Zamatová Ziaja

13:14

Vlasová kozmetika je pre mnohé z nás veľmi dôležitá. O vlasoch sa hovorí ako o korune krásy a tak sa nie je ani veľmi čomu čudovať. Priznám sa, ja si ani nepamätám na to, aké to bolo, keď som atopický ekzém nemala. Spomínam si len na to, čo sa začalo po ňom. Značne mi ním sťažuje výber vhodnej vlasovej kozmetiky a neraz skončia všetky moje nákupy u maminy. Ziaja priniesla zaujímavé vlasové výrobky – arganovú a kašmírovú. S maminou sme sa rozhodli skúsiť, porovnať a rovno môžem povedať, že rozhodnutie skúsiť kašmírovú radu bolo naozaj vynikajúce.









Sada obsahuje šampón, masku na vlasy a sérum. Rada sa nesie v jemnom ružovom tóne a je zdobený akoby čipkou. Vyzerá to veľmi pekne a elegantne, určite je to jeden z tých najvydarenejších obalov Ziaji. Začnem šampónom, ktorý som pár razy na mamine odporučenie vyskúšala. Ona z neho bola nadšená a tak som chcela vedieť, čo ju na ňom očarilo natoľko, že si ho chce kúpiť zasa. Má 300 ml, je v plastovej tube. Vonia sladko, pekne, nie umelo a prevonia na chvíľku aj vlasy. Pení veľmi dobre a stačí ho použiť len malé množstvo. Umývanie s ním mi ekzém našťastie nezhoršilo a hoci ma hlava svrbela, nebolo to o nič horšie ako inokedy. Už to som považovala za veľké plus, lebo pred dovolenkou sa mi ekzém neskutočne zhoršil a týždeň mora nestačil na to, aby sa zasa stiahol. Omnoho lepšie výsledky vidno, keď vlasy uschnú. Majú objem, ktorý je naozaj vidno, nie sú padnuté ani vysušené. Videla som to najmä pri mamininých krátkych vlasoch, ktoré úplne ožili, pekne držali celý deň tvar i objem. Pekne sa lesknú, sú pevné, kučery vydržia tak, ako chcem a sú úplne jemné na dotyk. Rozčesávajú sa tak, ako kedy, niekedy lepšie, niekedy menej. Palec hore, je to nielen jeden z najkrajších, ale aj najlepších šampónov od Ziaji.




Druhým produktom je maska, ktorú používam pravidelne, pretože ju nenanášam na pokožku, len na vlasy a nemusím sa tak báť zhoršujúceho sa ekzému. Vonia podobne, ako šampón. Má 200 ml a je v dobrom plastovom obale, ktorý sa dá zužitkovať aj po minutí masky. Odkladať sa doň dajú mnohé drobnosti, v pivnici šrauby, skrutky, hmoždinky, v kuchyni korkové štuple, v izbe koráliky, ihly, špendlíky a mnohé iné veci, ktoré sa vďaka tomu nepotriepajú v šuplíkoch. Pekne, vôni nemám čo vytknúť. Je hustá a dobre sa rozotiera na vlasy. Nechávam ju chvíľu pôsobiť, niekedy dve, niekedy päť minút. Dokáže vlasom dodať úplnú ľahkosť a jemnosť. Vďaka nej sa perfektne rozčesávajú a ostávajú hladké. Aj keď použijem sponu na drdol a trochu prípravku na zväčšenie objemu, na vlasoch to nebadať. Tvar držia ale sú jemné a nie suché, vyzerajú krásne a hlavne – nemám pocit, že mi padne objem a vlasy sa pricapia k hlave. Spolu so šampónom sú skvelým duom a ako som už spomenula, v našej kúpeľni sa objavia zasa.






Posledným produktom je sérum, ktoré používam najmenej. Prípadne ho len jemne vtriem do končekov. Je v malej milej fľaštičke, na dávkovanie slúži pumpička. Vďaka veľkosti je rozkošné a slúži na vyhladenie vláskov. Keď si nechávam rovné vlasy, je skvelé. Vďaka nemu sa ľahko češú, krásne sa lesknú a sú hydratované, nie ako slama. Stačí pár kvapiek, ktoré sa vtrú do mokrých a suchých vlasov. Keď si dávam natáčky alebo spony, nepoužívam ho, pretože menej mi potom držia kučery. Ak si ho dám, len na spomenuté končeky, ktoré sa mi potom neštiepia. Jedinou výčitkou je zloženie. 

Nečakala som, že táto rada sa doma tak uchytí. Pretože pár šampónov nám doma nesadlo a potom som si kupovala iba Ziaja Med proti vypadávaniu vlasov, ktorý mi vždy na jar a na jeseň nesmierne pomáha, aby som nemala viac vlasov na hrebeni ako na hlave. Nabudúce si povieme aj o arganovej rade. Nie je zlá, ale táto ju jednoznačne tromfla.

Kupujete si šampóny od Ziaja? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe