Bieliaca zubná pasta s kokosom od Jāsön

19:24

Je pár produktov, ktoré doma musia byť, aj keby čo nebolo. Veľmi rada nakupujem prírodné zubné pasty - nikdy doma nie je len jedna a vyberám si podľa nálady, ktorý kúsok v ten deň použijem. Pred rokmi, keď sa začala stupňovať citlivosť mojich zubov i krvácanie ďasien, musela som hľadať alternatívy k tomu, čo som doposiaľ používala. Ultra jemné zubné kefky, pasty, tinktúry, gély na ďasná. V kúpeľni sa toho nakopilo viac a vedela som, že časy, kedy mi stačila kefka a pasta z drogérie, sú nenávratne preč. Obľúbila som si značku Jāsön, ktorá ponúka, okrem iného, pasty i ústne vody. Keď som v ponuke objavila kokosovú, kúpila som si ju. Pred pár dňami som ju celú minula, takže dnešná recenzia bude naozaj o dôkladne vyskúšanej zubnej paste :)

Zubná pasta Simply Coconut – bieliaca jason

Zubná pasta Simply Coconut – bieliaca

Zubná pasta Simply Coconut – bieliaca zloženie

Zubná pasta Simply Coconut – bieliaca ingredients

zubná pasta

Zubná pasta Simply Coconut – bieliaca

Jāsön zubné pasty som mala tri a okrem jednej boli dokonalé. Tá jedna mala trošku svojskú chuť, na ktorú si bolo treba zvyknúť, no to bol jeden jediný nedostatok, ktorý by som našla. Ono keď sa to tak vezme, práve chuť je veľmi subjektívna a to, čo mne nechutí, si vy môžete obľúbiť. Preto sa to celkom nedá považovať za mínus a pasta nemôže byť zlá len preto, že mi nechutí :) Spomenúť to ale musím, aby som na nič nezabudla a recenzia obsahovala všetko, čo považujem za potrebné.

Kokosová pasta Simply Coconut – bieliaca vyzerala podľa popisu (a nielen podľa neho) skvelo. Obsahuje kokosový olej, bambusový prášok, výťažok z jahôd a ananásových enzýmov. Okrem toho je bez obsahu fluóru, umelých sladidiel, farbív a príchutí, konzervačných látok a živočíšnych produktov, teda si ju môžu kúpiť aj vegáni. 

Práve kokosový olej bol hlavným lákadlom, nielen predchádzajúce skvelé skúsenosti. Kokos je aj na obale a pôsobí veľmi realisticky, prináša akýsi kúsok exotiky do kúpeľne. Hoci je to celkom jednoduché balenie, vyzerá krásne. Pasta má 119 gramov, je dosť veľká. Plastová tuba sa dobre zatvára a ani v kufri sa nemusím báť, že by sa otvorila. 

Vôňa je božská. Opojná kokosová. Nádherná. Keď ju ovoniavam, mám na malý okamih pocit, akoby som sa ocitla v exotike. Pri mori, s drinkom v ruke. Ten pokoj a bezstarostnosť v zhone bežného dňa prinesú vítanú zmenu a teším sa na ňu. Chuť ma trochu prekvapila. Okrem kokosu tam je niečo, čo mi trochu prekáža. Nie je to príliš rušivá, dokonca by som povedala, že som si na ňu aj zvykla, ale sprvu sme si vykali :) 

Čo sa týka bieliaceho účinku, nemožno čakať zázraky. Že zrazu budete mať zuby ako perličky. V prípade prírodných bieliacich pást aj rôznych práškov si treba pamätať, že ich treba používať pravidelne. Takému kokosovému oleju a čiernemu aktívnemu uhliu sa ale nedá uprieť, aký majú priaznivý vplyv na naše zuby a ústnu dutinu. Zaujímavé na paste je, že nepení, čo ale nepovažujem za problém. Teda, teraz :) Kedysi som si na to nevedela zvyknúť, ale dnes už také pasty kupujem bežne a rada.

Nemusíte si jej dávať zbytočne veľa. Aj keď nevytvára penu, zuby umýva dobre. Osviežuje dych a šetrne sa stará aj o moje ďasná. Zuby sú menej citlivé a ani pri zmrzline necítim žiadnu bolesť. Považujem to za výhru, lebo boli roky, kedy som si v lete nedopriala nič studené a nápoje som pila len slamkou, aby sa k zubom nijak nepriblížili. Čo sa týka bieliaceho účinku, zuby sú krajšie, ale mala som aj lepšie pasty.

Celkové hodnotenie? Zubná pasta nie je zlá. Má svojskú chuť, ale nakoniec som si zvykla. K zubom aj ďasnám je veľmi jemná. Napriek tomu sa k nej už ale nevrátim, pretože od Jāsön sú fenomenálne peniace zubné pasty ako Powersmile, Healthy Mouth alebo Sea Fresh. A samozrejme, stále ma lákajú nové značky, teraz napríklad Argital :)

Plusy:
  • pekné balenie
  • šikovná tuba
  • krásna vôňa
  • nepení, ale napriek tomu dobre čistí zuby
  • vhodná aj pre vegánov
  • jemne čistí zuby, osviežuje dych, je jemná  k ďasnám a vhodná aj na moje citlivé zuby
Mínusy:
  • nechutila mi, ale minula som ju celú
Ak by ste sa rozhodli vyskúšať ju, nájdete ju v eshope Organila za 6,30 eur.


Aké zubné pasty preferujete? Tie, ktoré penia alebo peniť nemusia? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe