Porovnanie Balea Dezodorantov

16:32

Pár mesiacov dozadu mala DM celkom dobrú akciu: 3 produkty za cenu dvoch. Využila som ju a doma sa mi tak razom objavili tri úplne super peny na holenie a tri rôzne dezodoranty. Predtým som s Balea dezodorantmi nemala skúsenosti, tak som bola ozaj zvedavá. Nuž, skúsila som všetky, dôsledne som si ich porovnala... dva z nich by som si už viac nekúpila. Každý ma sklamal iným spôsobom. Ale ten tretí... to je pre mňa pán dezodorant.





















Mala som nasledujúce dezodoranty:
  • modrý Sensitive pre citlivú pokožku
  • čierny Invisible, aby nezanechal fľaky na oblečení
  • ružový Dry pre suchú a jemnú pokožku
Každý bol úplne iný, ale majú aj pár spoločných vlastností:
Obaly sú jednoduché, ale pekné. V predajni ma upútali aj tým, ako vyzerajú. Tiež sú dosť veľké - milo ma prekvapilo, že spreje majú po 200 ml, sú teda väčšie ako mnohé iné dezodoranty. Aplikujú sa ľahko a plastový vrchnáčik dobre drží. Obsahujú hliník a sľubujú 24 hodinovú ochranu.
Modrý Sensitive sprej bol sklamaním na prvé očuchanie. Mojou chybou bolo, že som ho ešte v predajni neovoňala. Veľmi mi nevoňal. Nemôžem povedať, že by smrdel. Iba mi nevoňal, bola to zvláštna, ťažko definovateľná vôňa, ktorá ma navyše aj trochu dusila. Mal by chrániť 48 hodín pred potením a zápachom... ale nedarilo sa mu to. Potila som sa a musela som ho použiť viac razy denne. Pokožku nedráždil, takže som ho minula. Iba som pri ňom nedýchala :) S parfumom sa nebil a nezanechával fľaky na oblečení. Už by som si ho viac nekúpila.
Ružový Dry sprej mi voňal veľmi pekne. Pripomenul mi jeden sprej od Nivey, myslím, že to bol Duo effect a tiež bol v ružovom obale. Horor nastal až po prvom použití. Keď som sprej nastriekala zo štandardnej vzdialenosti, pod pazuchou to vyzeralo tak, akoby čerstvo snežilo! Úplne biely poprašok kričal do diaľky a mne neostávalo nič iné ako sa umyť. Pri ďalšom použití som striekala len veľmi jemne, z väčšej vzdialenosti - ale stále som mala biele fľaky v podpazuší. Dumala som dumala, kde sa stala chyba. S pribúdajúcimi použitiami už biely poprašok nebol, ale než som sa k tomu dostala, mi trochu tiekli nervy. Tiež ma sprej trochu dusil, ale vonia jemnejšie ako ten predtým. Nebije sa s parfumom, nedráždi pokožku a keď zmizol biely poprašok, neboli už ani fľaky na oblečení. Výdrž je podobne, ako pri prvom, pomerne biedna a tiež som ho musela aplikovať viac razy. Už by som si ho viac nekúpila.
A víťazom sa stáva čierny Invisible! V prvom rade - krááásne vonia. Jemne, sladko a neruší, nebije sa s parfumom a po chvíli ho nie je cítiť. Nezanecháva biely poprašok a fľaky na oblečení. Pri jeho používaní ma vôbec nedusí a nedráždi ani pokožku. Aj v horúčavách statočne držal celý deň, nepotrebovala som ho zasa aplikovať, stačilo mi len ráno pred odchodom do práce. Pokožka v podpazuší bola takmer stále suchá a nebolo cítiť nič - ani mňa, ani jeho vôňu. Palec hore, tento si kúpim zasa!
Keď si to zhrniem, so Sensitive a Dry sprejom som nebola spokojná, mali slabšiu výdrž, dusili ma, mala som biely poprašok pod pazuchami a vôňa tiež nič moc. Ku koncu som ich mala len na osvieženie vzduchu. Invisible je taký malý pán dokonalý, krásne vonia, nedusí, nezanecháva fľaky pod pazuchami ani na oblečení a naozaj obstojne drží celý deň.

Mali ste niektorý z týchto dezodorantov? :)

You Might Also Like

9 Vaše komentáre

  1. Ten čierny asi vyskúšam, nakoľko stále hľadám poriadny deodorant...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já používám od Balei deodoranty a většinou ty ovoněné nebo tak a nikdy jsem se nesetkala, že by mi nějak nevyhovoval, ale když tak čtu, tak si asi zkusím koupit ten černý na zkoušku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala 4 a 3 mi nesedeli. Ale určite skúsim ďalší :)

      Odstrániť
  3. Balea deodoranty jsem ještě nezkoušela, tyto ve spreji mi moc neúčinkují a používám Rexona Maximum Protection. V obchodě bych asi sáhla po růžovém, na černý bych se ani nepodívala, takže moc děkuji za porovnání, soudit podle obalu se viditelně nevyplácí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rexona je fajn, ale jej zloženie ma odrádza od dlhodobého používania, použijem ju len ak mám pred sebou dlhý či dôležitý deň. A občas aj ja súdim podľa obalu :)

      Odstrániť
  4. Ten sensitive je super, ale iba v malom baleni. Proste male a velke balenie ma rozdielny obsah...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja musím len súhlasiť - čierny úplne najlepší, v lete bola akcia 2+1, takže mám doma zásobu. Raz som sa nechala zlákať vôňou a kúpila ten ružový, no presne ako píšeš - biela katastrofa s peknou vôňou. No na čierny nedám dopustiť.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe