Ako som sa ocitla v levanduľovom raji

18:42

Aaach, aký to je krásny pocit, keď si po celom dni v kuchyni konečne sadnem! Dnes bol taký pracovný deň :) Najskôr sme s mamčou varili, polievku, nové zemiačiky a vyprážaný karfiol (mňam). Potom sme nakrájali niekoľko kíl marhúľ, aby sa mohli dať do sušičky. Následne sme odkôstkovali niekoľko kíl višní, aby sme urobili skoro 5 litrov domácej zmrzliny. Keď som sa konečne tešila, že už je hotovo, zavolala teta, že nám nesie ríbezľovú šťavu. Tak sme spravili niekoľko litrov sirupu. A zrazu bolo 6 hodín :) Čas rýchlo utiekol, ale hreje ma pocit z dobre vykonanej práce, lebo sirup nás bude tešiť aj v zime a pripomenie nám hrejivé lúče, ktoré hladili ríbezle. Aj marhule budú výborné v koláči či ako pochúťka k filmu. Zmrzlina zasa padne za obeť počas horúcich dní, to si ešte len poviem, ako fajn, že sme sa tak nadreli. A teraz vám ukážem, ako sa dostať do levanduľového raja :)







O levanduľovom telovom mliečku značky Urtekram si môžete prečítať:

     "Ukľudňujúca a uvoľňujúca starostlivosť o Vaše telo je ukrytá v levanduľovom telovom mlieku. Pokožka je vyživovaná vďaka extraktom z olejov bohatým na mastné kyseliny a vitamíny, ktoré majú blahodárne účinky. Všetko je doplnené úžasnou uvoľňujúcou vôňou BIO éterického levanduľového oleja.

voda, olej z marhuľových jadier*, prírodný glycerín*, palmový olej, bambucké maslo*, olej z olív*, olej z jojoby*, extrakt z citrusových jadier, esenciálny olej z levandule*, kyselina citrónová

*= produkt ekologického poľnohospodárstva

Zloženie podľa INCI:

aqua, prunus armeniaca kernel oil*, glycerin*, cetyl alcohol, cetearyl olivate, sorbitan olivate, butyrospermum" parkii butter*, glyceryl stearate se, simmondsia chinensis oil*, glyceryl caprylate, sodium citrate, p-anisic acid, citrus grandis seed extract, lavendula angustifolia extract*, lavendula hybrida oil*, lavendula angustifolia oil* aroma*), tocopheryl acetate, geraniol", limonene", linalool", coumarine"
Balenie: 250 ml"

Urtekram je dánsky výrobca prírodnej kozmetiky. Všetky tieto produkty sú vyrábané bez syntetických tenzidov, parabénov alebo iných konzervačných látok a parfémov. Produkty nie sú v žiadnej fáze procesu výroby testované na zvieratách. Firma nepoužíva pesticídy, síru alebo ropu, pretože by to negatívne ovplyvnilo kvalitu výrobkov, zdravie a prírodu. Všetky produkty sú vyrábané zo surovín 100% rastlinného pôvodu. Výrobky Urtekrem sú certifikované spoločnosťou Ecocert. Ak sledujete môj blog, viete, ako milujem levanduľu ♥ Myslím, že všetko z nej je dokonalé - limonáda, čaj aj kozmetika. Mlieko Urtekram je v plastovom obale, ktorého objem je 250 ml. Má taký ten božský vrchnáčik, ktorý stačí iba stlačiť a druhá strana sa otvori. Báječné riešenie pre  všetkých šikovníkov ako som ja, ktorí hľadáme štuplíky po zemi, v umývadle, občas aj vo vani. Milujem na ňom:
  1. dokonalú levanduľovú vôňu. Neumelá, krásne výrazná, akoby ste si k tej levanduli v tom okamihu privoňali. Jej dokonalosť je neprehliadnuteľná, je ľahká a opojná, skrátka levanduľová
  2. konzistencia. Nemám veľmi rada tekuté telové mlieka. Niekedy stekajú a vytáčajú ma tak do nepríčetnosti. Toto mliečko je skôr krémové, hustejšie, presne podľa môjho gusta
  3. mlieko sa rýchlo vsiakne do pokožky, nezanechá ju ani mastnú, ani lepkavú, ale na dotyk  veľmi príjemnú
  4. veľmi dobre hydratuje  pokožku, aj suché kolená a lakte
  5. pokožku nechá prevoňanú, tou vôňou vonia aj pyžamo a človek potom zaspáva v levanduľovom raji :)
Mliečko je ideálne pre každého, aj pre ľudí s citlivou pokožkou. Navyše, je Bio a netestované na zvieratkách, čo poteší každého.

Plusy:
  • šikovné balenie
  • dokonalá levanduľová vôňa
  • krémová, hustejšia konzistencia
  • veľmi dobre hydratuje pokožku, je jemná a prevoňaná
  • Biovýrobok, netestuje sa na zvieratách, vhodné aj pre vegánov
Mínusy:
  • budete ho chcieť zas a znova
Mliečko kúpite na stránke http://www.idunnashop.sk/, kde 250 ml balenie stojí 8,40.

Skúšali ste už doma vyrobiť niečo z levandule? Limonádu, vankúšik, dekorácie? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja som si urobila voňavé vrecúško z levandule vysí mi v izbe :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám rada vôňu levandule, mala som raz levandulový olej a v komode s prádlom mám v každom šuflíku malý levandulový vankúšik:)
    Pozývam ťa ku mne na blog na GA o balíček plný kozmetiky:)

    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe