Keď dve veci z jednej rady nie sú rovnaké

18:58

Ako som už spomínala v minulých článkoch, toto leto som sa rozhodla zatočiť s celulitídou. Ak mi to moje kolená dovolia, rada si zacvičím, no v poslednej dobe, keď prší a je škaredo, mám problémy aj vstať, preto šlo cvičenie trošku bokom. Krémy či mlieka proti celulitíde ale používam denne, ráno i večer, aby som svojej pokožke dopriala to, čo potrebuje. Keď sa mi v júni minulo všetko, čo som doma mala, hľadala som produkty, ktoré som ešte neskúsila. A našla som celkom zaujímavé kúsky od značky Topvet. Mala som jej pleťové oleje, boli fajn. Tak prečo neskúsiť aj niečo telové? V sete boli hneď tri výrobky - telový gél, mlieko a čaj.





O čaji si môžete prečítať:

     "Zloženie: vňať žihľavy-herba urticae,listy čiernej rábezle-folium ribis nigri, kvet harmančeka– flos chamomillae, kvet lipy-– flos tiliae,kvet ibiška -hybisci sabdariffae  flos,vňať prasličky -- herba equiseti,kora škorice- cortex cynamomi...
Použitie: Látky obsiahnuté v tejto čaj.zmesi majú detoxikačný účinok na organizmus.Pomáhajú vyplavovať z organizmu nežiadúce látky .Ovplyvňujú odvodnenie organizmu a odstraňovanie tuku ,pomáhajú pri vylučovaní odbúravaných metabolitov z podkožia...Čaj pomáha zlepšovať pružnosť a jemnosť pokožky.Pri užívaní sa doporučuje denne masírovať postihnuté časti masážnym gelom  Celustin alebo masážnym olejom Celustin...
Príprava : 1 sáčok zbavený vrchného papierového obalu zalejeme 0,25 l vriacou vodou a necháme vylúhovať 5-10 minút.Čaj sa pije teplý.Pripravuje sa vždy čerstvý tesne pred použitím...
Doplnok stravy:nenahradzuje pestrú stravu.Neprekračujte doporučené dávkovanie."

O čajoch proti celulitíde som už čítala, ale nikdy som nijaký neskúšala. Preto som sa naň celkom tešila, bolo to nové, a preto lákavé. Ak máte rady bylinkové čaje, zachutí vám. Nie je veľmi horký, chuť je príjemná, dobrý je teplý i studený. Neodporúča sa piť viac ako 3 šálky denne. Ako doplnok je to veľmi dobrá myšlienka, lebo pôsobí z vnútra a je detoxikačný. Čaj stojí od 1,63, kúpite ho na viacerých  stránkach. 





O masážnom géle si môžete prečítať:

     "Masážna gélová kompozícia s vysokým obsahom rastlinných extraktov a silíc. Spôsobuje miestne prehriatie a prekrvenie tkaniva a tým zvyšuje látkovú výmenu a urýchľuje odbúravanie tukových buniek. Aktívne látky zvyšujú elasticitu a rozpúšťa drobné jazvičky v podkoží. Pre dosiahnutie maximálneho účinku doporučujeme problematické partie tela precvičiť. Spoločné pôsobenie silíc a ľahkého precvičenia vedie k likvidácii tukových buniek a vyhladenia pokožky.
 Návod na použitie: aplikujte v miestach výskytu tzv. pomarančovej kože niekoľkokrát denne. Neaplikujte na sliznice a otvorené rany. Po aplikácii prípravku doporučujeme určené partie tela precvičiť. Zmes vykazuje silný zahrievací efekt. Prírodné aktívne látky môžu byť silným alergénom, doporučujeme preto pred plošným použitím prípravku najprv urobiť test kožnej dráždivosti.
 Indikácie: zmes proti prejavom celulitídy, urýchľuje odbúravanie tukových buniek, vyhladzuje pokožku.
Zloženie: Aqua, Glycerin, Juniperus Communis Fruit Oil, Carbomer, Phenoxyethanol, Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Foeniculum Vulgare Fruit Oil, Imidazolidinyl Urea, Theobroma Cacao Seed Butter, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin.
Hmotnosť: 500 ml"

Výhodou tohto gélu je, že si ho môžete kúpiť v dvoch baleniach - 250 ml a 500 ml. V sete som mala to menšie, ktoré by som si asi kúpila aj tak, aby som sa presvedčila, či je gél dobrý a potom by som si kúpila väčšie. Na druhej strane, pol litrové balenie je cenovo výhodnejšie.  Gél je v plastovom tégliku, ktorý je super aj po minutí - dajú sa do neho odkladať nejaké drobnosti. Keď som ho prvý raz otvorila, neverila som svojim očiam :) Usmieval sa na mňa zvláštny gél, ktorý mi pripomínal ovocné želé. Jeho vôňu som si zamilovala okamžite. Je to svieža, bylinková vôňa, dosť výrazná, ale mne sa páči. Aj to bol jeden z dôvodov, kvôli ktorým som  sa tešila na používanie. Gél je ľahkej, nemastnej štruktúry, vďaka čomu sa rýchlo vsiakne do pokožky a nezanechá ju lepkavú. Horšie je len to, že trošku farbí. Ak som ho použila ráno, musela som ho poriadne rozotrieť a keď sa vsiakol, skontrolovať či niekde neostali fľaky. Vyzeralo to ako nešťastná aplikácia samoopaľovacieho krému. Ak som ho použila aj večer pred cvičením, tak sa vytvorili fliačiky, preto som hneď po cvičení utekala pod sprchu. Po aplikácii som sprvu cítila príjemný hrejivý pocit, ale čím dlhšie som ho používala, tým menej citeľný bol. Nepálil, nepichal, nebolel, len hrial. S účinkom som bola viacmenej spokojná. Pokožku pekne vyhladzoval, bola pevnejšia a pružnejšia. Celulitída pomaly ustupovala a pokožka bola na pohľad krajšia.

Plusy:
  • na výber z dvoch veľkostí
  • príjemná vôňa
  • dobrá konzistencia
  • príjemne hreje
  • pokožku vyhladzuje, spevňuje  a redukuje prejavy celulitídy 
Mínusy:
  • môže farbiť
  • treba si urobiť test znášanlivosti, ak máte citlivú pokožku
Cena za 250 ml sa pohybuje okolo 4 eur.





O telovom mlieku si môžete prečítať:

     "Masážne mlieko s vysokým obsahom biologicky aktívnych látok, rastlinných extraktov a silíc. Spôsobuje miestne prehriatie a prekrvenie tkaniva a tým zvyšuje látkovú výmenu a pomáha tak urýchľovať odbúravanie tukových buniek. Spoločné pôsobenie silíc a ľahkého precvičenia vedie k likvidácii tukových buniek a vyhladenie pokožky.

Návod na použitie: aplikujte v miestach výskytu tzv pomarančovej kože. Zmes vykazuje silný zahrievací efekt. Prírodné produkty môžu u citlivejších jedincov vyvolať alergickú reakciu. Pre zvýšenie účinku kombinujte s Celustin čajom a Celustin gélom.
Indikácie: proti celulitíde.
Zloženie: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Glycerin, Cetearyl Aalcohol, Juniperus Communis Fruit Oil, Ceteareth-20, Foeniculum Vulgare Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Triethanolamine, Citric Acid, CI 16185, CI 14720, CI 15985, CI 19140,  CI 28440, D-Limonene, Linalool, Cinnamal, Eugeno
Hmotnosť: 200 ml"

Keď som minula gél, začala som používať mliečko. Páčilo sa mi, že má praktickú pumpičku. Ku koncu používania ho bolo len na dne, preto som tenký obal rozrezala a dostala von všetko mliečko. Má 200 ml, je teda menšie.Vonia podobne ako gél, len menej výrazne. Je redšie, ale nerozteká sa, preto sa mi zo začiatku celkom páčilo. Ale len sprvu. Trošku ma sklamalo. Oproti gélu má podstatne menej výrazný účinok proti celulitíde. Pekne hydratuje, za to má plus. Pokožku možno spevňoval (trochu), ale prejavy celulitídy nijako badateľne neredukoval. Preto by som si už celú sadu nekúpila. Gél a čaj áno, s tými som bola spokojná, ale s masážnym mliečkom veľmi nie. 

Plusy:
  • praktické balenie s pumpičkou
  • jemná vôňa
  • redšie, ale nerozteká sa 
  • hydratuje
Mínusy:
  • minimálne spevnenie a redukcia príznakov celulitídy 
Cena mlieka sa pohybuje okolo 5- 6 eur. Kúpite ho na internete samostatne alebo v sade s gélom a čajom.

Mali ste už výrobky Celustin?  


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe