Čo vám dá knižka pre blogerov? Oplatí sa ju kúpiť?

17:29

Blogovať som začala v roku 2013. Nikdy nezabudnem na to odhodlanie a túžbu písať :) Pár mesiacov pred založením blogu som so spolužiačkami na vysokej preberala skúsenosti s kozmetikou, dávala som im rady, čo vyskúšať a čo za tie peniaze vôbec nestojí. Raz sa ma jedna z nich opýtala, prečo ešte neblogujem, keď som skúsila toľko kozmetiky. Zamyslela som sa nad tým a zrazu som vedela, že to chcem vyskúšať. Písanie je mojou vášňou od základnej školy a písala som poviedky, básne, príbehy, slogany. Tak prečo nie aj recenzie kozmetiky?

Tvorba úspešného zarábajúceho blogu

Začiatky vôbec neboli jednoduché. Borila som sa s mnohými problémami. Mala som horší fotoaparát, zlé podmienky na fotenie a nevedela som si upraviť blog po grafickej stránke. Všetko išlo krok za krokom, hľadala som články s tipmi a radami, šetrila peniažky na nový fotoaparát a zdokonaľovala som sa v písaní. Keď som sa začala zaujímať o online marketing a copywriting, prečítala som viacero kníh a stále sa učila nové veci. Škoda, že keď som začínala, nemala som po ruke túto knihu.  Tvorba úspešného zarábajúceho blogu je malým sprievodcom blogovaním a ukáže vám, ako môžete začať zarábať na tom, čo vás baví.


kniha pre blogerov

Nezáleží na tom, či si blog plánujete vytvoriť alebo ho už máte a chcete ho zdokonaliť. Odborníci z rôznych oblastí sa spojili, aby vytvorili skvelú knihu plnú užitočných informácií a rád. Ukáže vám, že blogovať môže každý, komu na tom záleží a chce ukázať svetu, čo je v ňom. Možno sa bojíte začať alebo si myslíte, že v online svete je blogerov veľa a vy sa tam stratíte. Čo ak sa ale mýlite a práve vy v ňom budete ten najlepší?


Kniha Tvorba úspešného zarábajúceho blogu sa číta ľahko. Som knihomoľ, tak som sa tešila.  tomto prípade som hltala stránky a nevedela som prestať, zaujímalo ma, čo je pre mňa nové a čo už dávno viem. Keď som pred Vianocami ochorela a ostala v posteli skoro dva týždne, len som na ňu túžobne hľadela, aby som mohla pokračovať. Nedalo sa, musela som počkať a o to viac som si užila záver.

Oboznámite sa so základnými pojmami, pochopíte Wordpress, SEO, analýzu kľúčových slov, email marketing, affiliate kampane, spolupráce s významnými firmami. Na záver knihy sú príbehy šikovných blogerov a blogeriek, ktorý poodhalia tajomstvo svojho úspechu. Nechýbajú ani reklamné stránky, kde nájdete firmy, ktoré hľadajú publisherov i blogerov na spoluprácu.

Najťažšie je začať. Možno bude váš blog slúžiť len pre váš oddych a zábavu. Možno sa vám podarí vybudovať si meno a budete zarábať na tom, čo vás baví. Dôležité je neprestať a užívať si to. Kniha vás prevedie zaujímavým svetom zrozumiteľným jazykom aj v prípade, ak ste úplný nováčik. Po viac ako 400 stranách budete presne vedieť, čo treba robiť a čomu sa vyvarovať. Pracovali na nej viac ako 40 úspešní blogeri a experti na online marketing zo Slovenska i z Česka. Preto nájdete aj kapitoly v češtine. V tomto jazyku čítam rada už od detstva, takže mi to nerobí žiaden problém. Kapitoly písali rôzni ľudia, preto sú niektoré lepšie a iné horšie. K pár som sa vrátila opakovane,aby som si urobila poznámky.

Podobnú knihu som mala prvú a nemám ju s čím porovnávať. Ako som ale spomenula o pár riadkov vyššie, je škoda, že som ju nemala v rukách v čase, keď som s mojím blogom začínala. Prináša ju Affiliate sieť Dognet a sponzori a kúpiť ju môžete na tejto stránke  alebo v niektorých kníhkupectvách. 

Máte v pláne začať s blogom? Alebo blogujete s láskou už roky tak, ako aj ja? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Táto kniha vyzerá fakt perfektne. Uvažujem, že si ju kúpim tiež.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by si chcela, na niektorých stránkach sú úryvky, ak sa nemýlil, prvých 20 strán :) aby si si vedela predstaviť, do čoho ideš, no mne sa čítala ľahko a rýchlo :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe