Konečne vynikajúci šampón

16:38

Pred pár mesiacmi som začala používať drahý šampón proti lupinám. No, minula som ho skoro celý len preto, že bol drahý, lebo mi vôbec nepomohol. Znechutená som ho niekoľko ďalších dní obchádzala. Keď sa mi dostal do rúk Ziaja Med šampón proti svrbeniu pokožky hlavy, bez zaváhania som malý drahý šampón vymenila za väčší, cenovo prijateľnejší a zaujímavo vyzerajúci poľský výrobok. Výsledok? Úplné nadšenie.






O šampóne si môžete prečítať:

     "Špeciálny šampón s kukuričným sirupom a inulínom – zložkami s preukázaným upokojujúcim účinkom, ktoré pôsobia proti podráždeniu a majú  ochranný účinok  na pokožku hlavy. Účinné zložky: kukuričný sirup, inulín, výťažok z aloe vera a mäty, alantoín, provitamín B5. Problém: precitlivenosť pokožky hlavy na pôsobenie vonkajších činiteľov (kadernícke ošetrenie, silné čistiace prípravky, výkyvy teplôt), atopický ekzém, seboroická dermatitída, narušená hormonálna rovnováha. Určenie: citlivosť pokožky hlavy prejavujúca sa nadmerným svrbením, začervenaním, pocitom mravčenia a pálenia. Obnovuje prirodzenú rovnováhu citlivej pokožky hlavy. Pôsobí jemne a upokojujúco, nenarúša prirodzenú ochrannú vrstvu pokožky. Hydratuje, zmäkčuje, upravuje elasticitu a uľahčuje rozčesávanie vlasov.  Šampón môže byť používaný každý deň."

Atopický ekzém ma trápi od deviatich rokov. Za tie dlhé roky som vyskúšala desiatky šampónov, mastičiek, krémov, mliek či olejov. Niektoré úľavu priniesli, iné nie. Naučila som sa, že žiaden produkt nesmiem používať dlhodobo, lebo aj keď pomáha, časom pri dlhšom používaní prestáva. Tento šampón je zaujímavý. Má 300 ml a je v jednoduchom bielom obale, na ktorom nájdete dobre čitateľné, ale ťažko odfotiteľné zloženie. Vonia dokonale! Mentolovo, sviežo, ako cukrík, nie ako šampón. Aj pri používaní je ju cítiť a vytvára okolo voňavý mentolový obláčik. Nie je veľmi riedky, až tak sa nerozteká a dobre pení aj v malom množstve. Pokožku upokojuje už pri umývaní. Chladí ju a je cítiť, ako prestávam vnímať nepríjemné pocity. Tesne po umytí necítiť žiadne svrbenie, vlasy sú jemné a pekne prevoňané. Sú jemné a hoci sa nerozčesávajú úplne najľahšie, nie je to problém. Pekne sa lesknú a vyzerajú zdravo. Nemajú výraznejší objem, ale rovnako nemôžem povedať, že by boli spľasnuté. Ale to najlepšie ešte len prichádza (i keď ten chladivý upokojujúci pocit je tiež úžasný). Suché miesta alebo zmizli alebo sa tvorili oveľa pomalšie, Dva dni ma pokožka takmer nesvrbela, začala až potom. Začervenanie suchých miest takmer ustúpilo a pokožka bola hydratovaná. Pred umývaním vlasov používam mlieko na atopickú pokožku. Spolu so šampónom pôsobia ako zohratá dvojica - pokožka vyzerá podstatne zdravšie, menej svrbí a suchá pokožka sa odlupuje menej, takže to nevyzerá tak, že sa mi spustí lavína lupín. Šampón je super na uľavenie od svrbenia, červenania a pokožka je hydratovanejšia, preto sa suché miesta tvoria menej, pomalšie a suchá pokožka sa menej odlupuje. Som maximálne spokojná a tento šampón si kúpim zasa.

Plusy:

  • jednoduchý obal
  • príjemná mentolová vôňa
  • nie je úplne riedky, dobre pení
  • pokožku upokojuje, hydratuje, suché miesta sa tvoria pomalšie, nesvrbia
  • vlasy sú prevoňané, jemné, rozčesávajú sa pomerne dobre, nie sú úplne spľasnuté
Mínusy:
  • nenašla som
Šampón stojí okolo 6,50 a vrelo ho odporúčam všetkým, ktorých trápi suchá, svrbiaca pokožka vlasovej časti hlavy.

Ktorý zo Ziaja Med šampónov vám padol do oka?


You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Ja takýto problém nemám, takže šamponik asi nevyskúšam, ale super recenzia ako vždy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj :) Tiež som hľadala dlho dobrý šampón a tento určite vyskúšam ďakujem za radu :)
    http://patiblogfashion.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Po produktech od této značky už nějakou dobu pokukuji, za skvělou cenu to vypadá dle recenzí na kvalitní produkty, takže se brzy snad už dokopu do nějaké té objednávky :-) Škoda, že tuhle značku nemají u nás v drogerii :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás v drogérii nemajú všetko, ale vždy si vyberiem :) Rada nakupujem cez internet, takže vďaka tomu mám lepší prístup, ale na druhej strane, kvôli jednému, dvom produktom sa mi to neopláca.

      Odstrániť
  4. Ziaju mám hrozně ráda, takže šampon musím vyzkoušet! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Značku Ziaja skôr obchádzam (po pre mňa naozaj nevydarenom pokuse mať rada ich kozí krém na ruky), ale pokiaľ ide o vlasy, mám chuť vyskúšať všetko, lebo v tomto smere sa trápim nielen s vlasmi, ale aj s pokožkou hlavy. Dúfam, že nezabudnem a pri najbližšej príležitosti si šampón kúpim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už mám otvorený druhý. A chystám sa kúpiť si aj ten na lupiny.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe