Gél štipľavejší ako chilli papričky

16:40

V anticelulitídnom špeciáli budem dnes hovoriť o ACG géle (dnes som si googlila, ako sa skloňuje!) proti celulitíde. Mala som už 5 balení. 4 som používala pravidelne ešte niekedy minulý rok na jar. Keď som si ho chcela kúpiť opäť, poradili mi, aby som skúsila niečo iné. Kamarátka mi vysvetlila, že je dobré kozmetiku striedať, aby si na ňu pokožka nezvykla. Preto som ho na nejakú dobu zamenila za iné výrobky a opäť som si ho kúpila až tento rok. Tento diablik ( štípe ako 100 čertov)  má svojich odporcov i fanúšikov. Ja som sa z odporcu stala spokojným zákazníkom, ktorý dostal to, čo naozaj chcel - krajšiu pokožku.






O géle si môžete prečítať:

     "ACG gél je veľmi účinný a vďaka vitamínu E šetrný kozmetický prípravok v boji proti celulitíde. Významnou zložkou gélu je výťažok z chilli papriky, ktorý obsahuje účinnú látku kapsaicín. Kapsaicín zabezpečuje lepšie prekrvenie postihnutých oblastí a teda aj zvýšený metabolizmus kože.
Účinky ACG gélu boli klinicky preverené v 1. laserovom a dermatologickom centre v Bratislave, kde boli dosiahnuté vynikajúce výsledky: 40 - 50% zlepšenie oproti východiskovému stavu.
Vitamín E prispieva k celkovému omladeniu pokožky."

Pred tým, ako som si ho prvý raz kúpila, prečítala som si rôzne hodnotenia a odporúčania. Niektoré sa vyslovili jednoznačne za, kým iné ho odsúdili. Ja som sa rozhodla skúsiť a rozhodne neľutujem, hoci gél má rad nevýhod. Balenie je celkom dobré. Má 200 gramov, čo je celkom šikovná veľkosť, i keď mám pocit, že sa rýchlo míňa a je ho tam málo :) Plastový téglik sa uzatvára šraubovaním a je celkom odolný voči pádom. Má ešte ochranné plastové viečko, ale ja ho zakaždým vyhodím. Gél vonia príjemne. Keď som si k nemu prvý raz privoňala, nečakala som, že to bude také príjemné. Ten zloduch sa z neho vykľul až pri prvom použití. Vtedy som si naniesla takú štandardnú vrstvu (ako pri iných géloch) a myslela som si, že vyskočím z kože. Ono to pálilo! A nie že trochu, ale poriadne. Preto som si dala ľadovú sprchu, ktorá nepomohla a začala si spisovať, ako ho používať a čomu sa vyvarovať:
  • rozhodne ho treba nanášať len vo veľmi, veľmi, veľmi jemnej vrstve. On je schopný štípať aj 5-6 hodín po nanesení a nezaberá na to nič, ani ľadová sprcha, ani postaviť sa do prievanu, ani topiť na sebe kocky ľadu
  • nedotýkať sa pokožky, ktorá bola nakrémovaná. Dôvod je prostý - tak, ako štípe na pokožke, štípe na sliznici a všetkých otvoroch. Funny story: natrela som sa, umyla som si ruky mydlom a šla som k správam. Svrbel ma nos, poškrabkala som si ho. Začal ma páliť a slzili mi oči. Pretrela som si ich. Pol hodinu som nevidela.
  • pri nanášaní je dobré dať si pozor, aby sa nedostal na jemnú pokožku zápästia. Sčervenie, štípe, bolí
  • červená pokožka je prirodzeným javom, rovnako ako jej jemné pálenie, lebo sa prekrvuje. Sčervenanie aj pálenie postupne prejdú, len sa nesmie naniesť veľké množstvo
  • určite ho nenanášajte na poškodenú pokožku, prípadne po opaľovaní
  • jeho účinok podčiarknete, ak po aplikácii cvičíte. Odporúča sa 20 minút, ale čím viac, tým spokojnejšia budete
  • dá sa použiť aj na zábaly, ale tam som nevydržala viac ako 15 minút, potom som to musela odbaliť a sprcha bola veeeľmi ľadová
Kým som na to všetko prišla, stálo ma to pár sĺz a jedno balenie gélu. Tie potom už boli pohoda klídek tabáček. Túto tortúru by som nepodstúpila, keby som nevedela, že to funguje. Je pravda, že keď som si ho kúpila, vstúpila som do neznámych vôd, ale potom som videla, že sa oplatilo. Prvé dni to bolo len o pálení, svrbení, hrešení. Potom som si všimla pevnejšiu a jemnejšiu pokožku. Hrbolčeky boli oveľa menšie a celkový vzhľad bol krajší. Po poslednom balení som spokojne behala v šortkách, lebo nohy boli krásne ( ale len do Vianočných koláčikov). Hoci sa môže zdať, že gél prináša viac negatív, funguje. U niekoho rýchlejšie, u niekoho pomalšie, ako som sa dočítala v diskusiách, ale väčšina sa zhodla, že im pomohol.

Plusy:
  • šikovné balenie
  • príjemná vôňa
  • ľahká, gélová konzistencia, rýchlo sa vsiakne do pokožky a nezanechá ju lepkavú
  • účinkuje, pri pravidelnej aplikácii je pokožka pevnejšia, hladšia a prejavy celulitídy sú redukované
  • za málo peňazí veľa muziky
Mínusy:
  • štípe. Ale poriadne. Ak sa použije veľa gélu, je takmer nemožné zbaviť sa nepríjemného a bolestivého pocitu
  • pokožka sčervenie, čo je dôsledkom prekrvenia, zmizne pomerne rýchlo, ak nemáte citlivú pokožku
Na internete ho kúpite v mnohých obchodoch, jeho cena sa pohybuje od 3,40.

Skúšali ste už hrejivé gély proti celulitíde? :)

You Might Also Like

9 Vaše komentáre

  1. Tak toto je zaujímavé :) tá story.. :) dobre že si nešla na záchod na malú a náhodou sa nedotkla.. to by bolo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lucka to bol veru riadny masaker :))) Mám podobnú skúsenosť s hrejivou konskou masťou (po štyridsiatke už neriešiš totiž celulitídu ale bolavé kĺby:o) Masť štípala ako fras ale pomohla. Ešte ju mám niekde v poličke, ale teraz keď mám boľavé šľachy a svaly som radšej prešla na chladivú :DDD Keď si po jej použití pošúcham oči tak sa nemusím báť, že mi vypáli dierky až na druhú stranu hlavy :D
    Modrá púpava

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne :D Radšej používam chladivé gély, ale teraz mám doma všetky pálivé. Niekedy to nie je najpríjemnejšie, ale aspoň to funguje :)

      Odstrániť
  3. Ahooj, chcela by som sa opytat ako casto si pouzivala tento gel a ci to malo vacsi efekt natretia pred cvicenim ? Dakujem pekne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dočítala som sa, že pred cvičením je účinnejší. Dá sa používať denne,ja som ho tak používala a neublížil pokožke :)

      Odstrániť
  4. ja som si kupial klasický masažny gel s kapsaicínom od PEGGY, vyrobca je ten istý. ked osm a rano natrela, tak pohoda, nič som velmi necítila, kým som sa nezakryla dekou, to potom pálilo. a večer, frajerka, že idem do toho znova a tentoraz som si dala chirurgicku rukavicu(predtým am ruky pálili ako šlak), no ale ten pocit, rada by som šla spať, ale idem sa v posteli zblázniť. asi som si dala toho gelu vela, koli necitu v rukavici, tak somm zvedavá, kedy sa do postele dostanem, ale ako keby som na ohni sedela. tiež som si chcela natreiť bolavé kolená a členky, neriskujem. ale na učinok som zvedavá a teším sa. celula trapi dlhé roky od puberty.idem si zacvičiť:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Žiaľ, tento problém mám aj ja, trápi ma roky, bez ohľadu na to, či som užívala antikoncepciu, cvičila, krémovala... Kozmetika s cvičením to vedia zlepšiť, ale je to ako na horskej dráhe. Nevadí :)

      Odstrániť
  5. celutlutida - alebo trsy nahromadeneho tuku , nie je ziadna veda ani choroba. ma to kazda zena kt nahle a vela priberie. su to doslova trsy tuku ktore sa daju lahko rozmasirovat takou masaznou somarinou za cca 5€ co maju v kazdej drogerke. staci sa niecom (gelom /kremomm) natriet aby ste si pri tom nezodreli kozu a pak masirovat az kym nie je koza cervena - prekrvena. k tomu odporucam dat si vitamin c kazdy den. a masirovat aj 2x denne. a za 2 tyzdne je po nej aj bez cvicenia. alebo drahyh blbosti.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe