Krásne nevyhnutnosti - balzam na pery do každej kabelky

16:46

Je tu presne ten čas, ktorý až tak rada nemám. Zavítala k nám pani jeseň a s ňou vietor, dážď, chladné večery a skorá tma. Obdobie, kedy vyťahujem hrubé svetre, lebo mi je stále zima a neviem sa dočkať, kedy začne v krbe praskať oheň. Od jesene až do jari (skoro leta) používam balzam na pery niekoľkokrát denne, pretože ich mám veľmi suché. Vysúvací je do kabelky, v kelímku na nočný stolík. Dnešná recenzia bude o maškrtách, ktoré som začala používať v januári a teraz som ich minula :) Musím ale povedať, že minimálne balzam na pery Dr. Bronner´s si kúpim zasa, lebo to bola jedna veľká fantázia.



Dr. Bronner’s Peppermint balzam na pery

Dr. Bronner’s Peppermint balzam na pery zloženie

Dr. Bronner’s

Dr. Bronner’s Peppermint balzam na pery

Začala by som nenápadným modrým fešákom. Tento balzam na pery som mala chvíľku aj vo wishliste. Bolo to preto, lebo mi učarovala americká značka Dr. Bronner´s. Založená bola v roku 1948 a zaoberá sa výrobou prírodnej kozmetiky. Základom sortimentu Dr. Bronner’s sú univerzálne kastílske tekuté mydlá s 18-timi spôsobmi použitia. Už som na ne pozerala dávno, ale nakoniec som sa rozhodla pre tento nádherný balzam na pery. 

Zvolila som si mätový, ale ak mám byť úprimná, trvalo mi, kým som sa preň rozhodla. Obsahuje včelí vosk, esenciálne oleje z mäty priepornej, oleje jojobový, avokádový a konopný. Výborné zloženie ho predurčovalo na skvelé hodnotenie, tak som sa veselo pustila do používania. Precestoval Tatry, Prahu i Chorvátsko a dnes som z neho vydolovala posledné zbytky.

Balzam na pery je vysúvací vo výraznom modrom obale. Môžete si na ňom prečítať, že je all - one, teda pokojne ním môžete natrieť aj suchú pokožku na celom tele, ale najmä na líčka a bradu, ak sú vysušené napríklad od chladu. Má prekrásnu mentolovú vôňu a rovnako aj príjemnú chuť. Konzistencia mi veľmi vyhovuje, pretože balzam ľahko kĺže po perách.

Milo ma prekvapilo, že tento má chladivý účinok. Je to príjemné v horúcom počasí i vtedy, ak sú pery suché a boľavé a potrebujú úľavu. Vynikajúco ich chráni počas studených, veterných a suchých dní, kedy hrozí vysušovanie, popraskanie, začervenanie a v najhoršom prípade aj krvácanie pier. Bezchybne ich hydratuje, zjemňuje, zacelí a sú vláčne a krásne. 

Z certifikátov možno spomenúť Natrue Biokosmetik, Kontrollierte Natur-Kosmetik BDIH, Leaping Bunny, USDA Organic, World Fair Trade Organization, Non GMO Projekt. Nie som si istá, čo sa mi páčilo najviac - či ten chladivý pocit alebo tá úžasná hydratácia a ochrana. Nemám mu vôbec čo vytknúť.


Topvet Angel's Kiss ochranný hydratačný balzam na pery

Topvet Angel's Kiss

Topvet Angel's Kiss ochranný hydratačný balzam na pery zloženie

 ochranný hydratačný balzam na pery


Topvet Angel's Kiss

Ochranný hydratačný balzam na pery od českej značky Topvet sa mi zapáčil pre jeho pekný kovový retro obal. Na tie mám akúsi slabosť a odkladám si ich asi zo všetkej kozmetiky. Mám ich tak v niekoľkých rôznych veľkostiach a ukladám do nich drobnosti od výmyslu sveta. Tie väčšie dobre poslúžia aj ako prenoska na mydlo alebo tuhý šampón, keď ideme niekam na výlet. Hoci ma nenadchol ako ten predtým, je to kúsok, ktorý sa oplatí vyskúšať.

Zloženie balzamu tiež nie je zlé. Kokosový balzam vysoký podiel bambuckého masla a oleje a vosky. Sú zdrojom vitamínov, minerálov, nenasýtených mastných kyselín a ďalších látok, ktoré sa postarajú o pery. Tešila som sa naň, recenzie boli výborné, tak hurá na skúšanie.

Jeho vôňa je príjemná. Sladká a kokosová, mierne exotická, mierne dovolenková. Konzistencia je tuhšia, ale pri kontakte s perami mäkne a dá sa to dobre rozotierať. Nechutil mi, mal takú menej lahodnú chuť, ale na noc som aspoň nemala chuť ochutnať ho :)  

Aj tento balzam má niekoľko veľkých výhod. Má až 30 ml a stojí len pár eur. Okrem toho ho môžete použiť aj na suché ruky, lakte, kolená a tiež na zádery a nechty. V zime je tak vítaným spoločníkom na pokožku, ktorá je vystavená chladu a vetru. V lete sa netreba báť, že by sa topil, konzistenciu nemenil ani v tých najväčších horúčavách. Pery hydratuje, chráni pred vysušením a vďaka nemu sú vláčne, vyhladené a bez šupiniek. 

Ako som spomenula, páčil sa mi trochu menej ako ten od Dr. Bronner´s. Možno preto, že menej vonia (to je ale vec vkusu) a trošku menej chutí. Skôr som si všimla, že na moje pery má priemernú hydratáciu  a  pokojne by som zniesla aj niečo mastnejšie a výživnejšie, aby som sa ráno zobudila bez vysušených pier. Inak si ho pochvaľujem ako univerzálny balzam, ktorý som minula do dna. Topvet mám rada, cenovo je to dostupná značka so zaujímavými produktmi.

Oba kúsky nájdete na Notino za priateľské ceny.


Skúsili ste niečo od Dr. Broner´s? :) Zaujali Vás jej mydlá? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe