Ako som spoznala Tyajá

13:27

Ak je niečo, čo milujem v kozmetickom svete, tak je to spoznávanie neznámych značiek. S radosťou  a zvedavosťou malého dieťaťa objavujem nové veci a ako som zistila, nie je to len o kozmetike. Rovnako rada skúšam, či čistič kúpeľne splní, čo sľubuje alebo ekologický čistič riadu umyje lepšie ako ten druhý bežne dostupný. Každopádne som úplný nadšenec a ak sa v mojom zornom poli objaví niečo úžasné, musím sa o to s vami podeliť. Tento za to rozhodne stojí! A čo je dôležitejšie, nájdete skvelého raw, vegan a unisex pomocníka :)

tyaja  Pleťový elixír Mládí

Tyaja kosmetika je krásnou prírodnou kozmetikou, ktorá sa vyrába z ingrediencí získaných a upravených do 42 stupňov. Je to živá kozmetika a poteší aj vegánov. Stoja za ňou mladí nadšenci z Brna. Rozhodli sa vyrábať svoju vlastnú kozmetiku. Obsahuje samé kvalitné ingrediencie, ktoré starostlivo vybrali a svoju kozmetiku dlho skúšali. Vybrať si môžete z troch výrobkov, ktoré ulahodia potrebám vašej pleti: pleťový balzam Harmonie a oleje Klid a Mládí.

 Pleťový elixír Mládí

 Pleťový elixír Mládí zloženie

Tento elixír obsahuje samé maškrty a vhodný je pre všetky typy pleti:
  • olej z marhuľových jadierok má dobré regeneračné účinky a vynikajúco hydratuje pleť, krk i dekolt. Pomôže citlivej pokožke náchylnej na ekzémy a akné. Je veľmi jemný, dobre sa vsiakne do pokožky a nezanecháva na nej pocit mastnoty, neupcháva póry a jemne vonia. Jeden z mojich favoritov na leto (spolu s hroznovým olejom)
  • moringový olej som si obľúbila najmä na vlasy, lebo pôsobí proti lámavosti, dodáva lesk a zlepšuje vitalitu vlasov i vlasovej pokožky. Skvelý je aj na boj proti vráskam, nielen na tvári, ale aj na krku a očnom okolí. Lieči aj akné a pigmentové fliačiky.
  • olej zo zelených kávových semienok je nielen silný antioxidant, ktorý zabraňuje starnutiu pleti, ale tiež vyhladzuje vrásky a zjemňuje opuchy
  • opunciový olej je vysoko cenený, pretože likviduje vrásky, škvrny a prinavracia pleti mladosť a pevnosť. Je to suchý olej, takže sa ľahko vstrebáva a neupcháva póry
  • no a nakoniec je olej zo šípkových jadier, ktorý má má omladzujúce, ošetrujúce, hojivé a  regeneračné účinky
Ako možno vidieť na zložení, je to skutočný elixír mladosti a vďaka vybraným kvalitným olejom máte istotu, že do rúk sa vám dostáva to najčistejšie z prírody.

pleťové sérum proti starnutiu pleti

 Pleťový elixír

Rukami mi prešlo už veľa pleťových olejov a sér, nedám na ne dopustiť. Tento sa po prvom použití stal miláčikom, ktorý už z ruky nedám. 30 ml sérum sa ukrýva v tmavej fľaštičke, ktorá ho dostatočne chráni pred slnečným žiarením. Mám ho síce v tmavom rohu, ale fialové sklo je ešte skvelá poistka. Na dávkovanie poslúži sklené kvapkátko, ktoré mi vyhovuje. Ľahko ho nanesiete na krk i tvár a postačí len pár kvapiek. Zaujímavosťou je, že na balení nenájdete žiadne informácie, ale k séru dostanete pekný lístoček so všetkými potrebnými údajmi. Zloženie, dátum spotreby, použitie, všetko, čo môže byť dôležité. 

Pred prvým použitím vždy hádam, ako by jednotlivé kúsky mohli voňať :) Tiež si tipujem konzistenciu a nakoniec účinky. Pri tomto som očakávala mierne kávovú vôňu. Asi som si ju najviac priala. Nakoniec som ale prišla na to, že vonia veľmi jemne, sladko a nevedela by som presne definovať, čo obsahuje. Je ale príjemná, rovnako ako aj konzistencia. Olejová, ľahká a nemastná. Je to tak vynikajúce, lebo pokožka nie je mastná, neupchajú sa póry a nevzniknú tak ani nové nedokonalosti. Zloženie napomáha nielen k pokožke bez vrások, ale aj bez fliačikov a akné. Preto je vhodné pre všetky typy pleti a ocenia ho aj naše polovičky. 

Používa sa večer namiesto nočného krému. Poznám ale viacero dám s veľmi suchou pleťou, ktoré si ešte na podobné produkty aplikujú nočný krém. Závidí to od potrieb pleti, mne postačuje elixír sám. Ak chcete dokonalú vyhladenú pleť, začnite pri čistení. Keď sa póry vyčistia, účinné látky ľahšie preniknú do pokožky a naplno sa preukáže ich sila. Takže určite nezabúdajte na masku i peeling a denné čistenie mlieko, gélom či mydlom. Vďaka tomu sa zbavíte aj akné a pleť bude žiariť. Oleje i olejové séra dobre vsiaknu do navlhčenej pokožky. Nastriekajte si na ňu trochu kvetovej vody (prípadnej aj obyčajnej z vodovodu, ale neodporúča sa na citlivú pleť, najmä ak je tvrdá) a vtrite pár kvapiek do pleti. Tento olej nezacháva mastný film, ale ak sa tak stane a necítite sa príjemne, otrite si jeho zvyšky do suchého obrúska.

Čaro elixíru spočíva v jemnosti a zároveň účinnosti. Ako som spomenula o pár riadkov vyššie, krásne sa vsiakne do pokožky. Ráno pleť nie je o nič mastnejšia ako zvyčajne. Nespôsobuje zhorčenie stavu akné a nevznikajú ani nové čierne bodky. Nádherne hydratuje pokožku, ktorá je podstatne pevnejšia, pružnejšia a svieža. Na dotyk je celkom jemná a vyzerá zdravo. Nanášať ho môžete aj na očné okolie, aj k nemu je veľmi jemný a účinne bojuje ako s linkami, tak aj s prvými vráskami. Aj s tými neskoršími, pretože zmes olejov je ako stvorená proti starnutiu pleti. Jedným slovom by som ho mohla popísať ako božský, ale jedno je málo :) 

Plusy:
  • fialové sklo s kvapkátkom
  • jemná vôňa
  • nemastná konzistencia
  • zmes veľmi cenných olejov
  • vhodný na tvár, očné okolie, krk
  • rýchlo sa vsiakne bez mastného pocitu
  • vynikajúco hydratuje, zjemňuje, spevňuje, pleť je jemná, čistá a hladká
Mínusy:
  • nenašla som
Za 31 eur ho nájdete v eshope Krásná každý den.

Poznáte túto značku? :)



You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe