Slaná zubná pasta? Môže byť

18:26

V tomto príspevku by som sa s Vami rada podelila s mojimi skúsenosťami so soľnou zubnou pastou. Keď som ju vyhrala v jednej súťaži, radosť vystriedali aj obavy, lebo predtým som jednu slanú zubnú pastu mala a bola to katastrofa. Na obale boli tri tváričky, ktoré nás oboznamovali so situáciou. Že pasta sa nám bude zdať strašne slaná, ale postupne si na ňu zvykneme a nakoniec to bude svieža a najlepšia pasta na svete. Po mesiaci sa môj odpor k nej nezmenšoval, naopak, zväčšoval sa a nakoniec som s ňou skoncovala. Aj keď mám citlivé zuby, aj keď mi zubár povedal, že budem trpieť paradentózou, táto pasta bola pre mňa katastrofa a viac by som si ju nekúpila. Bola som zvedavá, či pasta od Weledy bude iná alebo tiež na ňu budem nadávať. Ostala som však veľmi milo prekvapená.








O zubnej paste si môžete prečítať:

    "Nepenivá zubná pasta, ktorá má vďaka obsahu minerálnych solí, výťažkom z myrhy a pagaštana konského vysoký čistiaci účinok. Podporuje tvorbu slín a tým samočistiacu schopnosť ústnej dutiny. Neutralizuje kyslé zvyšky jedál, ktoré narúšajú zubnú sklovinu, posilňujú ďasná a ústnu sliznicu. Dodáva príjemnú sviežu a čistú chuť.

Zloženie:
voda, uhličitan vápenatý, glycerín, kyselina kremičitá, zmes prírodných éterických olejov, olej z mäty piepornej, trnková šťava, guárová guma, výťažky z myrhy, rataňového koreňa a pagaštanu konského, eskulín, prípravok z koreňa ároma škvrnitého (vo vysoko riedenej forme), morská soľ, síran sodný, kremičitan sodný, alkohol, jojobový olej"

O tejto paste som sa rozhodla napísať aj preto, že je celkom iná ako pasty, ktoré som mala doteraz a hoci som jej sprvu nedávala veľkú nádej, obľúbila som si ju. Zubná pasta je v kovovom obale. Kto čítal niektoré moje články vie, že tento obal neznášam a príde mi príšerný. Zo zubnej pasty som minula 3/4 a zatiaľ sa nezlomil, nepraskol, neporezal ma, takže som s ním naozaj spokojná. Zubná pasta je takmer bez vône, čo je pre mňa trochu nezvyk, lebo pasty si vyberám aj podľa príchute a vône. Pasta vôbec nepení. Aj to je nezvyk, lebo väčšina zubných pást tvorí bohatú penu. Nemôžem však povedať, že by mi chýbala, lebo ja mám tendenciu zašpiniť sa tou penou :) A ak nie seba, tak dlážku. Ďalšou zaujímavosťou je, že zubná pasta chrumká pod zubami. Akoby som rozhrýzla cukor, ibaže je to slané. Slané dosť, ale nie nepríjemne, dokonca tu by som súhlasila s názorom, že sa na chuť dá zvyknúť. Aj po dôkladnom umytí mi ostáva slaná zubná kefka, občas je to šok :) Ako som spomenula, mám citlivé zuby a zubár ma nepotešil, keď spomenul slovo paradentóza. Musím si dávať pozor na výber zubnej pasty, jednak aby upokojila zuby, ktoré bolia pri ľadovom alebo horúcom, a tiež aby bola šetrná k ďasnám, ktoré ma niekedy naozaj bolia a vedia potrápiť. S touto zubnou pastou som nemala žiaden problém. Ďasná netrpeli, nekrvácali, neopúchali, citlivosť zubov síce ostala, ale v menšom rozsahu a skôr iba pri studenom. Pri umývaní pretrváva pre mňa trošku nepríjemný slaný pocit, ale potom sa to mení na sviežu chuť, ktorá pretrváva.

Plusy:
  • nesmejte sa mi, ale mňa baví chrumkajúca pasta :)
  • nepení, ale pritom dôkladne čistí zuby
  • je šetrná k ďasnám, pomáha aj pri citlivých zuboch
  • zanecháva sviežu chuť
Mínusy:
  • slaná chuť vie byť aj trochu nepríjemná a zvyká sa na ňu dlhšie. Niekto si nezvykne vôbec ( môj otec)
Zubnú pastu kúpite na internete alebo v lekárňach, 75 ml stojí okolo 5 - 6 eur.

Máte skúsenosti so soľnými pastami?

You Might Also Like

16 Vaše komentáre

  1. mala som jednu od parodontax, bola sakra drahá, ale asi aj dobrá :D ale u nás ju nik nepoužíval, nikomu nechutila radšej sme si umývali zúbky druhou tak sa vyhodila

    mona-recenzie.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ou tohle vidím poprvé :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já bych byla ten člověk co si na ni určitě nezvykne:D tu chuť vyloženě nemám ráda:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiež by som si asi na tú chuť nezvykla :) Ale musí byť zaujímavé vyskúšať to.
    http://www.danycuks.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si tiež myslela, že si nezvyknem :) Ale časom som si ju obľúbila :)

      Odstrániť
  5. Tak o tomto som ešte nepočula, ale určite by som skúsila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež hovorím, že človek za skúšku nič nedá :) A ak sa nemýlim, sú k nej aj vzorky, možno v lekárni budú mať :)

      Odstrániť
  6. Prave som si precitala vas clanok o slanej zubnej paste.... Dnes sa prave chystam nejaku kupit... A idem vyskusat tu vasu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Túto pastu veľmi odporúčam :) Nechutí, ale pomáha.

      Odstrániť
  7. Ta pasta vyzerá super!!! Určite si ju zakúpim, pretože od weledy som mala velmi vela produktov a s každým so bola na 120ˇ% spokojná!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Momentalne mam doma od Weledy nechtikovu zubnu pastu, ale kupu tejto solnej zvazujem uz dlho. Dakujem za clanok, ktory ma presvedcil :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ich skúsila už viac a musím povedať, že Welede sa pasty vydarili :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe