Medovkový šampón

15:31

Ako som už spomenula, moja objednávka z Calthy obsahovala niekoľko produktov, ktoré som si zamilovala. Či mydlo, či balzam na pery, či úžasný dezodorant, všetko to boli produkty, ktorým som naozaj nemala čo vyčítať. Nadchli ma a aj vďaka nim som sa odhodlala na ďalšiu objednávku. Jedna vec v nej však bude chýbať – dnes si totiž povieme o jednom produkte, ktorý mi nesadol a trochu ma to prekvapilo, lebo fakt som si myslela, že staviam na istotu. Tuhý šampón medovka mi padol do oka okamžite a ja som hneď vedela, že spomedzi všetkých, ktoré sú v ponuke, tekutých i tuhých, chcem práve ten. Žiaľ, napriek niekoľkým úžasným vlastnostiam ma ale nepresvedčil o tom, že som si kúpila ten správny.








O šampóne medovka si môžete prečítať:

        "Tuhý šampón tzv. ŠAMPÚCH s medovkou je vhodný pre všetky typy vlasov.
Šampón za prítomnosti listov a silice liečivé medovky upokojuje nervové napätie pokožky. Šampón robí krásnu penu a navracia vlasom ich prirodzenú kvalitu. Po umytí sú vlasy živé a prirodzené.
ZLOŽENIE: Kokosový tuk, Olivový olej, Jojobový olej, Ricínový olej, Esenciálny olej Medovka a citronella Ingredients: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium olivám, Sodium castorate, Sodium Jojobate, Melissa Officinalis Oil, * Citral, * Citronellol, * Geraniol, * Limonene (* súčasť silíc)
POUŽITIE: Prejdite niekoľkokrát kockou mydla namočené vlasy. Vytvorí sa hustá pena, s ktorou potom pracujete ako s bežným šampónom.
Vhodné na kratšie vlasy."

Napriek tomu všetkému to začalo veľmi idylicky. Domov mi prišla kocka zabalená v peknom papierovom obale. Takom ekologickom. Na ňom nájdete zloženie aj inštrukcie. Nie je to môj prvý šampón, viem, ako ho používať, ale vždy sa poteším, keď je na každom výrobku dôkladný popis. Po otvorení som sa potešila ešte väčšmi. Najprv preto, lebo kocka veľmi pekne vyzerala a ja mám rada všetko pekné. Druhý raz preto, lebo  tento šampón vonia priam hypnotizujúco. Prekrásna vôňa medovky prevonia vlasy, vzduch v kúpeľni a naozaj sa v nej na okamih topím. Tejto vôni prepadám čoraz viac, je neuveriteľná. Šampón je ako mydlo, pripomína ho tvarom i použitím. Stačí ním trochu prejsť po vlasoch  a vytvára sa bohatá pena. Takéto kocky majú tendenciu míňať sa len veľmi pomaly, stačí ich po každom použití nechať vysušiť. Toto všetko sú plusy šampónu. Teraz prejdeme na mínusy, i keď mi to trhá srdce, lebo už len pre tú vôňu som ho rada používala. V prvom rade musím podotknúť, že vlasy som mala po každom použití veľmi tvrdé. Ako drôty. Krásne sa leskli, ale boli úplne nepoddajné, nepomáhalo tužidlo, Tigi na objem, nič. Do pár hodín všetky kučery padli a vlasy sa vyrovnali. Vôbec nedržali tvar, ani keď som sa vyspala na natáčkach dúfajúc, že aspoň teraz to vyjde. Nevyšlo. Povedzme, že cez toto by som sa ešte preniesla, lebo sú dni, kedy sa mi s vlasmi nič nechce robiť a nechávam si ich rovné. Páči sa to najmä Richardovi, preto ich občas nechám tak. Viac ma rozladilo to, že jednoducho sa začali mastiť. Mne. Mne, čo sa nemastia, ako je rok dlhý, lebo atopická pokožka je úplne vysušená. Aj by som bola zabudla, ako vyzerám s mastnými vlasmi. Následne na to ma trochu viac začala svrbieť hlava a bolo po srande. Presunula som šampón mamine, no ona mala vlasy mastnejšie rýchlejšie ako ja. Tak sa z neho stalo mydlo na ruky, ktoré aspoň prevoňalo pokožku. Láka ma tam ešte iný šampón, ale musím si to premyslieť, aby som sa zasa nenamotala na niečo, čo mi nesadne.

Plusy:
  • Šikovne balený
  • Tvar mydla, šikovný do ruky
  • Nádherne vonia
  • Veľmi dobre pení, ľahko sa používa

Mínusy:
  • Tvrdé, nepoddajné vlasy, nedržia tvar
  • Mastia sa mi vlasy
  • Trochu viac svrbí pokožka


Rozhodne budem od Calthy hľadať šampón, ktorý by mi sadol viac, možno radšej vezmem tekutý. Značka mi učarovala, preto budem skúšať i ostatné. Stojí 4,81 eur, čo je za 100 g šampón super cena a nájdete ho na Caltha.


Ktorý tuhý šampón vás sklamal? Alebo máte šťastnú ruku pri ich výbere? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Ja sice nemozem napisat, ze by ma nejaky tuhy sampon sklamal, ale napr na to, ake citam vsade chvaly na Navia sampuchy, tak mna cajovnikovi na mastiace sa uplne nepresvedcil. Ako nebol zly, ale taky priemer. Nemozem povedat, ze by sa mi vlasy mastili menej ako zvycajne a na treti den uz som mala teda mastne. Mojim cielom je ale najst sampon, ktory mi umyvaci interval oddiali. Zatial najviac spokojna som bola s ichtamolovym od ponio a najblizsie chcem skusit rozmarinovo-citronovy alebo pomarancovo eukalyptovy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala od Navie proti padaniu vlasov a bol fajn. Nemôžem povedať, že by úplne prestali, dokonca to trvalo dlhšie ako pri Ziaji šampóne, ale nesvrbela ma hlava. Omnoho radšej mám Ponio a teraz som si kúpila Musk a jeho vážnu známosť a zatiaľ veľká spokojnosť.

      Odstrániť
  2. Zrejme Ti nesadol preto, ze nejde o ziaden sampon a ani sampuch, ale o klasicke mydlo. Svedci o tom zlozenie. Slovo sodium v zlozeni hovori ze ide o zmydelnene oleje. A k zmydelneniu dochadza posobenim hydroxidu sodneho. Moze byt fajn na umyvanie tela, ale na vlasy sa mydla neodporucaju. Resp. ak ano, tak potom treba vlasy oplachovat nejakym specialnym roztokom na vyrovnanie ph.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď si kupujem produkt v sekcii šampón, tak čakám šampón :) Viaceré značky ponúkajú mydlá na vlasy. Kamarátka mi raz dala kúsok mydla na vlasy od inej značky a nemala som väčšie problémy. Niečo v ňom bolo, kvôli čomu sme sa menej skamarátili.

      Odstrániť
  3. Tuhý šampon chci v nejbližší době vyzkoušet, ale tohle to nebude.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám od nich doma tuhý šampón YUCCA a som naopak veľmi spokojná. Vyskúšala som kadečo, pretože mám atopický ekzém a vždy mi všetko po čase začalo robiť zle. Tento šampúch používam už asi pol roka a žiadne svrbenie, vlasy sú pevné, lesklé, hlavne nemám po umytí výbuch na hlave ako po iných šampónoch. Moje vlasy dokázal skrotiť. :D Asi to teda bude závislé od potrieb jednotlivca. ;) Za mňa OK.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je ten lepší prípad, keď šampónik sadol :) Mne ani mamine nevyhovoval, ale ostatné produkty ma zaujali, skúsim ďalšie :)

      Odstrániť
  5. Ja som vyskusala tiez presne tento a moje pocity? So vsetkymi plusmi ktore uvadzate suhlasim akurat minusy som nenasla. 8-) Moje vlasy su po mesacnom pouzivani dokonca zlepsene...aaaaa uplne milujem tu medovkovu vonu po umyti vlasov. Ja pri nom teda asi ostanem avyskusam aj ine druhy ale jasne ze kazdemu pasuje daco ine.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vonia naozaj krásne, preto sme ho nakoniec minuli ako mydlo :) Ale inak sme si nesadli, nevadí, skúsim iné veci :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe