Konečne moja

14:39

Vzhľadom na to, že moja pleť je aj s pribúdajúcimi rokmi stále mierne problematická, okrem prípravkov na hydratáciu a vyživenie pleti stále hľadám aj kúsky vhodné na elimináciu mojich nedostatkov. Ako mladšia som verila, že keď vyrastiem, akné jednoducho zmizne a budem mať konečne peknú pleť. Takú po akej som vždy túžila. Po takej, akú mali dievčatá okolo mňa, okolo ktorých sa točili chlapci a svet bol gombička. Po rokoch na to spomínam s úsmevom, ale niektoré trpké spomienky nevymiznú. Keď som začala používať prírodnú kozmetiku, stav sa výrazne zlepšil, ale občas prídu horšie obdobia, kedy sa trochu podobám na moje stredoškolské ja. Na pomoc mi prichádzajú rôzni pomocníci a jedným z posledných je čajovníková maska od Navie.

Navia
ílová maska s čajovníkom
                   

ílová maska zloženie

ílová maska

čistiaca pleťová maska

maska na čiszenie

maska od Navia

O ílovej maske s čajovníkom si môžete prečítať:

      "Čistící pleťová maska pro mastnou a lesknoucí se pleť s rozšířenými póry a častým výskytem pupínků. Pečuje o pokožku díky obsahu marockého jílu, kopřivového prášku a esenciálních olejů z čajovníku, máty a citrónu. Vyživuje pleť, zlepšuje prokrvení pokožky, reguluje tvorbu kožního mazu, zjemňuje povrch pleti a rozzáří ji.
Moroccan Lava Clay, Corylus Avellana Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Urtica Dioica Leaf Powder , Gossypium Herbaceum Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Citrus Limonum Peel Oil, Mentha Piperita Oil, Tocopherol, *Limonene
* Přirozeně se vyskytující v silicích"

Ku kúpe masky ma nepriviedla iba zvedavosť, ale aj dobré zloženie. Obsahuje konopný olej, olej z lieskových orieškov, bavlníkový olej a bambucké maslo. Z ílov je v nej marocký. Pridaný je aj žihľavový prášok a esenciálne oleje čajovník, mäta a citrón.
Poďme sa na tie ingrediencie pozrieť trochu lepšie:

  • konopný olej zbožňujem, ale to už asi viete. Ospevovala som ho niekoľkokrát, pretože jeho priaznivé účinky na pokožku sú jednoducho skvelé.  Má výrazné regeneračné účinky a podporuje rýchle hojenie, preto prospieva problematickej pokožke. Zlepšuje jej stav a znižuje riziko jaziev. Hydratuje ju, prospieva jej pri ekzémoch a podráždenej pokožke. Preto ho mám doma stále a ako atopik naň nedám dopustiť.
  • olej z lieskových orieškov ako taký som ešte nemala. Ale časom to napravím, lebo mojou poličkou sa mihlo už veľa olejov a nebudem spokojná, kým ich nebude viac. Niektoré sa stali stálicami a už ich z ruky nedám. Hovorí sa mu aj suchý olej, nezanecháva mastný film a pomáha regulovať tvorbu kožného mazu. Pomáha tiež sťahovať rozšírené póry a jeho antibaktériálne účinky pôsobia na čierne bodky a akné. Pekne pleť hydratuje a regeneruje.
  • bavlníkový olej veľmi účinne hydratuje, upokojuje a vyživuje aj suchú pleť. Nezanecháva mastný pocit, je to anti aging olejček, ktorý je vhodný pre rôzne typy pleti
  • bambucké maslo asi netreba zvlásť predstavovať, pretože je vyživujúce, hydratačné a regeneračné účinky sú čoraz známejšie. Skvelo sa postará o vysušenú alebo ekzematickú pokožku, pomáha v boji s celulitídou a striami, hojí popraskané a suché päty. Nesmiem zabudnúť ani na to, ako brilantne pokožku upokojuje.
  • marocký íl u mňa už niekoľko rokov nesmie   chýbať. Je veľmi jemný a nedráždi pokožku, vynikajúco čistí, detoxikuje, vyživuje a hydratuje. Masky z neho sú jedny z mojich najobľúbenejších a pleť je vďaka nemu krásna. Má veľa výhod  a môžete si z neho robiť aj vlasové zábaly
  • žihľavový prášok je vhodný na akné aj ekzémy, upokojuje podráždenú pokožku
  • esenciálne oleje voňajú a majú antibakteriálne účinky, vďaka čomu pleť čistia a zlepšujú jej stav

Skrátka je to bomba a takto skombinované ingrediencie sú pre moju pleť naozajstnou maškrtou. Línia pre mastnú a problematickú pleť sa nesie práve v zelených tónoch a aj vďaka tomu je ľahšie rozpoznateľná medzi ostnatými produktami Navie. Sklený obal sa mi páči, vždy si ich odkladám. Pribalená je aj malá špachtlička, ktorá má uľahčiť naberanie masky. Sprvu som si myslela, že maska je veľmi tuhá, a preto tam tá špachtľa, ale zistila som, že to tak nie je. Vonia mi po citrónoch. Niekde v pozadí je aj kúsok mentolu, ale prevažuje mi tam citrón. Je osviežujúca a spríjemní používanie.

Maska vyzerá byť tvrdá, ale je ako hutný krém. Vynikajúco sa rozotiera po pleti a keď ju nanesiem, mám pocit, akoby sa na mne roztopila a ostala stále vlhká. Po pár minútach cítim príjemný pocit, chladivý, asi vďaka obsahu esenciálnych olejov. Páči sa mi, lebo pokožku nedráždi a ani nie je červená.  Odporúča sa nechať ju pôsobiť 15 minút, čo sa mi väčšinou aj podarí dodržať. Už som ju mala aj viac, aj menej. Umývam ju mušelínovým obrúskom alebo konjakovou hubkou. Je to rýchlejšie, ľahšie a efektívnejšie.

Po osušení pleti ako prvé vnímam úplne jemnú pleť. Je to neuveriteľne príjemný pocit, pretože moja pleť taká nebýva, iba po umytí kvalitným prípravkom. Je akoby potiahnutá jemným filmom (ďakujem, milé oleje), ktorý ale nie je mastný. Pleť je taká vláčna a dobre hydratovaná. Maska pomáha zabraňovať nadbytočnej tvorbe mazu a sťahuje póry, preto sa menej leskne a vyzerá pekne. Čistá, žiarivá a jemná - takto by sa pokojne dal nazvať nejaký slogan k tejto mimoriadne vydarenej maske. Jediné, čo ma trochu mrzí, je veľkosť. Maska má len 30 ml a trochu rýchlejšie sa pri použití dva razy za týždeň minie. Inak je to produkt, ktorému niet čo vytknúť.

Plusy:
  • pekný sklený obal
  • jemná vôňa citrusov
  • hustá, ale perfektne sa nanáša
  • super zloženie
  • krásne čistí, hydratuje, zmatňuje a úžasne zjemňuje pleť


Mínusy:
  • menšie balenie sa mi rýchlejšie míňa

Masku som kúpila v eshope Krásná každý den za 7,50 eur.

Aké sú vaše skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe