Nedávajte si predsavzatia. Zmeňte to, čo vás trápi, hneď

15:08

Roky som si dávala predsavzatia. Že schudnem, budem sa zdravšie stravovať, viac sa učiť jazyky a tak. Veď to poznáte. Človek chce poriadok doma i vo svojej hlave a ja som vždy verila, že s novým rokom to pôjde. Ibaže potom prišiel zlom. Videla som, že napriek mojej snahe sa niektoré veci rúcajú. Ovplyvnená mnohými negatívnymi skúsenosťami som s predsavzatiami skončila, aj tak nevydržali ani do jari. Mojím najväčším bojom bol vždy ten s postavou. Bolo to vo mne, lebo vždy som sa videla väčšia, ako v skutočnosti som. Nikdy mi nič nepomohlo dlhodobo. Minulý rok, keď mi jeden známy povedal, že s veľkosťou 38 som oproti mojej sestre tučná, so sa zaťala. Nemusela som, chcela som. A od toho okamihu sa začali diať zmeny.

Queenbee

Začala som žiť bez cukru. O Low carb životnom štýle som veľmi veľa čítala a urobila som si jeden test o sacharidoch. Neviem, nakoľko je pravdivý, no vyšlo mi z neho niečo, čo som videla - milujem sladké a neviem schudnúť tak, ako by som chcela. Našla som si recepty, ako upraviť jedlá, aby boli bez cukru. Prestala som jesť niektoré potraviny, ktoré mi vlastne ani nechýbajú. Horšie to bolo so sladkosťami. Čokoláda mi pomáhala zvládnuť stresové situácie a zrazu mi ostala len horká s viac ako 70% kakaa. Prvé dni som mala doslova absťák. Bolela ma hlava, bola som unavená, nahnevaná, emocionálne rozhodená :) A potom som si zvykla. Nakupujem v zdravých obchodíkoch, milujem maslo ghee a kopec ďalších maškŕt, ktoré som nepoznala. S Richardom ideme raz týždenne na rande s obedom alebo večerou, vtedy si dám to, na čo mám chuť, inak sa držím zásad low carb  stravovania. Nie však nijak násilne. Podľa mňa je život prikrátky na to, aby som sa len obmedzovala a myslela na kalórie.

pásy z queenbee

Bez výraznejšieho cvičenia išlo dole niekoľko kilogramov aj centimetrov z problematických partií. Viacerí sa ma pýtajú, čo robím, keď vyzerám tak spokojne a schudla som. Kým niektorí by to skúsili, iní hneď povedia, že obmedzovať sa nechcú. Na jednej strane tomu rozumiem, ani ja som si nevedela predstaviť, že by som prestala jesť toľko potravín. Na druhej strane, veď raz som to už urobila kvôli histamínovej intolerancii - nečakalo ma tak nič nové. Zvládla som to a za posledné mesiace som si vytvorila svoje pravidlá. Okrem toho som spoznala ešte niekoľko pomocníkov z Queenbee, o ktorých som veľa čítala u rôznych influenceriek i obyčajných žien. Bolo na čase ich skúsiť.

KORZET 25MONOCHROME TELOVÝ

KORZET MONOCHROME

Zoštíhľujúci korzet MASKATEER™

Začala by som zoštíhľujúcim korzetom, ktorý mi dal omnoho viac ako len tvarovanie postavy. Nečakala som to, ale stal sa mojím miláčikom a plánujem kúpu ďalšieho, už menšieho. Funguje to veľmi jednoducho. Korzet s 25 oceľovými výstužami má tri rady na zapínanie, začínate na tej najširšej a postupne uberáte. Nie je to nič drastické, ako si možno pamätáte pri Kim Kardashian alebo jej sestrách. Ak sa nosí správne podľa pokynov, nehrozí žiadne zdravotné riziko. Nosí sa:
  • na oblečení alebo pod ním. Mne to vyhovovalo pod oblečením, ale na internete nájdete plno fotiek, kde je štýlovým doplnkom na oblečení
  • denne a funguje pri samotnom nosení. Sprvu sa môžete cítiť stiahnuto, ale prejde to. Nosím ho už mesiace. Začínala som pol hodinou denne, potom postupne hodinou, nakoniec som sa prepracovala k dvom, ktoré sú odporúčané. Maximum sú štyri, ale rýchlo prídete na to, koľko času vám vyhovuje.
  • aj pri cvičení, ale vtedy majte korzet zapnutý na najvoľnejšom rade zapínaní a necvičte intenzívne dlhšie ako 30 minút. Na cvičenie som mám iný, takže som to neskúšala.

Pás mi pomohol s viacerými problémami:
  • krásne sa mi formuje postava - korzet eliminuje tuk na brušku, na bokoch chrbta a tukové vankúšiky nad zadkom. Pomohlo mi aj cvičenie, ale kvôli bolestiam kolien som cvičila podstatne menej ako predtým. Našťastie, lepší sa to a budem môcť opäť naplno zarezávať.
  • spevňuje brucho a je podstatne plochšie, ako bolo. Pokiaľ ho mám na sebe, podstatne menej jem, lebo sa tam toho veľa nevmestí :)
  • zlepšuje držanie tela, čo oceňujem pri mojom sedavom zamestnaní. Vďaka korzetu sedím rovno, nebolí ma chrbát a po pracovnom dni sa cítim omnoho sviežejšie. 
  • cítim sa dobre. Viac sebavedome. Prestala som počúvať hlúpe reči o tom, čo by som mala robiť, ako by som mala vyzerať. Smutné je len to, že ich majú dospelí ľudia s vlastným životom. 
Korzet sa vyberá podľa tabuľky. Ráno, ideálne na lačno, si odmerajte svoj pás a korzet by mal byť  korzet aspoň o 7-9 cm menší, ako obvod pása. Ako som spomenula, sprvu sa môže zdať, že je nepohodlný a cítite sa stiahnuto, ale rýchlo to prejde. Veľmi mi pomohlo postupné predlžovanie nosenia pásu a časomsa mi ho ani nechcelo dávať dole. Aby vydržal, treba sa oň aj príkladne starať. Odporúča sa prať ho šetrne v rukách vo vode do 40°C. Po vypraní ho stačí jemne vyžmýkať a nechať prirodzene uschnúť, nie však na priamom slnku, v sušičke alebo pri zdroji tepla. Potom ho pokojne môžete nosiť ďalej. Zázraky neprídu zo dňa na deň, ale po mesiaci sú viditeľné výsledky - pás bude jasne definovaný, bruško vyhladené a miznú tukové vankúšiky na problémových partiách. Spolu so zdravou stravou som dosiahla to, po čom som tak dlho túžila.

Zrovna tento týždeň som našla článok o tom, že takéto korzety sú obyčajný výmysel a iba ľuďom berú peniaze. Keby som ich nemala vyskúšané, asi by som bola ochotná uveriť. Po viac ako pol roku nosenia ale zmeny vidím nielen ja, takže tak skoro ich neodložím :) Jeho cena je 65,99 eur. Už mi je dosť voľný, preto chcem po novom roku kúpiť menší a tento odložím do skrine, ak by ho v budúcnosti bolo treba.

Mám ešte jeden veselý (teda, Richard sa na ňom smeje) príbeh z Prahy. Korzet som mala na sebe počas jedného výletu. Nakoniec sme sa rozhodli, že sa ideme pozrieť na hrad, kde sú kontroly. Zložila som pekne kabelku a fotoaparát a prešla pípačom, ktorý sa však spustil. Nechápala som. Mladý muž, ktorý mi kontroloval obsah kabelky, sa usmial a opýtal sa, či mám pásek (opasok, ale ja som bola v takom strese, že som nevedela, čo chce). Iba som sa prihlúplo usmiala, že mám korzet, čomu zasa nerozumel on. Nakoniec sme teda ostali pri opasku a ja som úplne červená trielila preč. Aby toho nebolo málo, prvý raz si k nám v električke prisadol revízor. Ukázal svoje oprávnenie a vypýtal si lístky. Hľadela som akurát do mobilu a nepočula som, o čom sa s Richardom bavia, tak som dvihla hlavu, usmiala sa a povedala, že máme voľné, prisadnite si. Chvíľa trápneho ticha a keď som mu ukazovala lístok, veľmi sa na mne smial. Čakala som, čo ešte príde, ale našťastie už nič :)


KOMPRESNÝ PÁS ACTIVE ME RUŽOVÝ

KOMPRESNÝ PÁS

Maskater, KOMPRESNÝ PÁS ACTIVE ME RUŽOVÝ

Maskater


Kompresný pás Active me

Tento pás je skvelý na cvičenie. Vybrala som si ho v krásnej ružovej farbe a ponúka hneď niekoľko výhod. Športové kompresné opasky Active me od Maskateer pomáhajú tvarovať telo pri športe. Beh, tanec, cvičenie, posilňovňa - využiť ho môžete pri rôznych aktivitách a je o niečo pohodlnejší, ako korzet. Za jeho najväčšiu výhodu považujem to, ako jednoducho sa prispôsobuje postave. Skladá z dvojitej vrstvy extra pevnej gumenej siete a  podpornej výstuže. Silu stiahnutia si regulujete vďaka suchému zipsu. Je mäkký, príjemný a časom ani neviem, že ho mám.

Ako pomáha?
  • zvyšujú telesnú teplotu v oblasti pásu a podporujú potenie. Počas cvičenia sa telo nezohrieva rovnomerne, niektoré partie ostávajú studené. Pás ich pomáha zahriať a lepšie sa tak formuje postava, spaľuje sa tuk a zmeny k lepšiemu vidíte rýchlejšie
  • chráni pred úrazom chrbtice alebo svalov
Kompresný pás si tiež vyberáte podľa tabuľky. Tentokrát si ale nevyberajte pás menší ako vychádzajú vaše miery. Je dosť pevný a ľahko sa utiahne gumami viac, ak potrebujete. Na cvičenie je to príjemný spoločník, navyše pekne vyzerá :) a to my ženy oceňujeme.  Jeho cena je necelých 40 eur.


Funkčné elastické nohavice

nohavice proti celulitíde

anticelulitídne nohavice

Funkčné vysoké elastické nohavice 

Nohavice proti celulitíde som si prvý raz kúpila pred pár rokmi a celkom milo ma prekvapilo, že pokožka je aj vďaka nim krajšia. Keď sa mi začali rozpadávať, bol čas na nejaké nové. Chcela som iné, aby som ich vedela porovnať a do oka mi padli práve tieto.

Už na pohľad je vidno, že sa jedná o kvalitný elastický materiál, nič jemné ani priesvitné. Môžete ich nosiť doma alebo v nich športovať, lebo odvádzajú pot a udržujú teplo. Vnútri majú maličké pevné bublinky, ktoré akoby masírujú problémové partie, zlepšujú tak krvný obeh a pomáhajú bojovať proti celulitíde. Myslím, že som to napísala už nie raz - zázraky sa v prípade celulitídy nedejú. Ak ju raz žena má, bude ju mať. Môže ju ale zlepšiť tak, aby bola spokojná sama so sebou a to je najdôležitejšie. Nestaviam si vzdušné zámky, že zmizne a aj vďaka tomu sa na svoje stehná nepozerám tak kriticky. 

Nohavice sú veľmi príjemné na nosenie, pokožku naozaj príjemne masírujú a je jemnejšia a pružnejšia. Periem ich v rukách a len nechám vysušiť a aj po pol roku vyzerajú ako nové. V zime ich nosím pod tepláky, na jar postačia len tieto nohavice. A v lete lietam v plavkách :) Sú v jednej veľkosti buď krátke alebo dlhé. Musím povedať, že sú mnoho lepšie,ako tie prvé, ktoré som mala a cenovo sú veľmi podobné. Stoja 19,99 eur. 

vrecko

látkové vrecko a meter

K nákupu dostanete aj milé drobnosti. Napríklad látkové vrecko, ktoré zbožňujem na cestovanie, lebo je milé, pekné a dostanem doň všetko, čo potrebujem. Druhým darčekom bol meter, vďaka ktorému sa ľahšie odmeria pás a môžete si zapisovať, aké zmeny nastali. Mesiace som nemala odvahu merať sa, ale potom to prišlo a ja som neverila :)

Na Queenbee.sk nájdete plno pomocníkov pre krásnu ženskú postavu. Veria im známe svetové celebrity i krásne Slovenky. Som veľmi rada, že som spoznala najmä ten prvý korzet. Práve on je mojím verným spoločníkom a je jednoducho skvelý.

Poznáte tieto korzety a pásy? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Produkty od QueenBee používam už asi dva roky a milujem ich. Práve tieto dva pásy a legíny mám aj ja, bola som si ich kúpiť ešte minulý rok a mám o nich rovnako rozpísaný článok. Potešilo ma, že ďalšia blogerka práve tieto moje stálice má rovnako rada a držím ti palce pri tvojom životnom štýle a hlavne aby produkty slúžili tak skvelo ako aj mne. Maj krásny deň a život <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa mrzí, že som ich neskúsila skôr :) Odkladala som nákup a už sa ich nevzdám, lebo sa aj vďaka nim cítim omnoho lepšie a spokojnejšie sama so sebou. Aj ja ti držím palce, aby sa ti darilo v tom, čo si si zaumienila :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe