Zmrazte celulitídu. Doslova.

19:08

Dnes opäť nadviažem na anticelulitídny špeciál :) Nedávno som písala článok o horúcom zábale, ktorý je výborný na celulitídu. V tomto článku bude reč o chladivom zábale, ktorý som testovala hneď po horúcom. Pravdou je, že mi značne stúpla spotreba potravinárskej fólie :) Je to preto, že zábaly mám veľmi rada a naučila som sa urobiť si ho aj podľa seba, v pohodlí domova, ingrediencie si vyberiem sama, podľa nálady a som strašne rada, že to funguje. Tento mesiac som konečne vytiahla sukne a šortky nad kolená, čo považujem za moje malé víťazstvo. Ale o domácich receptoch bude reč nabudúce. Teraz sa pozrieme na bahennú masku s morskými riasami studená formula.





O bahennej maske si môžete prečítať:

     "Kompozice bahna a mořských řas GUAM® v kombinaci s hlínou a mentholem účinně absorbují nevylučitelné látky, čistí póry, posilují periferický krevní oběh a napomáhají zmenšení periferických otoků. Připravují pokožku na pronikání aktivních složek bahenní masky: přírodních výtažků, esenciálního oleje z citrónu a mentholu za účelem účinného štěpení tukových buněk, posílení drenážních funkcí, periferického krevního oběhu a tonusu pokožky.
Indikace: výhradně pro péči o dolní končetiny! Celulitida 3.-4. stadií (včetně fibrózní a otokové) se souvisejícími cévními problémy.  Kontraindikace: individuální nesnášenlivost, křečové žily (s uzly).
Upozornění: Před použitím je nutné udělat test. Způsob použití: před použitím zamíchat! Lze také zabalit do igelitové folie. Doba působení 45 minut. Po ukončení procedury opatrně  rozříznout folii a smýt masku vlažnou vodou.
Balení: 500 g."

Dostala som 6 balení, jedno mi vydrží na 3 použitia, preto si ich veselo používam už pár týždňov. Vôňa je zvláštna,  taká zelená :) Neviem ju presne popísať, ale je nevtieravá, nerušivá a hneď po aplikácii ju nie je cítiť (potom len na chvíľku  pri umývaní). Tento zábal je veľmi hustý, dobre sa rozotiera a rovnako ľahko sa zmýva. Nanáša sa na čistú pokožku, stačí len tenká vrstva. Následne sa zabalíte do fólie :) Môžu sa tiež použiť speciálne nohavice, ale ja preferujem  fóliu. Zábal sa odporúča mať 45 minút, ale ja som ho mala skoro hodinu a nijaké negatívne účinky som si nevšimla. Tesne po nanesení necítite nič. Po chvíli ale ucítite veľmi príjemné chladenie, ktoré aj v horúcom počasí pretrvalo a príjemne osviežilo. Pokožka len veľmi jemne sčervenie, po niekoľkých použitiach už moja pokožka podobne nereagovala. Neštípe, nebolí, nevyvoláva nepríjemné pocity ( ak však máte citlivú pokožku, treba si urobiť test znášanlivosti). Po umytí  je pokožka viditeľne krajšia, pevnejšia, jemnejšia a prejavy celulitídy sa redukujú. 

Plusy:
  • dobrá konzistencia
  • príjemne chladí
  • nevyvoláva nepríjemné pocity, na pokožke neštípe
  • pokožka je pevnejšia, jemnejšia, na pohľad krajšia, celulitída pomaly mizne
Mínusy:
  • na výrobku som chybu nenašla
Cena za 500 g masky/zábalu je asi 1300 českých korún, čo je 47 eur.




Z nasledujúcich výrobkov som mala len zopár vzoriek, ale stoja za zmienku. Gél s morským riasami je v tube a má 250 ml. Je to hnedý gél, ktorý vonia sladko a lahodne. Má sa používať po zábaloch, pretože spevňuje pokožku, odstraňuje opuchy a pomáha redukovať začervenanie, ktoré môže vzniknúť pri pôsobení masky. Do pokožky sa vsiakne rýchlo a nezanechá ju lepkavú. Čo sa týka boja s celulitídou, to po vzorkách neviem posúdiť. Ale pokožka sa po jeho použití prestane červenať :) Začervenanie rýchlejšie ustúpi a pokožka je na dotyk hodvábne jemná. 
Balenie stojí 800 českých korún, asi 29 eur. 




Mala som zopár vzoeriek anticelulitídneho masážneho krému. Na posúdenie účinkov málo, ale nejaké postrehy sú: krém má vynikajúcu konzistenciu. Je hustý, ale nemastný, vďaka čomu rýchlo vsiakne do pokožky a nezanechá ju mastnú ani lepkavú. Má prekrásnu citrusovú vôňu, jemnú a prirodzenú, tesne po nanesení ju nie je cítiť. Bezprostredne po použití je pokožka veľmi jemná a hladká na dotyk. Odporúča sa aj ľuďom so suchou pokožkou. 
250 ml tuba stojí okolo 680 českých korún, teda necelých 25 eur. 

Je váš boj s celulitídou úspešný? Máte svoj overený recept?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Noo vyzerá to veľmi zaujímavo, i keď na zázračné anticelulitídové produkty neverím, vyskúšala by som to :P

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už som skúsila viac takých, čo nefungujú. Škoda peňazí. Ale v poslednej dobe mám šťastie na produkty, ktoré zaberajú :)

      Odstrániť
  2. tymto veciam na celulitidu akosi moc neverim, bude je to genetika alebo sedavy sposo života bez pohybu,, a ja bez pohybu ani neprežijem, zumba alebo cyklictika či koliečkove korčule to je moje a ten užasny pocit po tom... žiadne pripravky nepomožu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby nepomáhali, mnohé kozmetické salóny to môžu akurát tak zabaliť :) Celulitída trápi väčšinu žien z mnohých príčin. Ja bicyklujem a používam rôzne prípravky a nohy mám konečne krajšie a som spokojná. Ja verím, že to funguje.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe