastnejšie. Jej farba je niečo medzi sivou a fialovou. To len pre zaujímavosť :)

V jej zložení nájdete:
  • Arginín sa vo vlasovej kozmetike objavuje preto, lebo vyživuje a posilňuje cibuľky vlasov, podporuje ich rast. Sú silnejšie, pevnejšie a odolnejšie.
  • Obsah šungitu, komplexu prírodných látok a vitamínov poslúži na výživu vlasov a ochranu pred pôsobením voľných radikálov
  • Kofeín je obľúbený, lebo stimuluje rast vlasov
  • Arganový olej, bambucké maslo, mandľový olej  a ďalšie látky hydratujú, obnovujú vlasy a regenerujú ich
Ako som už povedala, na použitie som sa tešila, lebo mi veľmi pekne voňala. Vlasy som si najskôr umyla šampónom a nasledovala maska. Pôsobiť by mala okolo 3 minút, ale nikdy som si to nestopovala. Kým pôsobila, čistila som si pleť sonickou kefkou, myslím, že som ten čas dosiahla zhruba vždy. Pri prvých použitiach som videla nádherné jemné vlasy, ktoré sa výborne česali a ostali ako hodváb. Dobre sa upravovali, boli hydratované a lesklé. 

Už to by mi stačilo, aby som sa k nej opakovane vrátila. Nečakala som zázraky, koniec koncov, z rozprávok som vyrástla už dávno. Ale asi po mesiaci som mala pocit, že vlasov je v cope trochu viac. Aj na čele sa mi okolo ofiny začali rašiť nové mini vlásky.

Som si viac ako istá, že nebudem mať raz toľko vlasov (škoda). Napriek tomu z nich mám lepší pocit a to mi po dovolenke celkom hojne padali. Sú krajšie na pohľad a na dotyk. Už len to je pre mňa výhra :) Zuby si teraz brúsim na šampóny, aj tie vyzerajú super.

Plusy:
  • pekne vonia
  • dobrá krémová konzistencia
  • s mojimi suchými vlasmi ho môžem nanášať od korienkov po končeky a nemastia sa
  • vlasy sú jemné, lesklé, pevné, krajšie, dokonalé na dotyk, dobre sa upravujú
  • pri pravidelnom používaní som mala pocit, že vlasy začali lepšie rásť (napríklad okolo ofiny)
Mínusy:
  • nenašla som

Masku na vlasy so šungitom nájdete v eshope Najlekáreň za 6 eur.


Poznáte kozmetiku so šungitom? 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tiež mám problém s riedkymi, slabými vlasmi takže ďakujem za tip, vyzerá to na veľmi zaujímavý produkt! :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak ti môžem poradiť, tak okrem tejto masky sa pozri aj na šampón a sérum na podporu rastov od Navie, sú skvelé :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe