Prečo používať sérum s kyselinou hyalurónovou

16:55

Kyselina hyalurónová je v kozmetike veľmi populárnou ingredienciou. Nájdete ju najmä v kozmetických výrobkoch proti vráskam. V našom tele sa vyskytuje prirodzene, je preň veľmi dôležitá. Dokáže  naviazať a udržať veľké množstvo vody, čím prispieva k zlepšeniu stavu pokožky. Kupujem si ju číru, no nezastupiteľné miesto v mojej kozmetickej poličke majú aj séra s kyselinou hyaluróvou. Skúsila som ich niekoľko, ale nie každé bolo rovnako dobré. Stále trvám na tom, že mi doma nesmie chýbať. Toto od Saloosu je jedno z najlepších, aké sa mihlo mojou zbierkou.

Saloos - Hyaluronové sérum



Saloos - Hyaluronové sérum zloženie

Saloos - Hyaluronové sérum ingredients

Hyaluronové sérum

Saloos - Hyaluronové sérum

Pleťové séra používam jeden - dva razy denne. Večer vždy a ráno podľa toho, aký krém si vyberiem. Hyaluronové sérum má 15 ml a balené je vynikajúco. Airless fľaštička má dvojité dno, vďaka ktorému sa do séra nedostane vzduch ani žiadne baktérie. Pumpička je šikovná, ľahká a uľahčuje dávkovanie. Je menšie, a preto ho môžete nosiť kamkoľvek. Hodí sa na poličku i do cestovnej kozmetickej tašky, lebo nezaberie veľa miesta. Tiež je to kúsok, ktorý chcete ma po ruke naozaj každý deň.

Toto hyalurónové sérum je bez vône, preto je vhodné aj pre ľudí s citlivejšou pleťou alebo tých, ktorí sa voňavej kozmetike vyhýbajú. Aj keď preferujem tú voňavú, neprekáža mi to a na použitie sa vždy teším. Jeho konzistencia je riedka, presne taká, ako som čakala. Jeho tajomstvo tkvie v tom, že obsahuje dva druhy kyseliny hyalurónovej:
  •  nízkomolekulárnu, ktorá pôsobí na pokožku dlhodobo
  •  vysokomolekulárnu, ktorá sa stará sa o okamžitý účinok prípravku
Doposiaľ som mala séra, ktoré obsahovali buď nízkomolekulárnu, alebo vysokomolárnu kyselinu hyalurónovú (rozdiel je vo veľkosti molekúl), preto sa mi takáto kombinácia zapáčila.

Po nanesení na pleť sa rýchlo vsiakne a neostáva po ňom lepkavý pocit. Najradšej ho používam ako odklad pod pleťový olej. Vďaka séru sa vsiakne bez mastného filmu a výsledkom je dokonale jemná, pevná, pružná pleť bez liniek a vrások. Pleťové oleje už vlastne ani inak nepoužívam a neviem si ich vynachváliť.

Pýtate sa, prečo by ste mali hyalurónové sérum používať aj vy? Odpovedí je hneď niekoľko:
  • môžete ho použiť pod pleťový olej aj denný krém. Lepšie sa vstrebú a výsledky sú vidno už po krátkej dobe. Navyše je skvelé aj ako základ pod make up.
  • pleť je hneď hydratovaná, vyživená a veľmi príjemná na dotyk
  • pôsobí proti jemným linkám aj vráskam
  • pleť je zdravá, žiarivá a krásna
Sérum ju nedráždi, ale upokojuje a prinavracia jej pohodu. 

Plusy:
  • šikovné menšie balenie s pumpičkou
  • bez vône
  • dobrá konzistencia
  • rýchlo sa vstrebáva bez lepkavého pocitu
  • vhodné pod pleťový olej, krém alebo make up
  • pleť napne, hydratuje, zjemní, upokojuje ju
  • skvelé proti linkám a vráskam
Mínusy:
  • nenašla som
Sérum stojí 9,20 eur a nájdete ho v eshope Saloos.

Aké pleťové séra používate najradšej? 















You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Za mňa tiež kyselina hyalurónová. Vyskúšala som už viac značiek a taká tá top bola od The Ordinary, mala som snáď 5 balení :D Teraz skúšam inú značku, podstatne drahšiu a vyzerá to na favorita tak uvidíme časom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bez nej si už starostlivosť o pleť ani neviem predstaviť :) Naozaj je to skvelý produkt :)

      Odstrániť
  2. Nuž ja som mala dve séra a zatiaľ vždy iba tie priehľadné. Toto je asi skôr krémové sérum však? Ja som mala rada to od The Ordinary.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto je gélové priehľadné :) Mám ich radšej ako tie krémové.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe