Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - Dulcia Natural

18:08

Pred pár týždňami som sedela so šálkou kávy nad blogom a premýšľala som, čo nové a zaujímavé by som mohla napísať. Milujem recenzovanie, ale chcelo to nádych niečoho nového, niečoho, čo by som s láskou písala. A v tom to prišlo! Napadlo mi, že by som mohla lepšie spoznať slovenské značky prírodnej kozmetiky a napísať o nich. Verím, že tento môj nápad sa zapáči aj Vám a vďaka rozhovorom, ktoré som urobila so zakladateľmi značiek, lepšie spoznáme, kto a čo stojí za jednotlivými značkami :) Rozhodla som sa začať Dulciou. Lebo ju milujem. 




Je to už nejaký ten piatok, keď som sa túlala internetom a narazila som na kozmetiku, ktorá mala krásne kovové obaly. Tie ma zlákali a začala sa moja a Dulciina spoločná cesta. Krásna, voňavá, prírodná. Nie je veľa značiek, ktoré by som objavovala s takou láskou a radosťou. Prešla dlhou cestou, zmenila šat, priniesla novinky a v Dulcia Markete v Brezne si môžete vypiť kávičku, zjesť zdravý koláčik a nakúpiť. Je nadčasová a nesie v sebe zmysluplné posolstvo.



Príbeh Dulcie začína dávnejšie, ako by ste si mysleli. Mastičkárstvo a bylinkárstvo je späté s celou Dulciou. Tajomstvá a krása byliniek sa prenášajú z generácie na generáciu,  z mamy na dcéru, vďaka čomu sú recepty kozmetiky inšpirované predovšetkým darmi prírody.



Kozmetiku skúšajú priatelia, rodiny, kamaráti a prispeli tak k produktom, ktoré milujú nielen blogerky :) Desiatky spokojných recenzií na stránke i na facebooku sú jasným dôkazom toho, že v sebe nesie veľa. Neskromne tvrdím, že sa radím k najväčším fanúšikom a okolo seba vidím, že nie som jediná.



 Pri výrobe kozmetiky Dulcia využíva suroviny, ktoré pomáhajú stáročia, ale aj najnovšie prírodné látky, o ktorých čítame stále viac. Tím odborníkov spolupracuje na tom, aby bola kozmetika prírodná a účinná.


Dulcia je vyrábaná ručne, v malých množstvách, aby si zachovala čerstvosť. Prechádza rukami ľudí, ktorí ju s láskou vyrábajú, starostlivo balia a predávajú s radosťou a nadšením. Na moje i vaše otázky hľadajú odpovede, aby zákazníkom priniesli všetko to, čo potrebujú pre zdravú a krásnu pokožku. Obsahuje pre pleť samé lahôdky - rastlinné a bylinné extrakty, esenciálne oleje, aloe vera alebo ružovú vodu. Podiel bio zložiek sa postupne navýšil, sortiment sa postupne rozširuje. kozmetika sa vyrába opatrne, aby sa nestratili žiadne skvelé účinky zdravých zložiek. Krásnou myšlienkou Dulcie je, aby sme sa naučili využívať dary matky prírody vo svoj prospech. Mnohé tie malé rastlinky, ktoré neraz denne obchádzame, môžu mať veľkú silu a nevyužiť ju by bola veľká chyba. Zloženie je skvelé, neobsahuje žiadne živočíšne tuky, parabény, umelé farbivá alebo palmový olej, stabilizátory alebo konzervanty. Práve konzervanty nahrádzajú silné prírodné antioxidanty, ktoré navyše pokožku chránia a čistia. Kozmetika nie je testovaná na zvieratkách.



Ako som spomenula na začiatku, Dulcia má za sebou krásnu cestu a prezliekla sa z kovových obalov do nádherných šiat, krásne zdobených, čarovných. Sú nielen krajšie na pohľad, ale príčina zmeny obalov je o niečo zaujímavejšia. Zmena dizajnu veľmi úzko súvisí s nástupom prepracovanejšieho zloženia produktov. Zelený lístoček sa zmenil na ružu, ktorá je o čistej sile, o jej vôni a dotyku v každom našom výrobku. Slovenská čipka vyjadruje náš pôvod, našu lásku založenú na slovenských tradíciách a kozmetike robenej zo srdca. V krémoch nie sú konzervanty. Cenný obsah chránia hygienické obaly. Vzduchotesný systém chráni Dulinku pred kontamináciou baktériami a oxidáciou. Pumpičkový systém, ktorý som si okamžite zamilovala, zabezpečujú čisté, bezpečné dávkovanie čerstvého krému v potrebnom množstve. Suroviny z bio produkcie sú vo vyšších množstvách a tak využívame silu prírody naplno. Za celou touto krásou stoja Lucka Klebercová, Róbert Kleberc, Lucka Kipikašová a Lenka Buchananová. V zime 2014 sa do Dulcie pustili na plno a vďaka ich snahe a vytrvalosti sa dnes môžeme tešiť z nádherných a účinných produktov, ktorých som už sama vyskúšala dosť a stále sa teším na ďalšie. 



 Ponuka produktov sa postupne rozširuje. Výrobky na telo i pleť, pre mamičky i detičky, kúsky pre pánov - to všetko nájdete v eshope Dulcie  ale aj vo viacerých partnerských predajniach. Obrovskú fanúšikovskú základňu majú pleťové krémy, ktoré som mala tú česť vyskúšať viaceré. Ružová voda, čistiaca pleťová emulzia, krémové dezodoranty, telové jogurty, mydielka, masky, už legendárny očný krém s kofeínom alebo zinková mastička - to je len zlomok toho, čo si môžete vybrať. Sebe, mužovi, rodičom, detičkám, všetkým. Lebo Dulcia je vyrobená s láskou z lásky k prírode a pre každého.



Niekdy sa objavia aj limitované edície. Vychutnať sme si mohli peeling na pery, teraz je v ponuke sérum s peptidmi, ktoré viem pomenovať len jedným slovom - Famózne! V recenzii sa o ňom čoskoro dozviete viac, poviem len toľko, že silno konkuruje môjmu najobľúbenejšiemu ovocnému krému. Až do Vianoc ním môžete urobiť radosť sebe, mamičke i kamoške. 




Dulcia nie je len kozmetika. Je to akési posolstvo, pomoc všetkým, ktorí si nevedia dať rady či už so svojou pleťou alebo iným problémom - ekzém, akné, citlivá i začervenaná pleť. V prípade otázok sa môžete obrátiť na poradňu, kde vám ochotne a obšírne odpovedia na všetky vaše otázky. Nielen o tom, čo vás trápi, ale aj o tom, aká kozmetika je vhodná na váš typ pleti.  Články sú písané zaujímavo a pútavo, dozviete sa viac nielen o kozmetike, ale aj rastlinných zložkách a zaujímavostiach.



 V roku 2016 uzrel svetlo sveta aj tento krásny obchodík. DULCIA market sa nachádza v Brezne na Rázusovej 7 s tými najlepšími kvalitnými a prospešnými potravinami (bio, raw, bezlepkové kúsky), kozmetikou Dulcia, kávičkou a zdravými koláčikmi.



Otvorené je od pondelka do piatku v čase od 9:00 do 17:00. Ak budete v Brezne, neváhajte a zastavte sa :)

Moje skúsenosti s Dulciu sú už veľmi bohaté, mohli ste si prečítať veľa recenzií. Keď sa tak spätne pozriem na všetko to krásne, čo som už mala, zamilovala som si nočný očný krém s kofeínom (môj favorit), ružovú vodu, zinkovú mastičku hojivý gél s aloe vera, sérum s kyselinou hyalurónovou, čistiacu pleťovú emulziu, krémové dezodoranty, krém s ovocím a mydielko s ílom. Každý produkt mi učaroval, ale tieto, ktoré som spomenula, si kupujem pravidelne a nedám na ne dopustiť bez ohľadu na iné značky.






Všetky novinky vždy nájdete aj na fan stránke Dulcie na Facebooku, kde pribúdajú informácie, súťaže, novinky a fotografie . 

Na koniec som si pre Vás pripravila rozhovor s Luckou Klebercovou :)
Lucka sa narodila 25. júla 1983 v Brezne. Vyštudovala Fakultu telesnej výchovy a športu na Univerzite Komenského v Bratislave, neskôr pôsobila v reklamnej agentúre, ažkým v roku 2014 nezaložila vlastnú značku prírodnej kozmetiky DULCIA natural. Má dve deti, s rodinou žije v Bratislave.


1.  Aká je vaša filozofia, ktorou sa riadite pri výrobe vašej kozmetiky?

Našu kozmetiku sme na trh ponúkli v roku 2014, keď som zistila, že nič iné robiť nechcem. Veľmi som túžila mať vlastnú značku a ponúknuť aj okoliu to,čo sme robili pre seba a pre svojich blízkych.  Naša výroba stále nie je veľká. Sme mini kolektív s veľkým srdcom pre našu spoločnú vášeň – pre  pre zdravú, bezpečnú a pre účinnú kozmetiku. Našou základnou filozofiou je vysoká kvalita vstupných surovín, čistota, ručná práca a jej šetrné spracovanie...toto všetko zabezpečí, že ponúkame naozaj účinnú kozmetiku svetovej úrovne... ale stále v malom a lokálnom a srdiečkovom prevedení :-)  My svoju prácu a naše krémiky naozaj milujeme a dávame do nich len a len to najlepšie. Veríme tomu čo robíme a to je obrovským naplnením.

2. Čo pre vás znamená vaša značka?

Naša značka je naše maličké dieťa :-) od prvého dňa sa o ňu s láskou a poctivo staráme. Ja vnímam svoju prácu ako poslanie a nekonečne ma poháňa dopredu ak dokážeme našimi výrobkami pomôcť a potešiť. Pre nás Dulcia natural nieje biznis, je to srdcová záležitosť. Nechceme a nepotrebujeme veľa ale kvalitne a s dobrou energiou. U nás v dielničke vládne dobrá nálada, máme sa tu všetci radi a sme si ako rodina... a toto všetko pre mňa Dulcia natural znamená.

3. Aké sú vaše ďalšie plány do budúcnosti?

Máme v hlave mnoho nápadov a plánov. Ale v podstate stále sa držíme toho, že vyhľadávame nové ingrediencie a je to už skoro rok čo sme nadviazali spoluprácu s vývojovým laboratóriom v Nemecku a s nimi je úžasná spolupráca a veľmi to naše výrobky posúva až do vedeckej práce. Čo mňa osobne nekonečne baví. Takto dostáva naša kozmetika nové rozmery a môžeme s hrdosťou povedať, že naša kozmetika funguje :-) receptúry nevznikajú už len intuitívne, ale sú založené na skutočnej vede. Aj keď ja si vždy držím aj svoju intuíciu...lebo asi som po predkoch podedila nos na vyňuchanie toho čo nám príroda ponúka a na jej úžasné účinky. Snažím sa teda počúvať aj svoj "šiesty" zmysel.

4.Keby ste si mala vybrať svoj najobľúbenejší produkt vašej značky, ktorý by to bol a prečo?

Práve teraz by to bola naša novinka, ktorá v týchto dňoch pribudla do našej rodinky krémikov. Je to výsledok úžasnej práce. Vyvinuli sme sérum proti vráskam, ktoré skutočne znižuje známky starnutia pleti, uvoľňovania jej kontúr. Aktívne látky sú premyslene poprepájané, vzájomne na seba nadväzujú a dopĺňajú svoje funkcie. Okrem toho ale ja milujem krem s ovocím a čistiacim komplexom. Tento krémik som si vyvinula sama pre seba a neviem sa ho "nabažiť" už viac ako 5 rokov :) Pred nedávnom prešiel zdokonaľovacím procesom a tak ho milujem stále viac :-)

5. Prečo by ste odporučili čitateľom nakupovať prírodnú a slovenskú kozmetiku?

Ja by som odporučila nakupovať slovenskú kozmetiku práve pre to lebo je lokálna. Teda budem hovoriť o nás a o našej značke. Stojíme za ňou my, skutoční ľudia, ktorí robia svoju prácu s nadšením a nikdy nikdy by sme nedali do svojich výrobkov nič len tak... žiadny plnič, žiadnu prázdnu zložku a už vôbec nič škodlivé. To že sme skutoční a naša výroba je presne taká ako ju opisujeme si každý môže prísť overiť...spoznať nás a stretnúť sa s nami. Robíme v malých množstvách to zaručuje vysokú kvalitu, nepredávame cez dílerov, obchodné siete a tak cena našich výrobkov je ich skutočná hodnota... neplatíte za sprostredkovanie cez mnoho stupňov, za marketing... ale naozaj za čistú a poctivú robotu pracovitých a čestných ľudí :-)

6. Viete si predstaviť, že by ste robili niečo iné?

Bolo veľmi veľmi tažké ak by som musela zmeniť svoju prácu. Určite by som sa nevzdala svojej vášne ku kozmetike a ku bylinkám, robil... ale som človek, ktorý sa vie prispôsobiť a aj zapáliť. Čo je ale isté, určite by som nemohla robiť nič také čo by ma nenapĺňalo a nevidela by som v tom význam. 

7. Kedy najčastejšie vznikajú nápady na nové výrobky? 

Inšpirácie vznikajú väčšinou na základe dopytu zákazníkov, resp. ich požiadaviek, problémov. Často sa zúčastňujem na kozmetologických konferenciách a veľmi veľa študujem... vlastne to je to hlavné čo zapĺňa môj pracovný kalendár. Zistím čo chcem a potom sa začne dlhá a zaujímavá cesta k výsledku...teda ku novému výrobku. A v poslednom čase nám to vychádza na jeseň :-) teda sme prišli na to, že jesenné obdobie je v Dulcii natural plné noviniek :-)


Ďakujem Lucke za čas, ktorý si pre mňa našla a verím, že článok sa vám zapáči :) Budúci týždeň tu bude nová značka, nový príbeh :)
Fotografie boli použité z webu Dulcia Natural, z fanúšikovskej stránky a z materiálov zaslaných od Lucky Klebercovej. 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe