Čistiaci a normalizujúci peeling

18:06

Už je to pár rôčkov, kedy som prvý raz skúsila produkty slovenskej značky prírodnej kozmetiky Soaphoria. Stala som sa jej verným fanúšikom a občas si zásoby doplním práve ňou. Sledujem novinky, ktoré pribudnú, ale mám aj svoje stálice, ku ktorým sa vraciam, lebo sa mi osvedčili. Zaujímavou skúsenosťou bol polynézsky peeling s pieskom, ktorý bol jedným z mojich najobľúbenejších. Rozhodla som sa skúsiť ďalší, keďže ponuka sa pekne rozrástla. Čistiaci & normalizujúci peeling na zmiešanú až mastnú pleť mi padol do oka už dávnejšie, ale chcela som minúť zásoby, než som sa pustila do ďalšieho.

soaphoria Čistiaci & normalizujúci peeling na zmiešanú až mastnú pleť

soaphoria Čistiaci & normalizujúci peeling na zmiešanú až mastnú pleť zloženie

 Čistiaci & normalizujúci peeling na zmiešanú až mastnú pleť

Peelingy milujem

Ako už o mne viete, som veľký fanúšik peelingov. Všetkých. Mám pleťové, telové, na ruky, na chodidlá, na pery. Olejové, práškové, krémové. Neviem sa ich stále nabažiť, pretože po kvalitnom peelingu ostávajú vynikajúce stopy a pokožka sa mi za ne naozaj poďakuje. Tento je čistiaci a má ľahučkú krémovú konzistenciu. Aj vďaka tomu je ideálnou voľbou na zmiešanú pleť, ktorú môže potrápiť akné.

Pekný aj voňavý

Soaphoristický peeling je v plastovo obale, čo ma trochu prekvapilo, lebo kedysi bol ten polynézsky v skle. Sklené obaly som vždy využívala v kuchyni, lebo sa v nich dobre skladovali rôzne potraviny, ale plastový využije ocino v  pivnici na drobnosti, ktorých je tam vždy dosť. Obsahuje esenciálne oleje levandule lekárskej a muškátu omamného, preto som sa tešila na vôňu. Čakala som čisto levanduľovú, no nie je to celkom tak. Vonia veľmi sviežo, bylinkovo, miestami by som povedala, že citrusovo. Je vítaným osviežením po celom dlhom pracovnom dni, vyhovuje mi a hoci nie je vyslovene levanduľová, zapáčila sa mi. Nie je výrazná, ale keď otvorím téglik, pomaly prevonia vzduch okolo mňa. 

Ako zmrzlina

Na prvý pohľad vyzerá ako nejaká krémová zmrzlina. Tak lahodne, pekne, na zjedenie. Už mi chýba iba lyžička :) Obsahuje jemné, ale citeľné peelingové čiastočky - pemzu. K pleti je nežná, ale je ju cítiť. Presne takéto druhy peelingov milujem, pretože najlepšie mi vyčistia pleť. Jednou z hlavných úloh peelingu ako takého je odstránenie odumretých kožných buniek. Pokožka sa vyčistí a môže dýchať, lepšie do nej preniknú aj zdravé látky z ostatnej kozmetiky (pleťové masky, krémy). Peeling pôsobí na prvý pohľad pomerne tuho tvrdo. Aj keď ho naberám, pocit trochu pretrváva. No po namočení je krémový a pekne sa aplikuje na celú tvár. Krúživými pohybmi ju najskôr čistím, aby som nevynechala ani kúsok. Potom ho nechám možno minútku len tak pôsobiť, aby som si vychutnala tú sviežosť, ktorá ostáva a vdychovala takú tú vôňu prírody. Umyjem ho hubkou a vlažnou vodou. Mohla by som aj studenou, ale to vydržím len v lete :) Inak mi hneď ostáva zima. 

Skvelé výsledky

Pokožka je hneď po osušení (nešúchajte ju, len si zľahka prikladajte uterák, aby sa doň voda vsiakla) omnoho jemnejšia, akoby mäkšia. Je to príjemné na dotyk a ak máte podobné problémy ako ja (drobné vyrážky, čierne bodky, drobnú krupičku na čele), tú jemnosť zaregistrujete okamžite a užívate si ju. Je viditeľne čistejšia a vďaka tomu žiari. Pomáha odstraňovať čierne bodky, pleť upokojujú, zjemňujú začervenanie. Je matná a póry sa uzatvoria. Stačí už len pár kvapiek kvetovej vody a pleťový krém. Po peelingu sa môže použiť aj gél alebo mydlo, na dôkladnejšie a hĺbkové čistenie. Peeling je skvelý. Vybrať si ho môžete aj na  suchú alebo citlivú pleť, ponuka nezabudla ani na ďalšie problémy. Používam ho 2 - 3 razy týždenne, lebo inak sa mi rýchlejšie upchávajú póry, čo vedie k novým vyrážkam a čiernym bodkám. Výsledok? Je super. Bez debaty. V sklenom obale by bol ešte krajší, ale prežijem aj plastový :)

Plusy:
  • obal je veľmi jednoduchý, pevný, dobre chráni svoj obsah.
  • príjemná svieža vôňa
  • hustý, hutný, ale dobre sa používa
  • drobné, citeľné peelingové čiastočky
  • vynikajúco zjemňuje pleť, pomáha ju dôkladne vyčistiť, odstraňuje aj čierne bodky, pokožka je mäkšia, žiarivá a jemná na dotyk, upokojuje ju a ostáva matná
  • nevysušuje ju
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho aj v eshope Krásná každý den, kde stojí 15,90 eur.

Používate pleťovú kozmetiku od Soaphoria? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe