Ako som spoznala bambucký olej

18:56

S bambuckým maslom sa stretávam pomerne často, je všestranným pomocníkom. Bambucké maslo sa hojne využíva najmä v kozmetike, a to ako samostatný produkt, ale aj ako súčasť mnohých kozmetických výrobkov ako sú (lesky na pery, hydratačné krémy a emulzie, vlasové balzamy a kondicionéry). Obľúbené je aj pri výrobe mydiel, keďže obsahuje čistiace zložky. Taví sa pri telesnej teplote, a preto sa vynikajúco vstrebáva do pokožky. Pleti dodáva potrebnú hydratáciu a stará sa o vysušenú pokožku. Lieči  aj kožné problémy ako sú psoriáza, akné a jazvy po poranení, či kozmetické problémy ako strie a celulitída. Ale bambucký olej? Priznám sa, s tým som skúsenosti nemala. A potom som spoznala bambucký olej MM Gold Natur.







O bambuckom oleji si môžete prečítať:

     "Hovorí sa mu aj Africké zlato. 100% prírodný bambucký olej, vzniká pri spracovaní bambuckého masla. Blahodárne účinky a aróma sa nelíšia od bambuckého masla, ale vďaka tekutému skupenstvu sa rýchlejšie vstrebáva do pokožky. Odporúča sa používať denne na pokožke celého tela. U osôb alergických na latex je potrebná zvýšená opatrnosť. Strom karité rastie prevažne v Ghane, uprostred prekrásnej prírody Afriky.
Účinkuje okamžite. Pomáha vyhladzovať vrásky. Prirodzený obsah E vitamínu a betakaroténu pôsobia regeneračne. Hydratuje, upokojuje, regeneruje pokožku, má protizápalové vlastnosti. Odporúča sa pri suchej pokožke, ekzémoch, psoriáze, zapálenej pokožke, po holení, proti striám v tehotenstve.
INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter oil"

Olej je v plastovom obale, takom, v akom sú všetky oleje MM Gold Natur. Rozkošná etiketa mi pripomína niečo detské a hravé. Keď som ho videla prvý raz, mala som pocit, že je zakalený. Prizrela som sa bližšie a uvedomila som si, že to má takú krásnu zlatistú farbu. Takmer nevonia, čo ocenia milovníci nevoňavej kozmetiky :) Nie je veľmi hustý a ani mastný, preto ho rada používam - mojej mastnej pleti nevadí.  Možnosti jeho využitia sú široké:
  • najradšej ho používam ako pleťový olej. Na vyčistenú pleť nanesiem pár kvapiek a jemne vmasírujem. Lepšie sa vsiakne do vlhkej pokožky. Po prvom použití som asi použila moc oleja, lebo pleť sa mi veľmi leskla, najmä nos a čelo. Preto som pri nasledujúcich použitiach použila len minimum. Olej pekne a pomerne rýchlo vsiakol do pokožky. Pekne ju hydratuje, vyživuje a upokojuje, vyhladzuje jemné linky. Ráno sa budím s hodvábne jemnou pleťou.
  • na vlasy a vlasovú pokožku. Veľmi dobre pôsobí na atopický ekzém - pokožka menej svrbí, ekzém sa tvorí pomalšie a na menšej ploche. Vlásky sú jemné a krásne lesklé
  • ako telový krém - využitie je to skvelé, lebo hydratuje pokožku, ale to by som ho veľmi rýchlo minula. Preto ho používam len po holení (alebo depilácii), lebo upokojuje pokožku. Tiež sa osvedčil pri veľmi suchých miestach ako lakte a kolená
Bambucké maslo i olej sú výrobky, ktoré sa nestratia v žiadnej domácnosti  a u nás doma majú pevné miesto v bio lekárničke. Upokojujú podráždenú pokožku, pomáhajú hojiť štípance a dodávajú pokožke to, čo potrebuje.

Plusy:
  • milé balenie
  • nie je veľmi mastný
  • vhodný na pokožku celého tela
  • výborný ako pleťový olej, hydratuje, upokojuje, regeneruje pokožku
Mínusy:
  • ak máte mastnú pleť, treba si ho dávať vo veľmi malom množstve a najlepšie na navlhčenú pleť, inak sa môže viac mastiť
Olej MM Gold Natur nájdete na stránke http://www.arnikashop.sk/, kde  110 ml stojí 9,9.

Mali ste už bambucký olej? Alebo preferujete maslo?


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Mně vyhovuje spíše máslo, jelikož není tak mastné jako olej. Ale rozhodně mu neříkám rovnou NE, možná i vyzkouším.
    http://katienajmannova.blogspot.cz/ - s blogování začínám, vzájemné sledování? Sleduji tě

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď sa tak na to pozerám, olej vsiakne niekedy rýchlejšie ako maslo :) Ale mám rada oboje, lebo olej je lepší na pleť a maslo na celé telo :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe