Zaujímavé čistiace tonikum

18:51

V DM-ke nakupujem minimálne raz mesačne. Vždy využijem nejaké kupóny, vďaka ktorým zbieram body rýchlejšie a kúpim si dm-kové značky, najmä Baleu a Alverde. Obľubujem ich roky a vždy sa teším, keď si prinesiem domov nejakú novinku. Práve Alverde ponúka prírodnú kozmetiku za rozumný peniaz pre celú rodinu. Pri jednom z posledných nákupov mi do oka padlo čistiace pleťové tonikum s liečivým bahnom. Mala som z tohto radu masku a vyhovovala mi, tak som si ho vzala. 

Alverde Čistiace pleťové tonikum s liečivým bahnom
Alverde Čistiace pleťové tonikum s liečivým bahnom zloženie

pleťové tonikum s liečivým bahnom

Alverde Čistiace pleťové tonikum s liečivým bahnom

Čistiace pleťové tonikum s liečivým bahnom od Alverde má 200 ml a stojí necelé tri eurá. Cena bola naozaj priaznivá a keďže mám na každý mesiac stanovený rozpočet na nákup kozmetiky, vedela som, že ešte mi nejaké drobné ostanú. Plastový obal nie je priesvitný, jednoduchý a celkom pekne tvarovaný. Pri mojich malých kvetových vodách sa nedá prehliadnuť. 

Obsah liečivého bahna je práve to, čo ma zlákalo na nákup. Keď som ucítila vôňu alkoholu, hneď som sa pozrela na zloženie a alkohol bol hneď na začiatku. Vzdychla som si, lebo čím som staršia, tým mi robí horšie - pleť vysušuje, dráždi a ľahšie sa potom začervená. Napriek tomu som si povedala, že ho vyskúšam a pokiaľ nebudem spokojná, popýtam sa sestry alebo kamarátok, či by ho nechceli vyskúšať.

Čistiace pleťové tonikum s liečivým bahnom treba pred každým použitím pretrepať, aby sa spojilo bahno a voda. Používala som ho večer ako posledný krok v čistení pleti. Takmer vždy ma trochu štípala, najmä ak som mala vyrážku alebo podráždenú pleť pod rúškom. Napriek tomu som ho minula, lebo:
  • dobre dočistí pleť. Je svieža, matná a pripravená na ďalšiu starostlivosť 
  • póry sa sťahujú a pleť je matná
  • vyrážky síce štípu, ale potom sa lepšie hoja
Tonikum môže pleť mierne vysušiť, ale keďže hneď používam sérum a pleťový krém, pnutie necítim. 

Celkovo hodnotím tonikum ako dobrý kúsok. Alkoholu sa už síce snažím vyhýbať, ale teraz to nebol krok vedľa. Pre problematickú pleť so sklonom k akné je to celkom dobrý pomocník a dokáže zlepšiť hojenie drobných nedokonalostí. Moja pleť po tridsiatke potrebuje hneď dávku hydratácie a potom je všetko v poriadku.

Plusy:
  • cena
  • celkom pekne vyzerá
  • sťahuje póry, pleť je matná
  • čistí a redukuje drobné nedokonalosti
Mínusy:
  • vonia ako alkohol
  • môže štípať
V DM-ke stojí 2,99 eur.

Kupujete si produkty od Alverde? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tento červený rad je super. Ja mám z neho už opakovane ten Fluid a to je bomba, to mám tak super pleť. A tiež som si kúpila aj ten krémový čistič a je úžasný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten fluid som ešte nemala, ale napríklad masku alebo čistič áno a bola som spokojná :) Celkovo mi Alverde väčšinou vyhovuje, rada ho chodím do DM-ky obzerať :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe