Zmäkčovadlo na čierne bodky

17:56

Čierne bodky sú strašiakom nielen mastnejšej a aknóznej pleti. Sú to krpatí čierni nepriatelia a úplne sa ich zbaviť je takmer nemožné. Trápia ma, odkedy sa pamätám, mala som ich už na základnej škole a odvtedy s nimi viac či menej úspešne bojujem. Skúsila som toho už požehnane, k niečomu sa vraciam opakovane, k iným produktom už radšej nikdy viac. Niektoré časom prestávajú byť také účinné, kým iné na sile nestrácajú. Určite nezanevriem na íly, neem prášok a ďalšie prachové masky, čierne mydielka, ktoré veľmi pomáhajú a peelingy.  V posledných týždňoch som si všimla zhoršenie pleti, predpokladám, že sa na tom značne podpísal stres z práce, ktorý ma doslova požiera. Snažím sa tak bojovať na viacerých frontoch - proti stresu a problémom, ktoré z neho plynú. Keďže už ma to viac ako nebaví, začala som hľadať nové zbrane. Jedným z nich je aj zmäkčovač komedónov. 







O zmäkčovadle komedónov si môžete prečítať:

     "Roztok účinne zmäkčuje pokožku a tým dochádza k uvolneniu pórov. Zmäkčovadlo prikladajte na pleť formou obkladu. Buničitú vatu namočte do roztoku, ľahko vymačkajte a priložte na 15-20 minút na pleť s upchatými pórmi. Pre zlepšenie účinku prekryte obklad mikroténovou fóliou. Zmäkčovadlo je určené na mastnú, zmiešanú a problematickú pleť s upchatými pórmi. Prípravok obsahuje alkohol."
Nevedela som, do čoho idem, ale celkom som sa tešila. Úplne ma to prekvapilo, najmä použitie, ale v konečnom dôsledku som objavila viac ako zaujímavý produkt. Opäť som ho našla v sekcii profi kozmetiky a bola som veľmi zvedavá, či to bude fungovať. Iste, investovala som vyššiu sumu do niečoho, čo som nepoznala, ale priznám sa, bola som naozaj ochotná investovať. Keď sa pozriem do zrkadla a make up zvýrazní to, s čím bojujem, veľmi ma to jeduje. Čo mi teda čistič komedónov dal a vzal? :) Má 500 ml a je vo veľkom plastovom obale. Ukončený je pumpičkou na dávkovanie, kde sa namáča vatový tampón/vata. Zmäkčovadlo je vlastne trochu hustejšia, gélová tekutina a trochu lepí. Vonia trochu alkoholovo, sladko, ale rozhodne nie tak, aby ste si jeho vôňu užívali. Nie je ale nepríjemná, čo je rozhodne veľké plus. Okrem zmäkčovadla potrebujete ešte vatu alebo tenší vatový tampón. Namočíte ich do zmäkčovadla a rozložíte na nos (prípadne čelo alebo bradu) a ucapkáte, aby to tam držalo. Drží to celkom dobre, aj keď sedím alebo chodím, vata drží. Používam vatu, ktorú si roztiahnem, aby bola čo najtenšia a mokrú ju uložím na nos. Nechávam ho pôsobiť 20 minút. Výsledok je viditeľný a úžasný. Po odstránení vaty je totižto pokožka úplne mäkká (ako keď si naparujete pleť) a komedóny sa dajú ľahko odstrániť. Po použití a odstránení čiernych bodiek opláchnem pleť v studenej vode, aby sa póry uzavreli, použijem pleťovú vodu s obsahom alkoholu a nočný krém. Rozdiel je vidno okamžite, škoda, že to nevydrží stále :) Po niekoľkých dňoch je nutné tento rituál zopakovať. Nevadí. Pokožka je podstatne krajšia, ja som spokojnejšia a ani moje sebavedomie až tak netrpí. Investíciu neľutujem a predpokladám, že keď zmäkčovadlo miniem, pôjdem do neho zasa. A pridám si k nemu aj kaolínovú masku.
Plusy:
  • veľké balenie dlho vydrží, pretože na jedno použitie stačí málo produktu
  • praktická pumpička na dávkovanie
  • vôňa je trochu alkoholová, ale nie je nepríjemná
  • zmäkčovadlo je redšie, trochu lepkavé
  • nanáša sa na vatový tampón alebo vatu, použitie je jednoduché
  • na pokožke neštípe, nedráždi ju
  • zmäkčuje pokožku, uľahčuje odstraňovanie čiernych bodiek, čistí nos
Mínusy:
  • nenašla som
Zmäkčovadlo komedónov som kúpila v eshope www.aryor.sk za necelých 11 eur za pol litra. Ochotná majiteľka mi poslala cenník, kde som si mohla nájsť aj tento produkt a zakúpiť si ho za maloobchodnú cenu.
Ako sa vám darí bojovať s čiernymi bodkami? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. zaujímavé :/ ja by som sa to asi bála použiť :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Simi, vôbec sa nemusíš báť, pokožke to nijak neublíži :)

      Odstrániť
  2. Tento produkt neznám, ale z této řady jsem měla kaolínovou masku a ta byla skvělá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú masku mám v zozname :) Najbližšie si ju chcem kúpiť
      :)

      Odstrániť
  3. Černé tečky jsou opravdu otravné, díky za skvělou recenzi, určitě pouvažuju o koupi. :)

    For a healthy life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani nehovor, niekedy ma z nich šlak triafa... ale občas nájdem niečo účinné :)

      Odstrániť
  4. ani som nevedela, že takéto niečo existuje :) ale je to super, lebo niečo na čierne bodky v okolí nosa hľadám :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho našla náhodou, keď som hľadala niečo na čierne bodky a som rada, že som si ho kúpila :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe