Farebné kúsky od Dermacolu

14:55

Dermacol sa mi od 15-tich spája s dekoratívnou kozmetikou. Môj úplne prvý make up som dostala od krstnej a bol tejto značky. O odtieň tmavší, ale hrdo som ho používala :) Vtedy len na špeciálne príležitosti, ale keď sa mi začalo objavovať akné čoraz viac, používala som ho denne. Lebo som sa chcela páčiť spolužiakovi, ktorému to bolo jedno. Dnes, po toľkých rokoch, je v ponuke Dermacolu telová i pleťová kozmetika, úžasné kúsky pre mužov a nekonečné množstvo zaujímavých kúskov na líčenie. Medzi poslednými pleťovými novinkami boli aj ľahké pleťové sorbety, ktoré vynikali svojou farebnosťou  a voňavosťou.














V ponuke sú tri:
  • Hydratačný krém pre mladú pleť s vôňou marhúľ a vanilky v modrom obale
  • Rozjasňujúci krém pre mladú pleť so sladkou vôňou malín a lesného ovocia v tmavoružovom obale
  • Upokojujúci krém pre mladú pleť s harmonizujúcou vôňou hrušky a melóna v bledoružovom obale
Tuby majú 50 ml, vrchnáčik na nich pevne drží a sú rozkošné. Dievčenské, s farebnými srdiečkami. Richard by ich označil za detské, no mne sa to veľmi páči. Ťahá mi na 30, ale v podobných rozkošných kúskoch sa stále vyžívam. Som ako malé decko, ktoré dostane niečo milé pod vianočným stromčekom :) Tuby sú menšie a ľahko sa upracú do kufra aj do poličky. Práve na cestovanie sú celkom dobré, lebo krém môže nahradiť aj pleťovú masku, ale o tom za chvíľku. Každý má ľahkú krémovo gélovú štruktúru, úplne ľahučkú a vhodnú na moju mastnú problematickú pleť, lebo sa rýchlo vsiaknu bez mastného alebo lepkavého pocitu. Podobné krémy na leto vyhľadávam, pretože neznesiem, ak sa lesknem a pleť je zaťažená krémom. Oleje na noc mi neprekážajú, ale cez deň sa z toho idem zblázniť. 

Každý má svojskú vôňu, no nie z každej som bola na mäkko. Najviac sa mi páči malinová vôňa, ktorá maliny naozaj pripomína. Síce, skôr je to ako malinový jogurt, ale malinovo. Potom vyhráva marhuľovo vanilkový krém, ktorý vonia skôr vanilkovo. Posledným je melón a hruška. Túto vôňu som nevedela identifikovať a keby som si neprečítala, čo držím v ruke, tápala by som. Vôňa je veľmi subjektívna a každý krém by mal mať inú úlohu. Pravdou ale je, či vezmem do ruky hydratačný, regeneračný alebo rozjasňujúci, na mojej pleti je výsledok stále ten istý. Krémy sú ľahučké, rýchlo sa vstrebávajú a možno na ne takmer hneď naniesť make up. 

Neupchávajú póry, pleť je jemná a hladká. U mňa je problémom priemerná hydratácia. Mne už nepostačuje, no okolo 18 -tky by mi to pravdepodobne stačilo. Asi aj preto sa krém volá pre mladú pleť. Ja už potrebujem niečo hydratačnejšie. Majú však aj iné využitie - ako pleťová maska. Pleť si normálne vyčistím a nanesiem hrubšiu vrstvu krému - ako pri bežnej maske. Nechám pôsobiť okolo 10 - 15 minút a umyjem hubkou. Pleť je jemnejšia, žiarivejšia a hydratovaná. Čistejšia nie je, ale ako hydratačná maska je to fajn. Zhrnutie - pre mladú by mohol byť postačujúci. Pre mňa, s čoskoro tromi krížikmi na krku, je to priemerná až slabá hydratácia. Ale! Na leto je to príjemná zmena kvôli ľahkej konzistencii, lebo pleť nie je vôbec zaťažená a jej stav sa nezhoršil.

Plusy:
  • krásne obaly
  • zaujímavé vône
  • ľahučká konzistencia
  • rýchlo sa vsiakne bez mastného a lepkavého pocitu
  • vhodné pre mladú pleť
  • pokožku upokojuje, zjemňuje, mierne hydratuje
  • možno použiť ako pleťovú masku - to mi vyhovuje viac
Mínusy:
  • mne je hydratácia slabá, ale pleť v horúčave vôbec nezaťaží
Za 5,69 eur nájdete v drogériách aj na internete.







O hydratačnom kréme Aqua beauty si môžete prečítať:

         Hydratačný krém pre dennú a nočnú starostlivosť s komplexom AQUAXYL™ a KYSELINOU HYALURÓNOVOU optimalizuje obsah vody v pokožke a zabraňuje jej vysušovaniu. Extrakty z morských rias, vitamíny a prírodné oleje obnovujú elasticitu pleti, regenerujú ju a chránia pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Odľahčená textúra optimalizuje rovnováhu hydratácie v pleti a spomaľuje známky starnutia. Pleť je dokonale hydratovaná po celých 24 hodín.
Zloženie: AQUA, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE,PERSEA GRATISSIMA OIL, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, GLYCERIN, ETHYLHEXYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE CITRATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, GLYCERYL STEARATE, XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, PANTHENOL, XYLITOL, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, TOCOPHERYL ACETATE, NIACINAMIDE, ALARIA ESCULENTA EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, CARBOMER, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARFUM.

Z tejto rady som mala Hydratačný gél-krém, ktorý bola ľahučký a jemný, pokožku nezaťažil, ale mne jeho hydratácia nepostačovala. Preto som bola zvedavá, či bude  krém lepší a budem ho používať radšej. Balený je v peknom sklenom obale, ktorý je ťažší, ale obľubujem ho o kúsok viac ako klasický plastový obal. Objem 50 ml je taký bežný, čiže máte pocit, akoby ste v rukách držali nejaký dôverne známy krém. Vonia sladko a lahodne, nie je to umelá ani rušivá vôňa a mne sa dosť páči. Biely krém vyzerá byť hustý a dosť hutný, ale ľahko sa rozotiera a pekne vsiakne do pokožky. Nezanecháva na nej mastný ani lepkavý film, preto ho môžem používať aj ako denný, aj ako nočný krém. Uznávam, že hydratuje lepšie ako jeho ľahšia a gélová verzia. Pokožku upokojí, hydratuje a zjemní. Nevznikajú nové nedokonalosti a o pleť sa stará celý deň. Pre mňa je lepšou voľbou ako gél, pretože večer pleť nie je vysušená ani mdlá. Jeho bežná cena je 5,79 eur.







O čistiacom pleťovom géle si môžete prečítať:

    Umývací gél s jemnou textúrou šetrne odličuje, čistí a tonizuje pleť v jednom kroku. Obsahuje morskú riasu, panthenol a extrakt z uhorky, ktoré pleť osviežia a zvláčnia.
Zloženie: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, ACRYLATES COPOLYMER, SODIUM PEG-7 OLIVE OIL CARBOXYLATE, TRIETHANOLAMINE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, OLIVE OIL PEG-7 ESTERS, PANTHENOL, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN) EXTRACT, BUTYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS JUICE, PROPYLENE GLYCOL, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM SULFITE, PHENOXYETHANOL, BENZYL ALCOHOL, PHOSPHORIC ACID, DIAZOLIDINYL UREA, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM.

Podobné pleťové gély používam už niekoľko rokov. Marí sa mi, že ešte na prvom stupni som mala čistiace gély, lebo problematickú pleť som mala odkedy sa pamätám. Zdali sa mi skvelé a jednoduché na používanie. V tom veku som problémy s vysušovaním pleti nemala, takže rokmi som ich skúsila požehnane. Aj od Dermacolu. Zamilovala som si gély, ktoré obsahovali drobné jemné čiastočky, ktoré boli ako jemná guma. A jeden voňal ako čajovník. Bolo to niečo nové, zaujímavé, ani som sa nečudovala, že som si kúpila tri naraz :) Do zásoby, veď čo keby sa mi jeden minul. Keď som zbadala umývací gél na tvár s morskými riasami, nostalgicky som si pospomínala na moje kozmetické začiatky. Zloženie nie je prírodné, no nemala som s ním problémy a mojej pleti neuškodil. Gél má 150 ml a je v jednoduchej bielej tube, ktorá sa nesie v modrých tónoch. Rovnako ako všetky produkty Aqua Beauty. Má gélovú konzistenciu a jemnú, nevtieravú vôňu. Vytvára bohatú penu a použiť ho môžete na odlíčenie, čistenie a osvieženie/tonizovanie pleti. Po jeho použití už nemusíte siahať po inom výrobku, napríklad mlieku. Môžete ho použiť ako odličovač a/alebo čistič. Moja rutina vyzerá nasledovne:
  • pleť si odličujem mlieko/olejom/micelárnou vodou, obyčajne podľa nálady
  • potom použijem 2-3 razy týždenne peeling, najradšej mám taký s výraznejšími čiastočkami, ktorý je cítiť a pokožku krásne vyhladí
  • potom použijem krém/mydlo/penu, ktoré pokožku dočistia
  • nasleduje pár streknutí pleťovej vody
  • nakoniec ide olej alebo krém
  • 2-3 razy týždenne na vyčistenú pleť použijem masku, až po maske potom nasleduje kvetová voda a olej
Tento gél používam na čistenie pleti, lebo nevysušuje (teda, môj typ pleti nevysušuje, ale napríklad suchšej a citlivej sa podobné gély odporúčajú menej a skôr by sa mali používať mlieka alebo čistiace krémy). Môžete ho napeniť v rukách alebo spolu s kefkou či hubkou na čistenie. Ja preferujem kefky alebo konjakové hubky, no všetko j to len o tom, čo vám vyhovuje. Ak nájdete správny spôsob čistenia pleti, spoznáte to, keď bude krásna, zdravá a jemná. Gélu okrem zloženia nemám čo vytknúť. Mne vyhovuje a som na podobné kúsky zvyknutá. Pokožka je po umytí jemnejšia, čistá, žiarivá a svieža. Samozrejme, aj odlíčená, ak sa rozhodnete gélom odličovať. Vtedy sa len treba vyhýbať očiam, aby ste ich veľmi nepodráždili. Bežná cena gélu je 3,79 eur a nájdete ho na internete i v obchodíkoch.

Sledujete, aké novinky prináša Dermacol? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe