Holiť, trhať, depilovať?

13:28

S pribúdajúcimi teplotami sa naše sukne, šaty a nohavice skracujú. Odstraňovanie nežiaducich chĺpkov sa stalo naším pravidelným rituálom, ktorý je v lete o niečo intenzívnejší. Je viacero spôsobov, ako sa chĺpkov zbaviť, stačí zbehnúť do drogérie a vybrať si ten svoj. Okrem domácich metód môžete ísť aj na laserové odstránenie chĺpkov, to ma však nikdy nelákalo. Možno v budúcnosti, teraz nie. Vyskúšala som toho už dosť a presne viem, do čoho už nikdy neinvestujem a naopak, čo si kúpim rada.






Najradšej mám Gillette. Pred pár rokmi som si kúpila strojček a odvtedy si dokupujem hlavice. Ako prvé som mala trojčepieľkové Venus, nie sú zlé, ale keď sa objavili štvor a päťčepieľkové, kúpila som si ich. Sú jemnejšie k pokožke a menej mi zarastajú chĺpky. Venus Breeze je chytrý vynález. Pre  hladké oholenie stačí iba navlhčiť holiaci strojček a integrované pružné pásiky s gélom na holenie vytvorí jemnú penu pre hladký sklz strojčeka. Sú super ako prvá pomoc, keď sa ponáhľam alebo som lenivá a nechce sa mi. Tiež má tri čepieľky. Venus Embrance má 5 čepieľok. Okolo celého obvodu žiletky je zvlhčujúci pásik, ktorí zabezpečí perfektné kĺzanie po pokožke aj s malým množstvom gélu na holenie alebo mydla. Poradí si aj s mini chĺpkami a pokožka je potom krásna a jemná.
Sú síce drahšie, ale dosť dlho vydržia a na internete ich nájdete aj za výborné ceny, stačí len hľadať :)



Jednorázové žiletky veľmi nekupuje, ale ak áno, tak Wilkinson. Trojčepieľkové žiletky majú pekný tvar a hoci sa hlavica neotáča ako pri Gillette, pracuje sa s nimi dobre. Stoja okolo 4 eur, sú 4 v balení a v DM bývajú v pekných akciách. Tiež pomerne dlho vydržia, neotupia sa po prvých použitiach.













Peny na holenie som dlho považovala za zbytočnosť. Potom som ju skúsila a keď som videla rozdiel, používam ich častejšie. Pokožka je omnoho jemnejšia, hydratovaná a po holení nie je podráždená. Žiletka sa hravo kĺže po pokožke.
Gillette gél som si kúpila na http://www.wowslovakia.sk/, kde stojí 75 ml balenie 1,5. Veľmi som sa malému baleniu potešila, bude super na cesty. Inak si rada Kupujem Baleu, 150 ml stojí okolo 1,7. Balenie vydrží pomerne dlho, lebo stačí len troška peny. Sú krásne voňavé a jemné k pokožke.





 Holiaci strojček Wilkinson som si kúpila vďaka 50% zľave v DM. Holiaci strojček Quattro For Women  Bikini je  2 v1 holiaci strojček, ktorý holí a zastriháva. Zastrihávacia hlavica je ukrytá v zadnej časti strojčeka. Je poháňaná batériami, má ochranný hrebeň, aby sa šikovníci ako ja nedorezali. Je to chytro vymyslené, ale nejako sme sa neskamarátili. 











Keďže som brunetka, chĺpky mám tmavé. Hneď, ako trošku podrastú, ich je vidno a ja to neznášam. Asi dva roky dozadu som naletela boomu rôznych depilačných krémov. Takto... nedá sa povedať, že by úplne nefungovali. Naozaj dokážu chĺpky akoby rozpustiť a keď si prejdete tou škrabkou po nohách, chĺpky miznú. Ale za dva dni rastú zasa a na to, aby peny a krémy na depiláciu účinkovali, musia byť chĺpky výraznejšie. Tiež sa treba pripraviť na pár vecí:
  • môžu hrozne podráždiť pokožku
  • ou boy, milujem vôňu trvalej na mojich nohách! Alebo smrad?
  • ak je na nich napísané, že po troch minútach ich treba dať dolu, viem, že aby to na mne účinkovalo, musím ich mať dvakrát dlhšie. Ak ma začne páliť pokožka, viem, že som v prdeli a budem asi dva dni nosiť nohavice
Napriek skúsenostiam som si kúpila viacero depilačných krémov, teraz by som ich už asi nekupovala. Zasa by som čakala zázrak, ktorý sa nekoná.

Najradšej mám depilátor. Prvý som si kúpila ešte na strednej a musím povedať, že je to výborné riešenie. Chĺpky vytrhne a menej zarastajú. Týždne sa nemusím starať o holenie. Síce to bolí a podráždi mi zakaždým pokožku, je to asi to najlepšie, čo mám. Problémom je len to, že chĺpky musia byť trochu dlhšie, aby ich zachytil. A to je problém aj depilačných voskových pásikov. Mala som dvoje  - od Opilca a od Veet. Opilca bola škoda peňazí, celá som sa polepila voskom, chĺpky sa zlepili a potom nešli ani oholiť. Veet pásiky sú naozaj výborné, pekne šklbú, bolí ma to menej ako depilácia a majú aj podepilačné obrúsky na upokojenie pokožky. Akurát sú nepoužiteľné, keď sú chĺpky už nad pokožkou, ale stále krátke. 

Aký spôsob odstránenia chĺpkov preferujete? :)




You Might Also Like

11 Vaše komentáre

  1. tak ja som verna ziletkam :) ci uz na nohy alebo na ostatne "porasty" :) kremy sa mi neosvedcili,je to tak,ako pises - vona trvalej na mojich nohach :) a vosky velmi nemozem, lebo mam metlickove cievky uz a dost to boli potom, to iste plati aj o strojceku. pouzivam aj tzv. bikiny zastrihavac, mam elektricky od Braun (vyzera ako pero a vie chlpky pekne oholit tesne nad kozou), ale preferujem pekne dohladka so ziletkou. pouzivam aj penu alebo gel alebo olejovy sprchac. arganovy je super :) koza ostava jemna,bez podrazdenia. proti zarastaniu hlpkov sa mi osvedcil peeling pred holenim - pouzivam masaznu rukavicu alebo spongiu a troska detskeho samponu :D kombinacie ako lusk :) a po oholeni kozu poprasim termalnou vodou od Ávene alebo aj nejakou inou, pripadne pretriem Dettolom,ak sa mi podari sa porezat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To proti zarastaniu chĺpkov poznám a používam, len nie vždy to zaberie :) Minule mi zarástol chlp v obočí :D Ten zastrihávač je dobrá prvá pomoc, ale radšej žiletka, ako si napísala :)

      Odstrániť
  2. Ja som rada, ze toto uz nemusim riesit odkedy mam Lumeu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby mám 200 - 300 eur navyše, kúpila by som si ju aj ja, nemám, riešim to inak :)

      Odstrániť
  3. Lucka ja používam kombináciu viacerých metód. Keď mám čas tak nohy depilujem elektrickým strojčekom, po tých rokoch to už ani tak nebolí, ale trvá to relatívne dlho. Keď sa ponáhľam tak použijem žiletku hocijakú akú doma nájdem, zvyčajne nejakú manželovu :DDD Proti zarastaniu bojujem pravidelným peelingom, nie je to síce 100% ale aj tak to výrazne pomáha. Tiež sa mi osvedčilo používať na depiláciu pod pazuchami depilačné voskové pásiky Balea. Celkom dobrý pomer kvality k cene. Ale treba trochu vychytať to nahriatie aby som ich nenahriala málo ani veľa. Ale v podstate ich stačí trochu pošúchať medzi dlaňami oddeliť a je to. Prestala som sa pod pazuchami holiť preto, lebo každodenné holenie v lete mi dosť dráždilo kožu. Čo sa týka trvalého odstránenia chĺpkov, voľakedy dávno som nad tým aj uvažovala. ALE!! zmenila som na to názor neverím totiž tomu, že laser aj lumea nemajú na pokožku aj nejaké nepriaznivé účinky. Možno sa za pár rokov zistí, že spôsobujú nejaké vážne a nezvratné poškodenia kože. Takže ja ostávam verná archaickým metódam :o))
    Modrá púpava

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja neviem, nad Lumeou som uvažovala len chvíľu a nad laserovým odstránením chĺpkov len dovtedy, kým som si nekúpila depilátor. Presne ako píšeš, žiletka a depilátor to istia, aj pásiky si občas kúpim, len skôr polepím seba ako odlepím chlpy :D

      Odstrániť
  4. Prosim ta, pasuju vsetky mozne nahradne hlavice na Venus strojcek, ci to byva konkretne iba na jeden typ? Alebo je nejaky jeden vseobecny strojcek?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pasujú :) Ja mám strojček z Venus Breeze a pasovali mi tam tri rôzne hlavice. Aj v drogérii mi povedali, že sú univerzálne a na jeden strojček môžeš použiť všetky hlavice.

      Odstrániť
    2. Mne dnes v DM povedali, že nepasujú, pritom mi pripadali rovnaké, tak že sa teba spýtam... :)

      Odstrániť
    3. Teraz som to skúsila, rozobrala som moju Venus Breeze a sestrinu Venus a vymenila, všetko pasuje a stojčeky sú rovnaké :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe