Toto už vidieť nechcem

17:17

TianDe bola zo začiatku značka, ktorá ma veľmi zaujímala. Páčila sa mi jej filozofia, jej krásne obaly, rozmanitosť výrobkov aj účinnosť kúskov, ktoré som skúsila. Rokmi som trochu zmenila názor. Nieže by bola menej účinná, ale nepáči sa mi zloženie viacerých produktov, ktoré doma mám. Značka o sebe hovorí, že obsahuje vzácne prírodné zložky, čo by bolo super, keby v zložení neboli parabény, BHT, triclosan a ďalšie. Myslím si, že práve teraz by som veľmi ocenila, keby každý obchodík zverejňuje aj zloženie kozmetiky, ktorú predáva. Veľmi by tak pomohol tým, ktorí sa snažia niektorým látkam vyhýbať.






O kréme s hadím tukom si môžete prečítať:

       "Účinky: Staroveký produkt orientálnej medicíny - hadí tuk - má dokonalú schopnosť prieniku do pokožky, poskytuje rýchlu regeneráciu a hojenie pokožky. Krém účinne zvlhčuje, vyživuje, zjemňuje, rýchlo regeneruje poškodenú pokožku a aktivuje jej ochranné funkcie. Upokojuje podráždenie. Robí pokožku rúk jemnú a zamatovú."

Krém na ruky s hadím tukom bol tak trochu výzva, pretože poznám kozmetiku slimačiu, včeliu a tá hadia mi ešte chýbala. A mohla som si to aj odpustiť. Krém je v jednoduchom peknom bielom obale, pôsobí veľmi nežne a čisto. Je aj pomerne veľký, pretože má 80 ml. Konzistencia je krémová, ľahká, pomerne rýchlo sa vsiakne a nezanecháva mastný ani lepkavý pocit. Horšie je, že mi vôbec nevoňal. Viem, že to nie je rozhodujúci aspekt, ale neviem si pomôcť - smrdelo mi každé použitie. Navyše, zloženie nie je moc dobré, preto sa k nemu už určite nevrátim. Stojí 5,20.
Prečo som si ho neobľúbila?
  • zloženie
  • nevoňal mi






O peelingu s ovčou placentou si môžete prečítať:
     "Peeling tváre Tiande pomocou placenty účinne odstraňuje vrstvy odumretých kožných buniek, zlepšuje regeneráciu kožných buniek, zvyšuje metabolizmus. Okamžite vyhladzuje vrásky, zjednocuje tón pleti a textúru, hydratuje. Koža má prírodnú belosť a pružnosť. Peeling na báze placenty obsahuje: výťažok aloe a rastlinné aminokyseliny.
Frekvencia používania:
  • mastná pleť: 2-3 krát týždenne
  • normálna pleť: 1-2 krát týždenne
  • suchá a citlivá pleť: 1 krát za 2 týždne
Vhodné pre všetky typy pleti.
Hmotnosť: 80g"
Tento peeling mi bol asi čert dlžný. Možno ani nie je tak zlý, ako mne nesadol. Má 80 gramov a je v bielej tube s ovečkami. Je tiež pekná a veľmi nenápadná. Ukrýva veľmi zvláštnu hmotu. Je to akási masa s mäkkými čiastočkami, ktoré by som na peelingové absolútne netipovala. Vonia svojsky, nie celkom pekne, ale zvykla som si skôr ako na vôňu krému na ruky. Peeling som si naniesla na pleť, krúživými pohybmi vyčistila a umyla hubkou a pleťovou vodou, podľa pokynov na obale. Pleť bola síce čistejšia, jemnejšia a hladšia. Ale ostáva mi ako cudzia. Neviem to popísať, ale po použití som ju mala ako papier a pomerne citlivú na dotyk. Naozaj som mala pocit, akoby som sa pozerala na seba, ale    na dotyk bola pleť cudzia. Navyše, aj zloženie je opäť všelijaké, preto som mohla oželieť aj tento produkt. Stojí 7,70.
Prečo som si ho neobľúbila? 
  • nevonia mi
  • zloženie
  • nepríjemný pocit na pleti






O antibakteriálnom čistiacom géle si môžete prečítať:
       "Čistiaci gél dokonale čistí pleť od make-upu a nečistôt, reguluje tvorbu kožného mazu. Má antibakteriálne a protizápalové účinky podporujúce hojenie akné a vytvára ochrannú bariéru. Spevňuje pleť a zlepšuje jej farbu, dodáva pleti matný vzhľad. Obsahuje triklozan – známu antibakteriálnu látku širokospektrálneho účinku, ktorá má protizápalové účinky pôsobiace proti baktériám a pliesňovým mikroorganizmom. Vhodný pre všetky typy pleti.
Použitie: Naneste malé množstvo na dlaň, zmiešajte s trochou vody, až sa vytvorí pena, naneste na vlhkú tvár a jemne masírujte 1-2 minúty. Potom umyte teplou vodu.
Balenie: 150 g"
Tento gél som si kúpila najmä na odličovanie, pretože mávam obdobia, kedy sa radšej odličujem gélom (najmä keď je teplo, gély zanechávajú svieži pocit, nič mastné, nič lepkavé). V bielo oranžovej tube je sviežo voňajúci gél, ktorý dobre pení, čistí, upokojuje pokožku a odstraňuje zvyšky make upu. Toto všetko je super. Problémom je ale triclosan, ktorý gél obsahuje. Prečo? Triclosan je antibakteriálna látka, konzervačná látka, biocíd. Redukuje a kontroluje bakteriálnu nákazu. Bežne sa používa v mydlách, dezodorantoch, zubných pastách, ústnych vodách, prostriedkoch na tvár, čistiacich prostriedkoch. Zakázaná je v Kanade, Japonsku. Je to pravdepodobný endokrinný disruptor a karciogén, ktorý sa ľahko sa kumuluje v tele.  Triclosan sa môže pridávať len určených druhov kozmetických výrobkov a v stanovenej koncentrácii za účelom konzervácie výrobku. V Európskej únii je regulovaný v prílohe V položke 25 nariadenia (ES) č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch. Povolený je, ak ide o výrobky určené na umývanie, teda výrobok sa umyje vodou, v kontakte s pokožkou zostáva veľmi krátky čas počas umývania. Do iných kozmetických výrobkov a na iný účel nie je povolený.  Keďže o triclosane som si toho prečítala dosť, rozhodla som sa, že ho nechcem v mojej kozmetike ani vidieť. Najmä preto, lebo v prechemizovanom svete si môžem vybrať. Gél som vyhodila a hoci nebol zlý, nemohla som ho používať. Jeho cena je 6,2 a výrobky zoženiete na niekoľkých internetových stránkach.
Prečo som si ho neobľúbila?

  • zloženie
Používate výrobky tejto značky? :)

You Might Also Like

1 Vaše komentáre

  1. Značku nepoznám, ale popis peelingu zní zajímavě. Ještě nikdy jsem nic podobného po použití kosmetiky necítila. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe