Ako zo salónu

19:32

Ste milovníčkami trendy nechtov? Ja veľmi! Ale je niečo, čo som ešte nikdy neskúsila. Nikdy som nemala umelé nechty, ani akrylové, ani gélové. Vždy som si kúpila farebný lak (prípadne nálepky, trblietky) a hrala som sa s tým sama. Za roky lakovania som doma zhromaždila desiatky (stovky) lakov, ktoré boli lepšie i horšie. Niektoré som minula do dna, iné som darovala, niektoré aj zhustli a nedali sa použiť. Pravdou je, že dokonalo vyzerajúce nechty ako zo salónu sa dajú dosiahnuť aj doma. Postačí na to gélový lak. Navyše sa aj dobre odlakuje.

SALLY HANSEN COMPLETE SALON MANICURE

COMPLETE SALON MANICURE

SALLY HANSEN

Laky na nechty

Laky na nechty sally hansen

Laky na nechty s trblietkami

Oslnivý lak

Sally Hansen Complete Salon Manicurelaky na nechty, ktoré by mali dodať  oslnivý lesk a dlhotrvajúcu farbu. Nedávno som na internete našla sadu na výrobu domácich gélových nechtov. Bola tam UV lampa, nejaké farbičky, nejaké fľaštičky s rôznymi tekutinami a návod, ako vymodelovať vysnívané nechty. Netvrdím, že bola veľmi drahá, ale moja peňaženka by to rozhodne pocítila. Navyše, videla som pár fotografií nechtov po odstránení toho gélového. Moje prirodzene dlhé, pevné a krásne rastúce nechty by trpko zaplakali a tak som si povedala, že určite si radšej vyberiem kvalitný lak ako nejaký umelý necht. Sally Hansen lak by mal vyčarovať dokonalú manikúru pripomínajúcu gélové nechty, ale nepotrebujem žiadnu lampu, drahé prostriedky na čistenie alebo odlakovanie nechtov. Tak sa poďme pozrieť na to, ako obstál! 

Nepotrebujete podkladový lak

Jeho výhodou je, že nepotrebujete podkladový lak, ale postačí nadlak. Ehm, Lucka nezohnala nadlak, ktorý k tomu laku patrí, takže použila podkladový lak a horela zvedavosťou, či lak dlho vydrží a neoľutuje kúpu. Na výber som mala z mnohých odtieňov a dlho som si nevedela vybrať. Cena okolo 4 eur je vynikajúca a navyše majú takmer 15 ml, takže som vedela, že domov mi príde riadne veľké balenie. Nakoniec vyhrala ružová, ale povedala som si, že ak  budem spokojná, vraciam sa po ďalšie farbičky. Flakón je pekný, veľký. Okamžite sme si padli do oka. Má totiž vynikajúci široký štetec, ktorým sa lakuje veľmi rýchlo, veľmi ľahko a je menšia šanca, že s ním vybehnem na nechtovú kožtičku. Farba, ktorú som si zvolila, je taká staroružová, jemná a nežná. 

Potrebná je dobrá výdrž

Pomerne sýta farba je už v prvej vrstve, ale pre dokonalý výsledok je lepšie naniesť dve. Viac sa už väčšinou všeobecne neodporúča používať, lebo lak sa potom ľahšie olupuje, dlhšie schne a nemusí vyzerať veľmi pekne. Ako som spomenula, odporúča sa používať s nadlakom, ktorý predĺži jeho životnosť. Nezohnala som ho, preto som pri prvom lakovaní použila len podkladový lak. Z viacerých dôvodov - má spevňujúci účinok (čo je asi naozaj pravda, lebo už mesiace sa mi nechty nelámu, pokiaľ nimi do niečoho nenarazím), vyhladzuje povrch nechtu, zabráni prípadnému zafarbeniu a samozrejme, môže pekne predĺžiť životnosť laku. Pre nechty nie je dobré pričasté odlakovanie. Odlakovač ich môže vysušovať, v dôsledku čoho sú krehkejšie, môžu sa štiepiť, vytvárať sa v laku bublinky a celkový dojem z nich nie je moc pekný. Ani odlakovač bez acetónu nemusí byť omnoho jemnejší, ak sa používa každý druhý deň. Takže radšej volím laky, ktoré majú dobrú výdrž a po odlakovači tak siahnem maximálne raz týždenne. 

Pokojne aj týždeň

Výhodou laku je rýchle schnutie. Za pár minút je suchý a môžem ísť pokojne niečo robiť bez obáv, že ho oderiem. Uschne veľmi pekne, ak sú nechty v dobrej kondícii, tak bez jedinej bublinky alebo šmuhy. Kombinácia podkladový lak a tento farebný lak mi v peknom stave vydržal 5 dní. Potom som si všimla len jemne obité končeky, ktoré sa ale dali dobre opraviť a tak som predĺžila manikúru o ďalších pár dní. Lak nepraskal ani sa neolupoval, žiaril, krásne sa leskol  a vyzeral vynikajúco. Nemožno úplne povedať, že ako gélové nechty, ale veľmi pekne. Potom Lucka skúsila aj podkladový lak, aj nadlak (nie gélový, ale aký som doma našla) a lak pokojne vydržal bez nejakých výraznejších zásahov týždeň. 

Ovplyvňuje ho viacero vecí

Veľa závisí aj od toho, čo robíte, ako často pracujete v záhradke alebo umývate riad. Tam sa to prirodzene môže skrátiť. Ale! Ešte je jedna možnosť, ako farebným nechtom predĺžiť životnosť. Po pár dňoch naň môžete naniesť priesvitný lak s trblietkami. Dá sa vybrať z množstva lakov, niektoré majú trblietky asi vo všetkých možných aj nemožných odtieňoch. A ak sa vám nechce hľadať, tak tými striebornými alebo nie nápadnými farbami rozhodne nič nepokazíte. Odlakuje sa ľahko a ani raz mi nezafarbil nechty, takže stále vyzerajú zdravo a majú svoju prirodzenú farbu. Po skúsenosti s ním pokojne pôjdem do ďalších farieb. Nie však priveľa, lebo sa ľahko potom stane, že mi zhustne a potom už veľmi použiteľným nebude. A to by bola veľká škoda.

Plusy:
  • krásne farby v ponuke
  • pekný flakón
  • široký štetec, dobre sa s ním lakuje
  • rýchlo schne, bez bubliniek a šmúh
  • postačuje len nadlak, ale ak ho nemáte, tak je super použiť podkladový lak
  • krásne sa leskne, vyzerá pekne
  • výdrž je pokojne aj týždeň, všetko závisí aj od iných podmienok, no celkovo je výdrž skvelá
Mínusy:
  • nenašla som
Cena sa pohybuje okolo 4 eur a nájdete ho v eshope Elnino.

Mali ste niektorý z týchto lakov? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Ahojky, ja moc práve túto zn. nemusím.kedysi ma veľmi sklamal jeden lak od nich,stál ma okolo 6€ tak si vieš predstaviť ten nerv 😅 Možno som mala len smolu, ale odvtedy sa po nich v drogérke ani nepozerám. Inak, na tie zhustnuté laky majú napr.v Teta drogéria profesionálny riedič laku. Je to super vecička, stačí pár kvapiek a lak je ako nový. A stojí to do 2€, na nete ešte menej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takúto skúsenosť s iným ich lakom mám aj ja :) Bol drahší a skoro nič nevydržal. Preto som bola na tento zvedavá a tešila som sa, ako obstojí :)

      Odstrániť
  2. Já si nehty nelakuju, pořád se mi třepí takže nic no. Ale mám na to od saloos takový regenerační něco :D a laky tak snad se mi poštěstí už. Když já je vždycky o něco trhnu a pak ukousnu :D jinak tuhle značku používá kamarádka a je nadššená

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento problém som mala a ja. Začala som používať lak na spevnenie nechtov od Yves Rocher a olej na nechty, ktorý ich hydratuje a je to ozaj veľká zmena k lepšiemu :)

      Odstrániť
  3. Ten je nádherný ♥ Ja som podľahla čaru gélových nechtov, nedám na ne dopustiť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa sú super, lebo ozaj krásne vyzerajú a aj dosť vydržia :)

      Odstrániť
  4. Obě značky laků mám moc ráda :-) krásné nehty! Opravdu jako ze salonu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe