Levanduľový jogurt

16:55

V zime sa stretávam s neobľúbenom javom, ktorý súvisí so studeným počasím – pokožka je suchšia, drsnejšia, viac trpí. Kedysi som to tak intenzívne nevnímala, ale teraz si to všimnem okamžite. Preto v priebehu zimy nakupujem viac telových mliečok alebo krémov a snažím sa nájsť výživné a pokojne aj mastnejšie produkty. Naposledy som si vybrala levanduľový jogurt, ktorého hodnotenie sa mi pozdávalo. Boli tam názory, že je mastnejšie, ale rozhodla som sa ísť do toho. Nemala som čo stratiť.










O levanduľovom jogurte si môžete prečítať:


      „Telový jogurt rozmazná Vaše zmysly. Znižuje príznaky starnutia pokožky a napomáha obnoviť prirodzenú pH rovnováhu pokožky a udržiava stálu hladinu vlhkosti. Pravidelné používanie  chráni a vyživuje pokožku, dodá jej hydratáciu a zanechá pokožku hodvábne jemnú, nemastnú a omamne navoňanú.
Základ tvorí ružová voda udržiava pH pokožky, stimuluje regeneračné procesy, má protizápalové účinky. Zachováva hladkú a elastickú pokožku. Bambucké maslo, prirodzene bohaté na mastné kyseliny, zvláčňuje a  zmäkčuje  pokožku, pomáha upokojovať jej suché miesta, preniká hlboko do pokožky kde obnovuje jej pružnosť.
Olej z hroznových jadierok obsahuje veľké množstvo bioaktívnych látok, mastných kyselín, beta - karoténu a vitamínov C a E. Preukázateľne zvyšuje elasticitu pokožky, má výrazný omladzujúci účinok čím zabraňuje predčasnému starnutiu, pokožku vyhladzuje a chráni pred stratou prirodzenej vlhkosti, vráskaveniu kože a dokonca celulitídy.
Kokosový olej, ktorý má hydratačné a antibakteriálne vlastnosti a pleti dodáva pružnosť a vláčnosť. Telový jogurt pomáha znižovať počiatočné príznaky starnutia pokožky a napomáha obnoviť prirodzenú pH rovnováhu pleti a udržiava stálu hladinu vlhkosti. Pravidelné používanie chráni a vyživuje pokožku,  dodá jej hydratáciu až na 24 hodín a zanechá pokožku hodvábne jemnú ale nie mastnú.
Levanduľa podporuje vlastnú obranyschopnosť pokožky, upokojuje pokožku po opaľovaní a priaznivo pôsobí pri popáleninách. Levanduľový olej má protizápalové, dezinfekčné účinky a používa sa pri liečbe ekzémov a plesní
Zloženie: 100% prírodná zloženie bez konzervantov, 90,2% zložiek je z bioprodukcie
Zloženie: Rosa Damascena Flower Water, Butyrospermum Parkii Butter, Vitis Vinifera Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Glyceryl stearate SE, Lecithin, Glyceryl Caprylate (and) Glyceryl Undecylenate, Lavandula Angustifolia Oil, Lavandula Hybrida Grosso Herb Oil“


Telové mlieka, krémy, jogurty – je mi vlastne jedno, čo z toho si vyberiem, podstatné je, aby moja pokožka dostala všetko to, čo potrebuje. Keď som zbadala levanduľovú verziu jogurtu, vedela som, že bude môj  Lebo svoje levanduľovo rozširujem veľmi rada. Telový jogurt má 175 ml a je v krásnej biele tube s taký červenými (nejaká prišmrncnutá červená) ornamentmi ( aj keď fialové  by sa mi tam trochu viac hodili) a vyzerá to super. Plastová tuba je z dobrého materiálu, lebo sa z nej mliečko, teda jogurt dostáva výborne. Vôňa ma asi neprestane fascinovať. Je prekrásna levanduľová, výrazná, ale nie rušivá, intenzívna a prevonia aj pyžamo. Na noc je ideálna, lebo pomáha upokojiť, uvoľniť sa a ľahšie navodzuje príjemný spánok. V hodnoteniach sa viac razy vyskytlo, že jogurt je mastnejší. Už som za polovicou a ešte som si nič podobné nevšimla. Konzistencia je veľmi podobná mlieku, ani husté, ani riedke. Nerozteká sa. Dobre sa rozotiera a ani to dlho netrvá, kým sa vsiakne do pokožky. Vlastne mám pocit, že je to skoro okamžite. Krátko na to síce prestáva voňať, ale dovtedy je to pôžitok pre čuchové zmysly. Pokožka po použití neostáva mastná. Je jemná, vláčna a hydratovaná. Jogurt prospieva veľmi suchým miestam ako kolená a lakte, lebo ich pekne zjemní a vôbec nepripomínajú šmirgeľ (alebo aby to spisovné bolo, tak brúsny papier). Pokožka ostáva pevnejšia a pružnejšia, hydratovaná je takmer celý deň. Nemám mu čo vytknúť, som rada, že som dala na svoje presvedčenie a vybrala som si ho.

Plusy:
  • Veľmi pekný obal
  • Prekrásna vôňa
  • Hustejšie
  • Nie je veľmi mastné
  • Dobre sa rozotiera, pomerne rýchlo vsiakne
  • Pokožka neostáva mastná, ale jemná, hydratovaná, vhodné aj na veľmi suché miesta


Mínusy:
  • Nenašla som


Mlieko kúpite za 15,90 v eshope Dulcie alebo v partnerských predajniach.

Máte skúsenosti s týmto jogurtom?

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Vypadá suprově! Ještě jsem od této značky nic nezkoušela.
    Blog Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Levandule, to zní dobře. Tělový jogurt jsem ještě nezkoušela, ale zajímalo by mě, jak to vypadá, protože másla mám ráda:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento jogurt má konzistenciu hustejšieho telového mlieka :) Jogurt napríklad od Soaphorie bol redší, ako klasický jogurt z chladničky :)

      Odstrániť
  3. Vůni Levandule mám ráda, ale tenhle konkrétní produkt neznám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa ho nevedela dočkať, pre mňa je levanduľa top :)

      Odstrániť
  4. Vypadá to skvěle..tělové jogurty jsou moc fajn. Ale já bych pro sebe volila, asi jinou vůni.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe