Zdravé okienko - Sirupy Klášterní Officína

16:34

Moji zlatí, možno si spomínate na jeden z mojich nedávnych statusov o tom, že pre vás chystám nové rubriky. Dnes by som rada odštartovala zdravé okienko, kde by som vás chcela oboznamovať s produktami z prírodnej lekárne, ktoré mi veľmi pomohli. Nielen mne. Aj mojej maminke a každému, kto u nás doma potreboval pomoc. Začala by som sirupmi Klášterní officína, ktoré sú nielen chutné, ale so zdravím dokážu zázraky.

















Odmietam užívať lieky. Jediné, čo mám vždy po ruke, sú tabletky na migrénu, pretože keď ma chytí bolesť hlavy, nie som schopná robiť nič. Antibiotiká som nemala ani nepamätám a verím, že sa to tak skoro nezmení. Pretože ja sa radšej liečim v súlade s prírodou. Ona nám poskytuje všetko, čo potrebujeme, všetka tá chémia, ktorá sa nám dostáva do tela, keď sa liečime z chrípky či prechladnutia, niekedy ani nie je nevyhnutná. Sirupy Klášterní officína sa dostali do môjho povedomia minulý rok. Kvôli histamínovej intolerancii ma trošku jedoval zvýšený tlak a tep. Moje srdce dostávalo riadne zabrať a ja som sa preto rozhodla, že  skúsim najskôr  prírodnú lekáreň. Sirupy poctivo užívam niekoľko mesiacov - po tlaku a zvýšenom tepe ani stopy, chorá som nebola a celkovo sa cítim viac ako dobre. Naviac, výsledky sa mi upravili, histamín sa dostal pod kontrolu a sirupy sú tak účinnom prevenciou pred srdcovo cievnymi ochoreniami, rakovinou a ďalšími neduhmi, ktoré na nás v tomto hektickom svete číhajú. Klášterní officína nadväzuje na tradíciu stredovekých kláštorných lekární. Cieľom tejto českej firmy je znovuobjavenie tradičných a overených receptúr a tiež finančná podpora obnovy významného kultúrneho a duchovného centra - Benediktínskeho kláštora v Rajhradě pri Brne.

Sirup Zelený čaj obsahuje veľmi silné antioxidanty. Užíva sa ako prevencia rakoviny a srdečných ochorení. Zlepšuje trávenie a zmierňuje žalúdočné problémy. Pôsobí blahodárne na centrálnu nervovú sústavu. Zlepšuje sústredenie, upokojuje spánok. Má antistresové účinky. Pôsobí protizápalovo. Znižuje krvný tlak. Zvyšuje termogeneziu a oxidáciu tukov a pomáha tak pri redukcii tuku.
Zloženie
Fruktóza, pitná voda, bylinný výťažok zo zeleného čaju, extrakt z ibišteka sudánskeho, kyselina L- askorbová (vit. C), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, kyselina jablčná, konzervačná látka- Sorbát draselný
Tento sirup bol môj prvý od Klášterní officíny. Začala som ho používať, keď ma ničil tlak a vysoký tep. Sirup je sladký a chutný, odporúča sa 2-3 razy denne vypiť asi 15 ml sirupu. Už ho pije aj moja mamina, pochvaľuje si, že sa cíti oveľa lepšie a aj preto mám v špajzi v zásobe 4 fľaše tohto malého veľkého pomocníka.

Sirup Echinacea je ideálny do chrípkového obdobia. Prírodné antibiotikum indiánov, zvyšuje prirodzené obranné sily organizmu, pôsobí proti chrípkovým a herpetickým vírom, pôsobí antibakteriálne. Echinacea purpurea Moench sa tradične používa pri hnisavých zápaloch vlasových mieškov, pri septikémii, katare horných ciest dýchacích, výtoku hnisu, zápalu mandlí.
Zloženie: fruktóza, pitná voda, bylinný výťažok z echinacei purpurovej, z ibišteka sudánskeho, kyselina L- askorbová (vit. C), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, kyselina jablčná, konzervačná látka- Sorbát draselný.
Sirup užívam, keď cítim, že by na mňa mohol liezť nejaký bacil. Zrejme som ho začala užívať včas, pretože hoci som cítila blížiacu sa chorobu, po užívaní sirupu sa nielenže nerozmohla, ale za pár dní som sa cítila výborne, bez  horúčky či iných príznakov choroby.

Sirup Ginko biloba ma čaká v poličke, keď miniem medovkový sirup. Rozširuje cievy, ako prevencia proti mozgovým príhodám, proti infarktu myokardu a proti poškodeniu buniek pri degeneratívnych chorobách staroby. Osvedčil sa aj pri poruchách pamäti, opuchoch mozgu, nedokrvení dolných končatín, pri Alzheimerovej chorobe – jej priebeh preukázateľne spomaľuje.
Zloženie: voda, fruktóza, med, vitamín C, bylinné extrakty, regulátor kyslosti: kyselina jablčná, konzervant: sorban draselný

Sirup Medovka celkovo upokojuje, zvlášť tráviaci trakt, zvyšuje vylučovanie žlče, pomáha pri nespavosti, zabraňuje tvorbe plynov, spomaľuje tep a znižuje krvný tlak. Melissa officinalis upokojuje pri búšení srdca, nespavosti, poruchách vyššej nervovej činnosti /psychoneuróza/, migréne, hystérii, kožných vyrážkach. Povzbudzuje krvný obeh.
Zloženie: Fruktóza, pitná voda, bylinný výťažok z medovky lekárskej , extrakt z ibišteka sudánskeho, kyselina L- askorbová (vit. C), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, kyselina jablčná, konzervačná látka- Sorbát draselný
Teraz mám otvorený práve tento a musím povedať, že je veľmi chutný :) Tiež priaznivo vplýval na môj tlak a tep a aj vďaka nemu dnes nemám jeden jediný problém.

Sirup Čučoriedka  je výborným antioxidantom vytvorený z plodov čučoriedky obyčajnej. Malá modrá čučoriedka kedysi v minulosti zaujala už aj farbiarov a vinárov. Tí prví ňou farbili látky a druhí víno. Čučoriedku môžete poznať aj pod názvom brusnica čučoriedková. Obsahuje triesloviny, v plodoch aj organické kyseliny, cukry, vitamíny, farbivá, v listoch sú i glukoniny. Čučoriedkový sirup napomáha odvodňovaniu, znižovať hladinu cholesterolu a tuky v krvi, napomáha pôsobiť preventívne proti infekciám, posilňovať imunitný systém a prospievať tvorbe slizníc. Vysoko účinné biolátky borievok napomáhajú regenerovať očné farbivo a dokážu podstatne zlepšiť videnie predovšetkým za šera, tiež upokojovať nervy.
Zloženie: fruktóza, pitná voda, bylinné extrakty z plodov čučoriedky obyčajnej (Vaccinium myrtillus), kyselina L-askorbová (vitamín C), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, kyselina jablčná, konzervačná látka: sorbát draselný.


Sirup Levanduľa pôsobí ako sedatívum a spasmolitikum. Pije sa pre upokojenie nervov, pri búšení srdca, podráždenosti, migréne, závratoch a nespavosti. Tlmí kolikové bolesti, podporuje trávenie a zvyšuje tvorbu žlče. Pôsobí pri nadúvaní, pri hnačkách. Používa sa aj pri bolestivej menštruácii.
Zloženie: Fruktóza, pitná voda, bylinný výťažok z levandule, extrakt z ibišteka sudánskeho, kyselina L- askorbová (vit. C), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, kyselina jablčná, konzervačná látka- Sorbát draselný
Chutný a voňavý sirup prináša pokoj do duše, je výborný, keď máte ťažký deň, upokojuje, prináša pokojný spánok a tiež znižuje tep. Má veľmi výraznú chuť, ale rýchlo som si na ňu zvykla.

Všetky sirupy majú 250 ml a nesmie sa zabúdať na to, že sú iba doplnkom stravy. Vždy mám otvorenú jednu fľašu, ktorú aktuálne užívam, minúť by sa mala tri mesiace od otvorenia a treba ju mať v tme a v chlade. Mne sirupy pomáhajú, sú prevenciou pred chorobami, ale aj prírodným liekom, keď ma niečo trápi.

Sirupy stoja rôzne, kúpite ich od asi troch eur. Rada nakupujem na stránke http://bionatura.sk/, odkiaľ mám všetky tieto sirupy.

Mali ste niektorý zo sirupov Klášterní officína? Alebo máte radi inú značku, ktorá ponúka podobné sirupy? :)





You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tak tento článok ma veľmi zaujal, o týchto sirupoch som ešte nepočula. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa k nim dostala náhodou a chystám sa kúpiť si ďalšie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe