O jednej jedinečnej maske

18:42

Napriek nedostatku času a večnému lietaní kade tade si pravidelne 2 - 3 razy týždenne nájdem čas na pleťovú masku. Raz musí byť čistiaca, raz hydratačná/regeneračná/osviežujúca a občas si doprajem zlupujúcu. Všetko závisí od toho, čo moja pleť práve potrebuje. Od vysokej školy nedám dopustiť najmä na tie, ktoré obsahujú íly. Najmä vďaka nim je hodvábe jemná, čistá, bez akné a čiernych bodiek. Talianska značka Argital sa spolieha na silu zeleného ílu a vôbec ma to neprekvapuje. Sama ho obľubujem už dekádu a v žiadnom prípade mi doma nesmie chýbať. Scrub a pleťová maska so zeleným ílom je kúsok, ktorý by nemal chýbať ani vo vašej poličke.

Argital Scrub a pleťová maska so zeleným ílom

Argital Scrub a pleťová maska so zeleným ílom zloženie

scrub a pleťová maska so zeleným ílom

kozmetika Argital

Argital Scrub a pleťová maska so zeleným ílom

Scrub a pleťová maska so zeleným ílom od Argital vyzerá na prvý pohľad celkom nenápadne. Bielo zelená kovová tuba, objem 75 ml, taká klasika. Ako prvé zaujme svojím zložením. Obsahuje extrakt z okvetných lístkov ruže stolistej a čistý esenciálny olej z damašskej ruže a  peelingový efekt má vďaka obsahu prášku z koreňa kosatca a gélu zo zeleného ílu. Keď som si o maske v eshope prečítala, musela som ju mať a potešilo ma aj to, že jej cena je viac ako priaznivá.

Vôňa masky je zvláštna, ale sladká a pekná. Je jedinečná, ešte som nič podobné necítila a každé použitie je tak príjemným zážitkom. Neviem, k čomu by som ju prirovnala, ale nevadí  mi to. Určite je kvetinová a bylinková súčasne, čo je po dlhom dni ako balzam na dušu. Konzistencia je krémová s jemnými peelingovými čiastočkami, vďaka čomu je naozaj vhodná aj ako jemný pleťový peeling. Pokožku vôbec nedráždi, po aplikácii nie je červená ani citlivá na dotyk.

Skvelé je na nej to, že sa môžete rozhodnúť, či z nej bude peeling alebo maska. Ja preferujem tento malý poklad ako masku, lebo s mojom zmiešanou pleťou so sklonom k akné dokáže divy:
  • po jej umytí (preferujem hubku alebo mušelínový obrúsok na odstránenie) si okamžite všimnem, že žiari čistotou. Póry sú uvoľnené, pleť rozžiarená, ani stopy po únave. 
  • výborne odstraňuje čierne bodky, ktoré mám najmä na nose. Oceňujem to najmä teraz, keď nenosím make up a pleť aj bez neho vyzerá pekne
  • tvár je jemná ako detská prdelka a je to radosť pohladkať (sa). Vždy som mala problémy s drsnejšou pleťou a maličkými vyrážkami, no teraz je jemnučká a nechce sa mi tomu ani veriť
  • lepšie sa hoja vyrážky. Občas sa nejaká pritrafí (najmä keď naozaj potrebujem vyzerať dobre) a tak mi každý pomocník, ktorý urýchli ich hojenie, padne vhod
  • po použití nie je vysušená, ale hydratovaná a svieža
Scrub a pleťová maska so zeleným ílom spĺňa všetky moje požiadavky na super masku - čistí, odstraňuje čierne bodky, zjemňuje a nevysušuje. V mojej zbierke bolo veľa masiek a som si istá, že veľa ešte bude. Tiež som si istá tým, že táto patrí k tým najlepším a pokojne by som ju privítala aj vo väčšom balení :)

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • príjemne vonia
  • dobrá konzistencia
  • nedráždi, pokožka nie je začervenaná
  • dá sa rozotrieť v tenkej vrstve
  • použitie ako maska alebo peeling
  • výborne čistí pleť, odstraňuje čierne bodky, osviežuje a hydratuje
Mínusy:
  • nenašla som
Ak by Vás zaujímalo viac o tejto úžasnej značke, informácie nájdete na Cosmetica Natura



Obľubujete zelený íl v kozmetike? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe