Taká zdravo levanduľová mastička

16:02

Zinková masť je produkt, ktorý by podľa mňa nemal chýbať v žiadnej domácej lekárničke. Sú to už roky, keď som si ju na odporúčanie prvý raz kúpila. Bolo to v čase, keď ma neustále trápili opary, ústa ssom mala stále boľavé a opuchnuté. Bola som z toho zúfalá, pretože to bol nielen estetický problém, ale dosť to bolelo, nemohla som ísť ani len k zubárovi a stačilo sa len zasmiať - ranka praskla a bolo po úsmeve. Zinková masť je poklad. A keď vonia levanduľovo, je to hotový miláčik.







O masti si môžete prečítať

     "Zvláčňujúca mastička pôsobí na pokožku upokojujúco. Pomáha pri rôznych typoch zaparenín, akné, oparoch. Je vhodná na veľmi jemnú pokožku a podporuje jej správne funkcie. Nedráždivé olejové zloženie krému chráni jemnú pokožku pred vlhkosťou a hojí jej podráždenie.
Olejová zložka krému obsahuje antibakteriálny kokosový olej, liečivý konopný olej, zvláčňujúci olivový olej a ľahko vstrebateľný hydratačný hroznový olej. Kombinácia vzácnych olejov umocňuje liečivú a regeneračnú silu krému, ktorá pokožku zvláčňuje, podporuje tvorbu nového epitelu, čím sa rýchlo regeneruje, vyhladzuje a zjednocuje.
Hlavná zložka krému je zinok , čo je stopový prvok, ktorý je prirodzenou súčasťou našej kože, preto sa jeho nedostatok môže odraziť problémami na vonok. Riešením môže byť jeho dopĺňanie. Zinok je antibakteriálny, bojuje proti prenášaniu baktérií, potláča zápaly a hnisanie. Podráždenú pokožku upokojí a urýchli proces hojenia, zanecháva jemný ochranný film.
Silu liečivej mastičky zvýrazňujú oleje z levandule a medovky. Zinková liečivá masť pôsobí ako zázrak proti vyrážkam. Jej úlohou je tlmiť zvýšenú produkciu mazových žliaz, ktorá zapríčiňuje akné. Forma zinkovej masti je síce mastná, ale vyrážky jemne vysúša a lieči. Ľudia so suchou pokožkou by mali nanášať krém iba na miesta, kde je vyrážka.
Zinkový zázrak pomáha bojovať aj pri pokožke podráždenej umelými materiálmi, proti jazvičkám na tele a takisto aj proti oparom. Pomáha najmä vtedy, ak je opar v plnom „rozpuku" a potrebujete ho upokojiť, schladiť a chrániť. Na noc si ho natrite zinkovou masťou a nechajte pôsobiť.
 Obsahuje: oxid zinku, kokosový olej, hroznový olej, bambucké maslo, kakaové maslo, olivový olej, konopný vosk, konopný olej, včelí vosk, vitamín E, sóda bikarbóna, extrakt z grepfruitových jadierok, rozmarínový extrakt, levanduľa, bazalka, čajovník
Obsah: 30 ml"
Keď som bola mladšia a objavil sa mi opar, mamina mi hneď naordinovala zinok a B vitamíny. Časom som už nepotrebovala jej slová - automaticky som siahla po zinku, ktorý mal urýchliť proces hojenia oparu. Zinková masť sa môže zdať nepraktická, lebo zanecháva biely film, ale verte mi, je na nezaplatenie, lebo má všestranné využitie, je vhodná ako pre ženy, tak i pre mužov a hoci nedokáže zázraky zo dňa na deň, za dva dni už vidno výsledky. Zinková masť s levanduľovým olejom je v peknučkom kovovom obale, ktorý som si zamilovala. Príde mi veľmi retro a tiež veľmi štýlový, pripomína mi prírodnú značku Trevarno, ktorá sa vo svete teší veľkej obľube a má nádherné obaly. Mastička má 30 ml a vzhľadom na to, že ju stačí nanášať v tenkej vrstve, dlho vydrží. Vonia prekrásne. Jemne, nežne, levanduľovo. Ako fialový koberec v Provence. No dobre, tam som ešte nebola, ale mini fialkový koberec mám aj v záhrade v skalke a predstavujem si, že takto to vonia na slnkom zaliatych levanduľových poliach. Mala som už viacero zinkových mastí, boli tuhé, nevoňali a ťažšie sa rozotierali. Táto je taká mäkšia, jemnejšia, pekne kĺže po pokožke a zanecháva biely film. Preto ju používam skôr na noc (ráno síce môžem mať biely vankúš, ale šlak to traf, oprať to ide v pohode a ja som potom krajšia) alebo cez deň, keď som doma (najlepšie sama doma, lebo otec mi potom hovorí dalmatínec alebo lienka). Je trošku mastnejšia, vďaka obsahu blahodarných olejov, ale pleť sa po jej použití viac nemastí a neupcháva ani póry, takže sa nemusíte obávať nových vyrážok alebo čiernych bodiek. Ako som už spomenula, je to všestranný pomocník, ktorý môžete použiť na mnohé problémy:
  •  ako prvé som ju skúsila na opary. Keď prišla jar, takmer každé dva týždne mi peru zdobil opar, ak som ho nevyčíhala hneď, ako sa začal tvoriť ( na to je super trik - keď cítite, že sa vám robí opar, hneď si striedavo prikladajte horúce a studené, po pár minútach tak zastavíte rast oparu a je po probléme. Len si dajte pozor, aby ste sa neobarili, to sa mi už podarilo). V okamihu, ako je opar na svete, používam masť. Nekupujem si tie maličké lekárenské mastičky, lebo sú drahé a viacmenej neúčinné, momentálne mám doma len masť LIPS, o ktorej ste si už mohli prečítať, a zinkovú masť. Práve druhá spomenutá má výbornú vlastnosť upokojiť boľavý opar, priniesť vytúženú úľavu a rýchlejšie ho hojí. Riziko vzniku jazvičky alebo fliačika je menšia, opar sa hojí rýchlejšie, podstatne menej bolí a nesvrbí
  • ideálna je na štípance od hmyzu, lebo upokojuje pokožku, ktorá menej svrbí  a redukuje začervenanie. V lete ju mám vždy po ruke v kúpeľni, lebo komáre ma majú v obľube
  • ak vás trápi akné, tiež je dobrý nápad mať ju doma. Vyrážky vysušuje a urýchľuje hojenie, pričom zabraňuje vzniku červených fliačikov - síce sú, ale jemnejšie a s reparačným krémom sa zahoja za pár dní až týždňov
  • po holení mi zarastajú chĺpky, čo dosť bolí. Na zapálené - hnisajúce ranky stačí naniesť zinkovú masť a tento problém bude o niečo menší - zápaly sa stiahnu a pokožka postupne prestáva byť začervenaná. Osvedčilo sa mi to v oblasti bikín, kde je to veľmi nepríjemné, najmä keď sa vyberiem niekam k vode alebo na kúpalisko a jemná pokožka je posiata červenými bodkami
Zinková mastička urýchľuje hojenie, občas ju aplikujem aj na drobné ranky, panarícium (zápal nechtového lôžka, keď si odtrhnem záder miesto toho, aby som išla po manikúrové nožničky) či škrabance, keď moje mačky pozabudnú, že nie som škrabadlo. Navyše, príjemná levanduľová vôňa mi zakaždým vyčaruje úsmev na tvári :)
Levanduľovú zinkovú masť kúpite na stránke http://www.dulcia.sk alebo v partnerských predajniach, kde stojí 7,60.
Používate zinkovú masť?
     

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. To zkusím na opary.. :-) Díky za tip :-)

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-ruzova.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zinkovou mast jsem používala, ale tu z lékárny. Tato vypadá taky hezky a hlavně má přírodní složení. :-)
    giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja prvá bola tiež z lekárne, teraz mám túto prírodnú a už ju nevymením :)

      Odstrániť
  3. Vzhladom na obsah bambuckeho masla a kokosoveho oleja by som si tento produkt primarne na plet s akne neobjednala. Na opary, stipance a dalsie zalezitosti moze byt dobry. Ja osobne pouzivam a odporucam na akne Sudocrem . Pred casom som v nejakom casopise citala rozhovor s pani, ktora miesa/vyvija produkty tejto znacky. Uz vtedy ma rozhovor i vyrobky tejto znacky zaujali, takze drzim palce v presadeni sa na slovenskom trhu. Myslim, ze blogy su dobrou cestou a dobrou reklamou ako sa presadit s novou znackou. Ak by sa im podarilo dostat sa aj do kamennych obchodoch urcite by som si nieco kupila.
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V kokosovom oleji sa nachádza kyselina laurová, ktorá predstavuje jednu z anibakteriálnych a antivírových zložiek kokosového oleja, ktorí sa používa pri výrobe drahých kozmetických prípravkov. Po používaní kokosového oleja je jemnejšia a hladšia pokožka, rýchlejšie hojenie zápalu kože. Kokosový olej sa na akné odporúča :) Sudocrem nemám, teraz ho ani nepotrebujem, nakúpila som si iné produkty, ale možno v budúcnosti si ho kúpim.

      Odstrániť
    2. Na akne sa toho odporuca tolko, ze ak by vsetko fungovalo, tak by nikto nemal problemy s pletou. Ja sa pouzitiu kozmetiky s bambuckym maslom a kokosovym olejom na tvar vyhybam. Kazdopadne ide o zaujimavy produkt a zaujimavu znacku, takze urcite budem pozorne sledovat Tvoje dalsie recenzie na vyrobky tejto znacky. Som zvedava, na co ma nalomis :-) Mozno i tento krem by mi vyhovoval a ak by ponukali aj vzorky, resp. mensie balenia, vyskusala by som ho, ale zatial na mna velke balenie za dost penazi s obsahom zloziek, ktore su u mna potencionalne problemove. No mozno zmenin nazor :-)

      Odstrániť
    3. To je pravda, každému vyhovuje niečo iné. Mne dlho nič nefungovalo, až po 18-tke sa to zlepšilo. A teraz mi to najviav ovplyvňuje moja histamínová intolerancia alebo PMS :) Ja mám na tvár bambucký olej, občas je pleť mastnejšia, ale inak jej to neškodí. Vzorky by bodli aj pri iných značkách :)

      Odstrániť
    4. V tomto mi je sympaticky napr. Karel Hadek, kde je mozne objednat si najskor vzorky. Aj ostatne znacky by si mohli brat priklad.

      Odstrániť
    5. Bolo by fajn, keby to robia všetky značky.Čoraz viac mám problém kúpiť si niektoré produkty, lebo pleť mám citlivejšiu ako som mala.

      Odstrániť
  4. Ahoj Lucka, prosím ťa, aké si mala príznaky kým ti zistili histamínovú intoleranciu? vďaka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, toho bolo moc. Nadúvanie, kŕče, hnačky, migréna, dýchavičnosť, srdcová arytmia, zhoršené akné a ekzém. Veľmi sa to zhoršovalo po jedle, takže som si začala sledovať, ktoré potraviny na mňa ako pôsobia a tak som zistila, čo nesmiem a čo áno. Nie je to jednoduché, ale naučila som sa to :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe