Prachová maska s morskými riasami

13:31

AK profi cosmetics má v  ponuke celkom zaujímavé produkty. Mikrokryštalický peelingový prášok bol niečo vynikajúce. Mohla som si poľahky pripraviť telový či pleťový peeling, ktorý bol dosť účinný. Ako pleťový vyčistil pokožku, odstránil čierne bodky a zanechal pleť jemnú a krásnu. Ako telový peeling vyhladil pokožku a pomohol zabrániť zarastaniu chĺpkov. Naviac, nebol ani drahý. Po spokojnosti s týmto kúskom som sa rozhodla vyskúšať aj prachovú masku s morskými riasami, ktorá sľubovala hydratovanú pleť.







O prachovej maske s morskými riasami si môžete prečítať:

    "Unikátna prášková maska obohatená o minerály, polysacharidy a stopové prvky z hnedých a zelených morských rias. 
Zloženie:  extrakt z hnedých a zelených morských rias, alginát 
Vlastnosti: Zlepšuje tonus a turgor pokožky, redukuje tvorbu vrások,stimuluje mikrocirkuláciu krvného obehu, reguluje tvorbu kožného mazu. Na prípravu použijeme prášok a vodu v pomere 1:3, nanesieme v hrubšej vrstve na pleť, na ktorej po 15 min. vytvorí rovnomerný alginátový, gumový film. Je vhodná na všetky typy pleti, najmä však na mastnú, zápalovú a aknóznu. Môžeme použiť čistú alebo pridať niekoľko kvapiek niektorého z uvedených éterických olejov. Účinok masky sa tým znásobí. 
Vhodné éterické oleje:  Tea tree, Levanduľa, Harmanček modrý, Lemon tea tree. 
Hmotnosť: 75g"

Prachové masky boli, sú a budú mojimi kozmetickými tromfmi, lebo s pleťou dokážu neskutočné zázraky. Väčšinou sa zameriavam na čistiace masky, ale táto je naviac hydratačná - asi aj preto som sa na ňu tešila. Maska je v plastovom, šikovnom obale, ktorý sa dá využiť po minutí obsahu. Má 75 g a celkom dlho vydrží. Nemá výraznejšiu vôňu, prášok nevonia takmer vôbec a maska len minimálne. Jemný prášok stačí zmiešať s vodou alebo kvetovou vodou a vytvoriť hladkú pastu. Na odporúčanie som skúsila aj pár kvapiek čajovníkového alebo levanduľového oleja, prepožičajú svoju krásnu vôňu maske.  Nanášať ju treba štetcom a odporúča sa hrubšia vrstva. Na pleti neštípe, nespôsobuje začervenanie ani iné podráždenie. Keď maska uschne, vytvorí takú gumovú vrstvu. Zmývam ju buď tak, že ju zlúpnem, lebo tá gumová vrstva ide dolu celkom ľahko, alebo ju umyjem s hubkou a vlažnou vodou. Odporúča sa mať ju na pleti 15 minút, ale nič sa nestalo, keď som ju mala aj dlhšie. Ak maska išla ťažšie dolu, siahla som len po hubke. Výsledky  sú viditeľné už po prvom použití. Pleť je hydratovaná, vyhladená, jemné linky sa úplne strácajú. Pôsobí sviežo, oddýchnuto, je matná a čistá. Palec hore,maska je výborná.

Plusy:

  • šikovné balenie
  • maska takmer nevonia, ale možno ju prevoňať éterickým olejom
  • dá sa z nej vytvoriť hladká pasta, ktorá sa ľahko nanáša štetcom
  • neštípe, nedráždi
  • čistí, zmatňuje, hydratuje, vyhladzuje pleť
  • dlho vydrží
Mínusy:
  • nenašla som
Masku zoženiete na internete, jej cena je okolo 7 eur.

Máte rady prachové masky? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe