Neobio zubná pasta

19:29

Dlhé roky som nemala žiadny problém s kazmi. Po osemnástke sa moje zuby znormalizovali a nemala som žiaden nový kaz. Až do zimy 2015. Zubár mi pri bežnej preventívnej prehliadke našiel dva a mňa to trochu zaskočilo. Niežeby som žila s vedomím, že žiadny kaz už nebudem mať, ale verila som, že o zuby sa naozaj dobre starám. Hneď v ten deň som si z bio obchodíka objednala niekoľko zubných pást, pretože som naozaj chcela zmenu a po bežných drogériových som už siahať nechcela. Minulý rok som zásobu doplnila. O Neobio.






O zubnej paste Neobio s fluoridom si môžete prečítať:

       "Ošetruje a chráni zuby a ďasná pomocou aktívnych prírodných zložiek šalvie, xylitolu a fluoridu. Mätový olej dodáva prijemnú chuť a svieži dych.

Zloženie (INCI): Glycerin, Aqua (voda), Hydrated Silica, Potassium Chloride, Xylitol, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Algin, Sodium Fluoride, Salvia Officinalis (šalvia) Leaf Extract*, Hamamelis Virginiana (hamamel) Leaf Extract*, Chamomilla Recutita (rumanček) Flower Extract*, Alcohol, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Aroma, Limonene, CI 77891 (Titanium Dioxide) *suroviny z kontrolovaného biologického pestovania"
Neobio si ma získalo vďaka pomerne nízkym cenám, ktoré sa snúbia s kvalitou. Pleťový peeling tejto značky sa radí k tým najlepším, aké som mala a tých málo rozhodne nebolo. Pekne voňal, super čistil, nestál veľa. Takže, nebudem klamať, od pasty som čakala niečo podobné. Vybrať si môžete verziu s fluoridom alebo bez neho. Už dlhšiu dobu si pasty kupujem bez fluoridu, možno aj preto som si vzala presný opak. Obal je jednoduchý, biely s farebným popisom. Tuba je mäkká a dobre sa z nej dostáva pasty von. Má 75 ml a vďaka šikovnej veľkosti nezaberá veľa miesta. Vonia mätovo a sviežo, tak, ako očakávam od pasty. Je hustá. biela a ... veľmi mi nechutí. Neviem si pomôcť, ale nech sa snažím ako sa snažím, tú chutnú mentolovú chuť hľadám márne.  Čakala som harmonickejšiu chuť, ale nevadí. Pastu som neprestala používať, pretože hoci celkom nechutí, dá sa na ňu zvyknúť. Pasta pení, ale len jemne a na jedno použitie stačí trocha, iba kúsok vo veľkosti hrášku. Napriek mojej nechuti musím uznať, že po jej použití ostáva svieži dych. Zuby čistí dobre a čo je podstatné, vôbec mi nekrvácajú ďasná. Je k nim nesmierne šetrná a vďaka tomu lepšie vyzerajú, majú peknú ružovú farbu a sú odolnejšie. Zuby zatiaľ nebolia, tak verím, že pasta dôkladne zabraňuje vzniku zubného kazu a tiež mám pocit, že zuby nie sú také citlivé na teplo a chlad. Je pravda, že už by som sa k nej nevrátila, ale Neobio rozhodne stojí za povšimnutie a určite o ňom ešte budete na mojom blogu počuť :)
Plusy:
  • pekná tuba
  • svieža mentolová vôňa
  • hustá pasta dobre pení
  • ostáva po nej svieži dych
  • dobre umýva, ďasná nekrvácajú, zuby sú menej citlivé

Mínusy:
  • nechutí mi
Pasta stojí 1,85 eur a kúpila som ju v eshope www.bioflora.sk.


Odporučili by ste mi dobrú bio zubnú pastu? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Hehe mne zas sadla uplne, moja najoblubenejsia pasta. Naopak chutovo su neviem zvyknut na Alverde. Teraz idem skusat Jason a potom sa asi opat vratim k Neobio

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe