Čaro suchého oleja

19:21

Ako som vám pred pár dňami spomínala, Ziaja má veľmi zaujímavú radu CupuaçuMala som z nej veľmi zaujímavé kúsky na čistenie pokožky, teraz si ukážeme nejaké na hydratáciu. Jeden je vynikajúci, druhý som minula trochu inak, akoby sa mal :) Cupuacu maslo sa získava z plodov tropického stromu Theoroma grandiflorum a je výbornou náhradou kakaového masla. Dokáže výborne hydratovať, zjemňovať a chrániť pokožku pred starnutím. U nás ešte nie je také známe ako napríklad bambucké alebo spomenuté kakaové maslo, ale pomaly sa dostáva do povedomia. Takéto skvosty treba poznať, lebo nikdy neviete, kedy sa môže zísť.


ziaja


ziaja CUPUACU SUCHÝ OLEJ NA TVÁR - TELO - VLASY

ziaja CUPUACU SUCHÝ OLEJ NA TVÁR - TELO - VLASY zloženie

ziaja CUPUACU SUCHÝ OLEJ NA TVÁR - TELO - VLASY zloženie

 SUCHÝ OLEJ NA TVÁR - TELO - VLASY

ziaja suchý olej

Začnem tým lepším kúskom, ktorým je suchý olej na tvár, telo a vlasy. Používam ho len na telo. Na pleť mám fantastické pleťové oleje a séra, na vlasy si nedávam obyčajne nič, čo nie je len na vlasy (okrem čistých prírodných olejov) a na telo je úplne skvelý. Stretli ste sa už s týmto pojmom? Ja pred pár rokmi, keď som sa o olejoch začala učiť trochu viac. Je pre tých, ktorý sa boja mastného filmu. Suchý olej pokožku hydratuje a vyživuje, veľmi rýchlo sa vstrebáva a zanechá pokožku jemnú a hebkú bez mastného pocitu. Ideálne sú na každý deň, či leto, či zima. Pomôže aj vtedy, keď je pokožka viac namáhaná, napríklad teraz v mrazivom a veternom počasí. Suchý olej dokáže obnoviť jej jemnosť a pružnosť a pomôže aj vtedy, ak sú na nej suché šupinky.

Tento olejček obsahuje maslo cupuacu, bambucké maslo, makadamiový olej a olej z para orechov. Pre pokožku sú to ozaj malé poklady a tešila som sa, ako ho večer po horúcej sprche konečne vyskúšam. Hydratovať pokožku v zime je veľmi dôležité, lebo ľahšie môže ostať vysušená a citlivá. Ako v zime, tak aj pri prechodoch z tepla do zimy. V bielom plastovom obale sa nachádza 100 ml oleja. Veľmi sa mi páči rozprašovač. Pri olejoch som ešte veľa podobných balení nemala a je to omnoho jednoduchšie a rýchlejšie. V tenkej vrstve ho možno rozprsknúť po väčšej ploche a už len zľahka vtrieť do pokožky celého tela. Vonia krásne a sladko. Veľmi podobne, ako všetky produkty z tejto rady. Neviem, či sú to oriešky alebo karamel a čokoláda v jednom, ale je to jednoducho mňam. Ako sladkosť, na ktorú dostanem chuť vždy, keď ucítim olej.

Použitie ma baví. Je skvelé sledovať, ako sa olej rýchlo vsiakne a neostane po ňom žiaden mastný pocit. Vôbec žiadny. Konečne chápem, prečo sa suchému oleju tak hovorí. Keď ho nastriekam na navlhčenú pokožku, veľmi rýchlo sa vsiakne a nezanecháva mastný ani lepkavý film. Vynikajúco ju hydratuje, zjemňuje  a vyzerá sviežo. Zdravo. Vďaka oleju sú jemné aj drsné kolená a lakte a pokožka je bez suchých miest. Tento olej odporúčam bez najmenších pochýb o jeho schopnostiach a vlastnostiach. Stojí okolo 6,80 eur a míňa sa mi pomalšie ako telové mliečko rovnakej konzistencie.

CUPUACU REGENERAČNO-VYHLAZDUJÚCI KRÉM NA DEŇ/NOC

CUPUACU REGENERAČNO-VYHLAZDUJÚCI KRÉM NA DEŇ/NOC zloženie

ziaja CUPUACU REGENERAČNO-VYHLAZDUJÚCI KRÉM NA DEŇ/NOC

 REGENERAČNO-VYHLAZDUJÚCI KRÉM NA DEŇ/NOC

Druhý kúsok dnešnej recenzie ma až tak nenadchol. Jedná sa o hydratačný krém, ktorý obsahuje maslo cupuacu, bambucké maslo, makadamiový olej a olej z para orechov, teda zloženie je podobné ako pri oleji. Používať sa môže ako denný alebo nočný krém a maska. V klasickej bielej tube je 50 ml krému. Bieleho, hustého a voňavého. Vonia menej intenzívne ako olej, ale stále sladko ako nejaká maškrta. Uznávam, že tejto rade vôňa vyšla a mám pocit, že voňavejšiu som ešte nemala. Kozie mlieko som dlho považovala za top, ale Cupuacu ju predbehla.

Krém mojej zmiešanej pleti nesadol. Krátko po nanesení som bola úplne mastná a zaťažená. Možno majiteľky suchej pleti ocenia jeho kvality, ale ja som ho po niekoľkých použitiach odložila do poličky. Ani ako pleťová maska to nebolo o nič lepšie. Nie som zvyknutá kozmetiku vyhadzovať. Tak som si ho nechala ako telový krém a krém na  nohy. Tak som ho minula, pretože takto pekne hydratoval a dobre sa vsiakol do pokožky. Sprvu ma mrzelo, že som ho nemohla používať, ale keď som našla iný spôsob, ako sa skamarátiť, minula som ho. Jeho cena sa pohybuje okolo 5 eur.

Ako nakladáte s kozmetikou, ktorá vám hneď nesadne? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Suchý olej jsem nikdy nezkoušela. Láká mě ale od značky Nuxe, ten čistý suchý olej.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe