Lebo slnko patrí k letu

15:00

Slniečko k letu patrí. Milujem pobyt na ňom. Opaľovanie sa, plávanie, prechádzanie, okopávanie v záhrade... zhodím zbytočné oblečenie, nahodím plavky a hurá na slnko. Moja pokožka je ale posiata materskými znamienkami, mám ich na celom tele, najviac na tvári. Preto nepodceňujem slnečnú ochranu a dávam si pozor, aby som sa nespálila. V lete znamienka dôsledne sledujem, ak by sa nejaké zmenilo, okamžite by som išla ku kožnej. Dermacol priniesol niekoľko opaľovacích noviniek:
  • Vodeodolné mlieko na opaľovanie pre deti SPF 50
  • Regeneračný a hydratačný balzam po opaľovaní
  • Telové mlieko po opaľovaní do sprchy
Všetko sú to nevyhnutné letné produkty, ktoré by nemali chýbať ako na dovolenke, tak ani v záhrade či dlhšej prechádzke po meste.

















O vodeodolnom mlieku si môžete prečítať:

     "Vodeodolné mlieko na opaľovanie pre deti SPF 50 s komplexom UVA a UVB filtrov a vitamínom E poskytuje detskej pokožke účinnú ochranu pred spálením a poškodením slnečným žiarením. D-panthenol a Allantoin upokojujú pokožku, zabraňujú jej podráždeniu a podporujú regeneráciu."

Kedysi by som si povedala, že na čo mi je ochranný faktor 50. Dnes, keď sú trópy už aj u nás, pod OF 30 nejdem a častejšie siaham práve po OF 50. Mamine kupujem len tú 50-tku, pretože má alergiu na slniečko a musí si pokožku značne chrániť. So slnečnou kozmetikou od Dermacolu mám skúsenosti z minulosti, kedy som ju nakupovala vo výpredaji  a zapáčila sa mi. Mliečko na opaľovanie má 200 ml a obal sa nesie v hnedej farbe. Mlieko príjemne vonia (ale nie príliš, aby neprilákal všetok hmyz v okolí), je husté a dobre sa rozotiera.Na pokožke vytvorí vodeodolnú nemastnú vrstvu, ktorá chráni pokožku pred spálením. Podľa dĺžky pobytu na slnku používam mlieko niekedy raz denne, niekedy aj tri - štyri, najmä ak sa rozhodneme stráviť celý deň na kúpalisku. Zatiaľ som spokojná. Teplé dni prišli a ja pekne hnednem, pokožka nebola spálená ani podráždená. To, že je na opaľovacom prípravku napísané, že je to pre deti, mi vôbec neprekáža, aj v DM som si teraz kúpila opaľovací krém pre deti :) Mínusom je zloženie. Mlieko na opaľovanie stojí 11,49 a má 200 ml.


O regeneračnom balzame po opaľovaní si môžete prečítať:

       "Regeneračný a hydratačný balzam po opaľovaní s D-panthenolom, beta-karoténom a mandľovým olejom účinne hydratuje, upokojuje a regeneruje pokožku po opaľovaní. Pomáha chrániť jej mladistvý vzhľad a zanecháva ju hebkú."

Keď sa už krásne poopaľujeme, chytíme bronz a hmyz, ktorému chutí krém na opaľovanie, pokožka potrebuje ďalšiu starostlivosť. Po príjemnom sprchovaní treba pokožku upokojiť a hydratovať. Krémy po opaľovaní ma naučil používať môj ocino, ktorý sa v lete každý večer krémuje práve mliečkom po opaľovaní. Nikdy sa nespáli, nikdy sa mu nešúpe pokožka, pokojne by mohol robiť reklamu na solárko. A on len robí celé dni v záhrade. Toto má 400 ml  a má praktickú pumpičku na dávkovanie. Vonia jemnejšie ako mlieko na opaľovanie, ale je to príjemná vôňa, nie veľmi sladká a pekne prevonia pokožku. Je husté biele a pomerne rýchlo sa vsiakne do pokožky bez toho, aby ju zanechalo mastnú alebo lepkavú. Pokožku upokojuje, ale keby je spálená, trochu pochybujem o tom, že by jej okamžite prinieslo úľavu. To by som si vsadila na pantenol. Toto mlieko ju hydratuje, zjemňuje a ostáva krásna jemná ako na pohľad, tak na dotyk. Som s ním spokojná, i keď by si mohlo vylepšiť zloženie.
Mlieko po opaľovaní stojí 6,49 eur  a má 400 ml.


O telovom mlieku do sprchu si môžete prečítať:

      "Telové mlieko po opaľovaní do sprchy obsahuje extrakt z uhorky pre okamžitú úľavu a upokojenie vašej pokožky. Prispieva k ochladeniu pokožky, regenerácii a zmierneniu podráždenia."

Posledným slnečným produktom je mlieko do sprchy po opaľovaní. Mlieka do sprchy zažili veľký boom, ale mne sa nejako vyhol. Nezaujali ma. Považujem ich za zbytočné a tiež si nemyslím, že by boli skutočnou náhradou telového mlieka. Toto je biele, voňavé a pokožku upokojuje a prispieva k regenerácii. Po sprche aplikujem mlieko po opaľovaní a verím, že vďaka všetkým týmto krokom mi vydrží opálenie ešte dlho, dlho, dlho. Mliečko je celkom fajn, ale nezaujalo ma na toľko, aby som zmenila svoj názor na mlieka do sprchy. Favoritom sú stále peny, sprchové gély a peelingy.
Stojí 5,39 eur.

Akú slnečnú kozmetiku používate? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe