Keď potrápia kútiky a afty

17:27

Pred niekoľkými týždňami som publikovala článok o tom, ako sa popasovať s oparom. Ten mi je veľmi dobre známy a v zime ma trápi pomerne často.Našťastie, našla som úžasnú masť za ani nie 2 eurá, ktorá ho dokáže eliminovať za 2-3 dni. Keď som v ponuke videla aj masť na kútiky a afty, rozhodla som sa ich kúpiť si ich. Čo vlastne kútiky sú? Ochorenie sa prejavuje bolestivými trhlinkami a prasklinami v oblasti ústnych kútikov zápalom kože okolo. Koža môže mokvať, veľmi to bolí a nedá sa to zamaskovať. Ochorenie spôsobujú parazitické kvasinky, môže to byť prejav nedostatku vitamínu B 2 riboflavínu, oslabenej imunity, chudokrvnosti, cukrovky, ale môže to byť aj dôsledok užívania antibiotík. Afty sú nepríjemné pľuzgieriky v ústnej dutine, zodpovedný je za ne stres, slabá imunita, dedičnosť. Môžu sprevádzať aj iné ochorenia. Spúšťačov môže byť niekoľko. Stačí, ak ostrejšie hrany jedla poškodia sliznice,  s podobným následkom môžete skončiť aj po konzumácii citrusov, ananásu, kyslých jedál či dokonca čokolády. Občas sa trápim ako s kútikmi, tak s aftami a keďže chcem mať od nich rýchlo pokoj, hľadala som čo najlepšie mastičky. A našla som. 








O masti Lips na kútiky si môžete prečítať:

     "LIPS masť je veľmi účinný aktívny dermokozmetické produkt, určený na ochranu a starostlivosť o kútiky úst, vredy, lúpajúce a praskajúce kožu."


Keď som si prechádzala ponuku lekárne a hľadala som niečo konkrétne len na kútiky, mala som problém niečo nájsť, preto som pri pohľade na túto masť neváhala. Je v malej tubičke, ktorá má 5 ml. Je maličká a šikovná, možno ju mať so sebou neustále. Používam ju niekoľkokrát denne, podľa potreby, najčastejšie ráno a večer. Nemá nejakú výraznejšiu vôňu ani chuť, čo je pri lieku určenom na taký boľavý problém super. Po nanesení ani neviete, že ste ju použili, neštípe a nedráždi. Je hustejšia, ale ľahko sa aplikuje vďaka predĺženému aplikátoru. Stačí ju nanášať v tenkej vrstve, vtedy sa pekne vsiakne do pokožky a nezanecháva ani farebnú stopu. Spomínam si na jedno leto, kedy sa mi kútiky nie a nie zahojiť, stále praskali, make up to neprekryl, bolo to nepekné a veľmi ma to trápilo. Táto masť účinkuje veľmi rýchlo, už po dni používania som cítila úľavu, bolesť takmer ustúpila a hoci kútik bol stále citlivý, nepraskal a pomaly sa hojil. Po troch, štyroch dňoch bola pokožka takmer úplne zdravá, už som používala len hydratačný balzam a odvtedy sa neukázal. Je mi jasné, že niekedy sa zjaví zasa, ale už viem, že stačí použiť túto masť a hojenie sa značne urýchli. Zloženie nie je najlepšie, ale keďže masť nepoužívam dlhodobo, prehliadam ho. Masť stála necelé 2 eurá.




O tabletách si môžete prečítať:

     "LIPS sa odporúča pre ľudí s problémami praskajúcich kútikov úst a sliznice ústnej dutiny, ako aj pri nedostatku vitamínu B2 (riboflavín).
Riboflavín obsiahnutý v LIPS pomáha udržiavať správny stav slizníc úst a udržanie zdravých kútikov úst. Okrem toho, vitamín B2 pomáha chrániť bunky tela pred oxidačným stresom.
Zloženie: vitamín B 2, šalvia, Riboflavín.
Balenie 30 tabliet.
Upozornenie: Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale."

     Tablety sú určené ako doplnok stravy pri problémoch s kútikmi, aftami a pri nedostatku vitamínu B 2. Sú malé, bez chuti, ľahko sa prehĺtajú. Kúpila som si ich spolu s masťou. Bola som na ne zvedavá a myslím, že zohrávajú dosť významnú úlohu v liečbe, pretože kútiky aj afty sa naozaj hoja lepšie a rýchlejšie a tvoria tak zohranú dvojicu. Po vyliečení boľavých miest ich zasa odkladám do skrinky, pretože viem, že sa zasa zídu. Balenie 30 tabliet stálo okolo 1,50.




O géle na afty si môžete prečítať:

     "LIPS gél na afty je určený na starostlivosť, ochranu a pomoc pri udržiavaní dobrého stavu dutiny ústnej. Odporúča sa najmä v prípade výskytu áft a pri bolestivých poraneniach, spôsobených zubnými protézami a ortodontickými prístrojmi /fixný strojček/. Gél vďaka obsahu šalviového extraktu a glukonátu chlórhexidínia pôsobí baktericídne fungistaticky a virostaticky. Vitamíny B2 a B12 pomáhajú udržiavať správny stav sliznice dutiny ústnej. Vrstva naneseného gélu poskytuje vhodné mikroprostredie a hydratáciu tkanív, potrebnú k prirodzenému hojeniu."

Afty sú veľmi nepríjemné a neraz sa hoja veľmi dlho. Ak sa k nim dostane potrava či horúci nápoj, bolí to ešte viac a hojenie je dlhý proces. Gél má 10 ml a tiež je v tubičke, tentoraz v žltej. Tiež má predĺžený aplikátor, preto sa dobre nanáša presne na postihnuté miesto. Je to prehľadný gél bez výraznejšej vône, s príjemnou chuťou, ktorá nie je rušivá a nevyvoláva zlú chuť v ústach. Pri prvom použití som si myslela, že gél prehltnem, nevedela som si predstaviť, že by ostal priamo na afte. Bola som ale prekvapená - gél sa akoby pricucol na aftu a ostal tam. Sprvu som cítila len to, že ustupuje bolesť. V tej chvíli to ale bolo viac, ako som čakala, keďže afta bolela pri každom jedle. Hojenie je pomerne dlhé, môže to byť niekoľko dní až týždňov. Gél aftu postupne zmenšoval, takmer ma nebolela a po týždni som po nej nemala ani stopy. Rozhodne sa usídli v našej domácej lekárničke, pretože podobne ako ostatné masti LIPS, stál necelé 2 eurá.

Ako bojujete s aftami a kútikmi?

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Je super prečítať si na nejakom blogu aj takúto recenziu :) Fakt sú to niekedy potrebné informácie a človek sa takýmto veciam nevyhne ale u teba tu nájde stále to čo potrebuje. Po minulom článku s oparmi som si kúpila odporúčané produkty a odvtedy žiaden opar. Teraz sa mi však objavil kútik a už viem čo mám zajtra ráno hneď spraviť a kúpiť ! :) Nemala som žiaden overený recept, ani produkt na podobný problém, stále som čakala pár dní a prešlo to - zvykla som jedine natierať hojivým zázrakom z oriflame.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma teší, keď moje recenzie pomôžu :) Také informácie nie sú na zahodenie a bol by hriech nepodeliť sa o produkt, ktorý nestál ani 2 eurá a pomáha hneď. Hojivý zázrak je fajn, ale s takýmito problémami mi len málo pomohol.

      Odstrániť
  2. Děkuji za recenzi! Afty mě trápí dost často a skoro nic nezabírá. :) Beru skoro každý den Riboflavim, který mi částečně pomáhá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som raz mala sprej na afty, bol dobrý, ale už som ho nenašla v ponuke. Určite skús, za pokus nič nedáš :)

      Odstrániť
  3. Veľmi nápomocný článok, budem sa musieť po týchto výrobkoch obzrieť v našej lekárni :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že sa nedajú zohnať v každej, u nás som mala problémy nájsť ich, ale stálo to za to :)

      Odstrániť
  4. je fajn , že si urobila recenziu na niečo takéto. Dosť často ma trápia v ústach afty , preto som rada za každý typ čo na to . :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takéto problémy má väčšina z nás a ak nájdem nejaký dobrý výrobok, bol by hriech sa oň nepodeliť :) A ak len jednému z vás pomôže, som rada :) Chystám ďalšie články o lacných a účinných produktoch, snáď zaujmú tiež.

      Odstrániť
    2. Lucka, dík za recenzie, fakt to pomáha, skúsil som. :)
      Ak môžem poradiť, skúste k uvedeným liekom pridať šalviový čaj (obyčajný sypaný, nie z vrecúšok). Akonáhle u mňa začnú afty alebo kútiky, pijem to namiesto vody celý deň a spolu s gélom a tabletkami urýchľuje hojenie.

      Odstrániť
    3. Šalviu mi už radili, ale vždy si zabudnem kúpiť čajík. Musím sa po ňom naozaj popozerať, ďakujem za tip :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe