Avokádový olej - cesta ku krásnej pleti

17:34

Avokádo rastie na stále zelenom strome „Persea americana“ a názov je z aztéckeho ahuacatl. U nás doma ho veľmi nekonzumujeme, hoci by nebolo od veci zaradiť ho do svojho jedálnička. Je totiž plné látok, ktoré môžu výrazne ovplyvniť naše zdravie ( beta-karotén, alfa-karotén, draslík, horčík, vitamín E, vitamín C a vitamíny skupiny B, neobsahuje cholesterol ani sodík). Znižuje vznik srdcovo cievnych ochorení, obsahuje veľa antioxidantov,podľa posledných výskumov pomáha predchádzať vzniku rakoviny, zlepšuje zrak. Avokádo v kozmetike je pokladom pre pleť aj vlasy. Masky sú naozaj účinné, už som ich skúšala. Preto som siahla aj po pleťovom oleji a čakala som, čo sa bude diať.







O oleji si môžete prečítať:

     "Avokádový olej MM GOLD Natur je 100% prírodný olej s vysokým obsahom esenciálnych mastných kyselín, fytosterínu a vitamínov. Je obzvlášť šetrný k pokožke, chráni a vyživuje ju, pokožku výdatne hydratuje do hĺbky, rýchlo sa vstrebáva. Uchováva jej prirodzenú krásu a mladistvý vzhľad. Olej je veľmi účinný aj na veľmi suchú a citlivú pokožku.
Použitie: na očistenú pokožku alebo pleť naneste primerané množstvo oleja a jemne ho vmasírujte. Pri ošetrení vlasov naneste menšie množstvo oleja na polámané končeky vlasov.
INCI: Persea gratissima oil"


 Avokádový olej je balený rovnako ako jojobový - je v plastovej fľaštičke s milou etiketou, ktorá nemá kvapkadlo. Zo začiatku mi to dosť prekážalo, lebo som mala problémy s dávkovaním, ak som potriasla trochu viac, olej som mala aj v umývadle :) Podarilo sa mi naučiť sa, ako na to a dnes som spokojná. Na tomto oleji sú zaujímavé dve veci:
  1. farba. Je zelený, ako voda s riasami v jazere. Mám doma cez 10 rôznych olejov a tento je prvý, ktorý má inú farbu :) Keď som si ho prvý raz nanášala na tvár, premýšľala som, či budem zelená, ale nestalo sa tak. Olej sa pekne vsiakne do pokožky bez toho, aby zmenil jej farbu. Akurát teraz mám masážny gél oranžovej farby, ktorý farbí pokožku na oranžovo a pripadám si tak mrkvovo
  2. vôňa. Väčšina mojich olejov vonia ako oriešky alebo ako kvety (levanduľový, ružový), prípadne neskutočne smrdí (nimbový). Mne pripomína vôňu zálievky na šalát :) Je trošku kyslejšia, ale nie je to nič nepríjemné ani rušivé. Skôr by som povedala, že je to veľmi zaujímavá a nevšedná vôňa, celkom iná, na aké som zvyknutá
Podobne ako jojobový olej, ani tento nie je veľmi mastný. To mám na ňom rada, lebo aj niektoré oleje, ktoré sú určené pre problematickú pleť, sú dosť mastné. Je ľahký a rýchlo sa vsiakne do pokožky. Možno ho použiť na suchú pleť i jemne navlhčenú, vtedy sa vsiakne ešte rýchlejšie. Nezanecháva mastný ani lepkavý pocit. Na pleť je vynikajúci: hydratuje ju, vyhladzuje, zjemňuje - vyzerá sviežo, oddýchnuto a krásne. Redukuje mimické vrásky a stará sa aj o jemnú pokožku okolo očí. Hydratuje aj veľmi suchú pokožku (môj ekzém), dá sa z neho urobiť aj zábal na vlasy: lesknú sa, sú jemné a končeky nevyzerajú zničene. Ľahko sa vyumýva z vlasov a netreba sa báť, že by po jednom - dvoch umytiach ostali mastné.

Plusy:
  • zaujímavá vôňa
  • nemastný, ľahký, rýchlo s vsiakne do pokožky, ktorú nezanechá mastnú
  • pleť hydratuje, vyživuje, zjemňuje
  • vhodný aj na vlasy 
Mínusy.
  • obal sa mi sprvu zdal nepraktický, ale časom  mi to prekáža menej
Avokádový olej MM Gold Natur kúpite na stránke http://www.arnikashop.sk/, kde stojí 4,90.

Máte radi avokádo? Používate kozmetiku, ktorá ho obsahuje? :)

     

You Might Also Like

3 Vaše komentáre

  1. Vždy som chcela vyskúšať avokádo, ale zatiaľ som ho neskúšala, tento olejček je veľmi lákavý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. avokadovy olej http://www.biokamo.sk/%C5%A1pecificke-oleje/Avok%C3%A1dov%C3%BD-olej-Cauvin

    OdpovedaťOdstrániť
  3. všetky podobne produkty som nasiel na http://www.najtelo.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe