Matcha čaj v zubnej paste

17:38

Stáva sa zo mňa pomerne veľký experimentátor vo svete prírodných zubných pást. Vždy som si myslela, že také tie značky s veľkou reklamou v televízii a v časopisoch musia byť jednoznačne skvelé a tak som ich domov dlho kupovala. Lenže potom prišiel zlom a ja som úplne prepadla tým prírodným. Tým, ktoré na vás nevyskakujú v každej reklame medzi filmami, tým, ktoré nemajú za ambasádora svetovú hviezdu a určite by si nejakú zaslúžili. Dnes bude reč o zubnej paste s čiernym aktívnym uhlím a matcha čajom, čo mi príde ako veľmi zaujímavá a nevšedná kombinácia. S podobnou som sa ešte nestretla a tak bol najvyšší čas zmeniť to.

Zubná pasta NORDICS aktívne uhlie + matcha



Zubná pasta NORDICS aktívne uhlie + matcha zloženie

Zubná pasta aktívne uhlie a matcha

zubná pasta Nordics


Zubná pasta Nordics aktívne uhlie a matcha

Nebudem klamať, jej zložky poznám veľmi dobre. Čierne aktívne uhlie je mojím verným pomocníkom na problematickú pleť už niekoľko rokov a pridávam ho takmer do každej pleťovej masky. Matcha čaj som začala piť pred rokom a hoci som si naň musela zvyknúť, patrí k tým najzdravším, aké doma mám. Nevedela som si predstaviť, aké bude ich spojenie v zubnej paste a o to viac som sa tešila na prvé použitie.

Pasta je balená v papierovej krabičke, ktorá ukrýva jednoduchú, ale peknú tubu. Tá je pomerne štíhla a skladná, ľahko som ju narvala aj do minikozmetickej taštičky na predĺžený víkend. Vyhovuje mi aj preto, lebo ľahko vojde do môjho kozmetického košíka a to som už nerátala s tým, že doň niečo dostanem :) Na tube si môžete všimnúť, že pasta je vhodná aj pre vegánov a neobsahuje fluorid.

Čo sa jej farby týka, tak naozaj je čierno čierna ako čierne aktívne uhlie. Jej vôňa je famózna, svieža, ostrá, skrátka taká, ako má  byť. Zaujala ma konzistencia, lebo pasta je skoro až tuhá, ale klame telom - je mäkká. Získala si ma svojou úžasnou chuťou, ktorá je ako mentolový cukrík. Môže za to najmä mäta prieporná, ktorá zubnej paste prepožičala svoje skvelé vlastnosti. Pasta nepení, ale v tomto prípade mi to absolútne nevadí.

Poďme sa pozrieť na to, aké sú jej plusy:
  • zuby umýva veľmi dobre. Ľahko ich zbavuje povlaku a zanecháva hladké
  • osviežuje dych na pár hodín a ako som spomenula, chutí výborne, ako cukrík. Už dlho som sa zo zubnej pasty netešila tak, ako teraz
  • som vášnivý kávičkár, čajíčkar a v piatok večer nepohrdnem pohárom dobrého červeného vína. Všetko sú to maškrty, ale dokážu zuby zafarbiť. Táto pasta udržuje zuby v dobrej kondícii a neprejavujú sa na nej tieto moje chuťové vášne, ale nemôžete čakať bielenie ako zo salónu. Je to prirodzené odstránenie povlaku, zuby sú krajšie a neprejavuje sa na nich žiadne tmavšie zafarbenie. 
  • moje citlivé zuby sa s ňou skamarátili hneď a pochvaľujú si ju. Priaznivo vplýva aj na ďasná a tak s ústnou dutinou nemám problém
Jedno jediné mínus:
  • pasta je trochu ostrejšia a ak máte citlivú pokožku, po umytí zubov môže okolo pier ostať trochu červená a citlivá na dotyk. Nie je to nič katastrofické, za pár minút to zmizne.
Celkové hodnotenie?
Táto zubná pasta s čiernym aktívnym uhlím a matcha čajom vás poteší, ak zbožňujete mentolové, svieže pasty. Jej chuť je veľmi lahodná a hoci nepení, je super. O zuby sa postará dobre, len môže trochu podráždiť jemnú pokožku okolo pier. Inak paráda, čierna pasta zasa nesklamala.

Jej cena je 5,25 eur a nájdete ju v eshope Bioruža.


Ste fanúšikmi čiernych zubných pást? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe