Farebné bonbóniky

17:26

Pred Vianocami nám blogerkám Dermacol urobil radosť v podobe podľa mňa krásnej paletky očných tieňov. Čítala som na ňu viacero recenzií, niektoré boli negatívne, niektoré pozitívnejšie. Za tú dobu, čo ich mám, som si všimla ako kladné, tak i záporné vlastnosti, ktoré tiene majú. Nemôžem povedať, že by som bola úplne unesená, ale na druhej strane, toľko krásnych farieb pokope som dávno nemala.













O tieňoch si môžete prečítať:

     "Benefity: S hypoalergénnou vôňou bavlníkového kvetu. Dermatologicky testované, bez parabénov.

24 očných tieňov WET & DRY v špeciálnej sade.Wet & dry textúra umožňuje zvoliť intenzitu farby podľa spôsobu aplikácie tieňa: aplikácia za sucha = zamatovo jemný vzhľad, mokrá aplikácia = intenzívnejšia farba a ešte dlhšie trvajúci efekt! Očné tiene zvýraznia farbu očí a rozžiaria pohľad. Vysoký obsah minerálnych pigmentov zaistí sýtu a jasnú farbu po celý deň. Drobné trblietky a perleť vytvoria na viečkach očarujúce odlesky.

Objem / hmotnosť: 24x6g"
Prvé, čo sa mi až tak nepáči, je obal. Farebné prevedenie je krásne, naozaj pútavé a hravé. Horšie je, že obal je papierový/kartónový a rozhodne to nie je najpevnejšia konštrukcia. Keďže má chrániť 24 tieňov, plastový by sa mi asi páčil trochu viac. Nenájdete tu zrkadielko ani aplikátor, čo je na jednej strane aj škoda, ale na druhej, mne to nechýba. Mám svoje obľúbené štetce a zrkadlo mám najradšej to veľké v kúpeľni :) V palete je 24 tieňov, svetlejších i tmavších. Odhliadnuc od tej príšerne žltej (alebo zlatej?) sa mi veľmi páčia a dokonca som sa naučila používať aj farby, ktoré som predtým nepoužívala. A fakt som si obľúbila tie odtiene ružovej a marhuľovej, tie jednoducho zbožňujem. Tvar tieňov je, ako už hovorí  názov, taký bonbónový, čo je na jednej strane milé, ale na druhej mi prekáža. Tiene sa mi veľmi zle nanášajú na štetec a nech som sa snažila ako som sa snažila, doteraz mi to ide ťažko. Ich výhodou je, že ich možno používať na sucho aj na mokro. Mokrá aplikácia mi príde rozumnejšia, lebo tie svetlejšie tiene sú slabšie pigmentované a treba im dodať šťavu, aby ich bolo vidno. Nesmiem zabudnúť ani na dobrú podkladovú bázu, pretože bez nej je nielen slabšia výdrž, ale aj viditeľnosť vo všeobecnosti. Síce sa píše, že suchá aplikácia je vhodná na denné líčenie,  ale mne sa vtedy zdajú farby málo výrazné a radšej siahnem po použití na mokro. Výdrž je priemerná, s podkladovou bázou a aplikáciou na mokro pracovný deň vydržia v pohode, ak chcem ísť ešte niekam po práci, musím ich trošku opraviť, aby som bola spokojná s tým, ako vyzerajú. Sú trochu zliate a blednú. Očná linka na nich drží dobre. Keď sa tak zamyslím nad výčitkami iných blogeriek, spomínam si najmä na cenu - predsa, 38,39 € je relatívne dosť. Dievčatá argumentovali tým, že za tú cenu môžu mať aj kvalitnejšie tiene. Bonbónových tieňov je 24, väčšina z nich je pre mňa využiteľná, ale aj tak mi príde cena zbytočne vysoká. Keďže nerozdávam pri hodnotení počet hviezdičiek, môžem povedať, že tiene obstáli tak na 50% - aj ma nadchli, aj ma sklamali.
Plusy vs. mínusy:
  • obal je síce krásny, farebný a zaujme, ale je nepraktický
  • v palete sú krásne  farby, ale nájdu sa tam také, čo vôbec nevyužijem (žltá, je ju tam treba?)
  • tvar tieňu je krásny, ale zle sa mi nanáša na štetec
  • pigmentácia je aj dobrá, aj slabšia
  • výdrž je obstojná s použitím podkladovej bázy
  • možno ich použiť na sucho aj na mokro, ale myslím si, že na mokro je to podstatne lepšie
  • v palete je 24 tieňov, ale cena sa mi vidí dosť vysoká

Keby som si ich mala sama kúpiť, dlho by som zvažovala, či by som do nich išla alebo nie. Iste, sú krásne, je ich dosť... ale stále sú tu muchy, ktoré by bolo treba vychytať. Ako som už spomenula, stoja 38,39 € a nájdete ich na internete.
Máte túto paletku? Ste spokojné? :) 

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. No bonbonky to vážně jsou, ale nijak mě extra nezaujaly :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc se mi líbí ty nejvýraznější, lesklé odstíny!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neviem, mňa táto paletka neoslovila ani v decembri a ani teraz. príde mi taká nejaká "nahádžme tam random farby a blogerky to za nás predajú".. tá cena je úplne šialená na to, že to je Dermacol. Ako sorry, ale to vážne radšej menšiu paletku trebárs od Urban Decay, než vysoliť 40€ za toto čudo.. Niektoré tie tiene sú pekne, netvrdím že nie, ale celkový dojem z tej paletky je taký nemastný-neslaný. Vôbec ničím ma to neoslnilo a to som pritom na paletky riadny úchyl.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cieľom bola farebnosť a rôznorodosť :) Nemám problém dať 40 eur za kvalitné tiene, ale tieto až také kvalitné nie sú. Ako som napísala, úspešnosť je tak 50%, lebo sa s nimi dajú vykúzliť pekné líčenia, ale nejde to ľahko.

      Odstrániť
  4. Za mňa to je zbytočne predražená paletka! Určite sa dajú za tú cenu kúpiť aj iné a oveľa lepšie paletky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neradím ju k najhorším, ale súhlasím, že sa dajú zohnať kvalitnejšie :)

      Odstrániť
  5. Mne sa tiene páčili, už som ju chcela objednať ,ale ked som videla tú cenu no.....ako povedala som si ,že to nemyslia vážne. Za tú cenu by musela byť ich kvalita oveľa ,oveľa vyššia. Škoda ,lebo dermacol mám veľmi rada :/
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nějak mě nelákají ani desingem krabičky, která je papírová ani barvami. Znám o hodně lepší stíny. Tato je předražená, znám a tak vlastním několik levnějších a přesto výborných paletek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som tento rok našla super paletky za ešte lepšie ceny :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe