Ako penový obláčik

17:41

Keď som bola mladšia, obdivovala som značku Vichy. Páčili sa mi reklamy v televízii, pozerala som si obrázky v časopisoch, čítala som si o nej články. Vtedy sa mi zdala taká kvalitná a taká nedostupná. Z môjho vreckového by som si nemohla dovoliť kúpiť ju, ale kúsok vo mne stále dúfal, že časom niečo vyskúša. Stalo sa tak na vysokej, kedy som mala prvé skúsenosti s výrobkami pre problematickú pleť. Ok, nebola som sklamaná, ale ani nadšená, preto som sa k nej dlho nevrátila. Až minulý rok som sa dostala k niekoľkým produktom, ktoré ma celkom zaujali. K nim sa radí aj čistiaca penová voda Pureté Thermale.






O pene si môžete prečítať:

     "Čistiaca penová voda pre rozjasnenie pleti. Pre všetky typy pleti vrátane citlivej. Účinok: Odstraňuje nečistoty z pleti. Pleť je svieža a rozjasnená. Výsledok: Povrch pleti je vyhladený. Aktívna látka: Captelae, výťažok zo stromu karité, ktorý pôsobí ako "magnet" pre odstránenie nečistôt + upokojujúca a posilňujúca Termálna voda z Vichy. Textúra: Hustá biela pena. Použitie: Vodová textúra sa po aplikácii automaticky mení v čistiacu penu. Naneste na tvár a potom umyte. Bez parabénov. Hypoalergénna. S termálnou vodou z Vichy. Testované pod dermatologickou kontrolou. Rešpektuje pH pleti. Neobsahuje mydlo."

Pred nejakou dobou som mala podobnú penu od Nivey. Tiež bola ružová a určená pre citlivú pleť. Neznášala som ju, lebo pleť bola po jej použití napnutá a veľmi citlivá. Keď som zbadala túto, hneď som si spomenula na negatívne skúsenosti, ale bola som zvedavá, či nebude Vichy lepšia. Ružový obal je pekný, hoci pred nejakou dobou by som ho nazvala cukríkový. Čím som staršia, tým viac sa mi ružová páči :) Je priesvitný, takže vidno, koľko peny ešte ostáva. Pumpička na dávkovanie sa síce stláča trochu ťažšie, ale nezasekáva sa, nevŕzga. Konzistencia je super. Z vody v obale sa jedným stlačením stane veľmi hustá, bohatá pena, ktorá drží a drží (skoro ako dobre ušľahaný bielkový sneh). Vonia veľmi príjemne, sladko a jemne, nevtieravo. Obľúbila som si ju a aj preto som sa tešila na jej používanie. Páčilo sa mi na nej, že pleť nevysušovala a po jej použití nebola napnutá ani podráždená. Párkrát som ju použila ako druhý krok v čistení pleti (po peelingu), ale musím povedať, že tam som s ňou až taká spokojná nebola. Áno, pleť bola po jej použití jemnejšia, hydratovaná, ale nemala som spokojný pocit, že je dôkladne vyčistená. Predsa, spokojnejšia som, keď čistiaci gél bojuje aj s čiernymi bodkami a čistí do hĺbky - a pri pene som ten pocit nemala. Veľmi sa mi ale osvedčila na odličovanie. Stačilo je len trochu a krásne odstránila všetok make up, úplne bolo vidno, ako rýchlo a ľahko sa zafarbila od make upu a odstránilo ho. Po opláchnutí po ňom nebolo ani stopy, pleť bola jemná a pripravená na ďalšie čistenie (zväčša peeling 2-3 razy do týždňa+gél+pleťová voda a na záver nočný krém). 

Plusy:
  • šikovný obal
  • veľmi príjemná vôňa
  • nevysušuje pokožku
  • perfektne odstraňuje zvyšky make upu, pleť osviežuje, zjemňuje
Mínusy:
  • keď som použila len penu, nemala som pocit dobre vyčistenej pleti
Penu kúpite v lekárni alebo na internete, presnú cenu neviem, ale videla som ju od asi 12 eur.

Používate čistiace peny na tvár?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Cistici penu jsem nikdy nezkousela, tahle vypada dobre i kdyz by se mi do ni asi nechtelo tolik investovat :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Občas si treba dopriať aj drahšie potešenie :) Ale čoskoro budú recenzie na ďalšie, o niečo lacnejšie peny :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe