Ako mi učarovali Hakuro štetce

17:44

Už je to nejaký ten rôčik, kedy som začala používať aj iné ako štetce na očné tiene. Začínala som len s nimi, ale ani to nebolo hneď. Sprvu mi stačili len penové aplikátory, ktoré boli súčasťou balení očných tieňov. Mala som ich len zopár, nejakú paletku a pár mono tieňov. Vlastne, ani neviem, ako sa mi za pár rokov podarilo nazbierať si takú zbierku, ako mám teraz :) Časom som zistila, že make up sa mi prstami nenanáša najľahšie a tak som sa rozhodla, že je na čase rozšíriť svoju zbierku a obzory. Dlho som váhala, do ktorej značky by som mala investovať. Mala som ich vybraných niekoľko. Drahých, drahších, aj lacnejších. Voľba padla na značku Hakuro.














To, že je to poľská značka, som sa dozvedela až dlho po nákupe. Viem, že ešte stále existujú predsudky voči poľským produktom, ale ja sama ich nemám. Poznám totiž viacero značiek, ktoré sú z Poľska a sú naozaj veľmi dobré. Ponuka štetcov je veľmi široká a vysokokvalitné štetce nájdete na mnohých blogoch alebo u známych vizážistov. Zatiaľ som si vzala dva, ale časom skúsim aj ďalšie. Nakupujem rôzne značky štetcov, známych i menej známych, ale stále si myslím, že to najlepšie, čo doma mám, je od Hakura. Začala by som legendárnym štetcom H50, ktorý je ideálny na nanášanie tekutého alebo minerálneho make upu. 
Vlastnosti štetca:
      "Typ vlasu: syntetický
Rozmery:
Celková dĺžka štetca - 17 cm
Dĺžka vlasu - 2,5 cm
Priemer štetín - 3,5 cm"

V ruke sa drží výborne. Nie je veľký ani ťažký, dobre sa uchytí. Jeho štetinky sú nesmierne jemné a príjemné na dotyk. Je veľmi hustý a tak ideálny na tekutý make up. Aj teraz, po viac ako dvoch rokoch, ako ho mám, sú stále rovnako jemné a štetec sa takmer nezmenil. Dokonca by som povedala, že keby som nemala trochu vyblednuté písmenká na rukoväti, ani by som nepovedala, že nie je úplne nový. Vyzerá tak po každom očistení, kedy majú štetiny zasa bielu farbu a čiernu rukoväť. Tento štetec ma naučil, ako sa krásne a rýchlo nalíčiť. A hlavne jednoducho. Najskôr nanášam podkladovú bázu štetcom, o ktorom si povieme o pár riadkov nižšie. Potom nanesiem pár bodiek make upu na pleť. Následne ho rozotieram štetcom H50. Krásne, bez fľakov, rýchlo a bez šmúh. Líčenie je veľmi prirodzené a vydrží dlhšie. So štetcom sa ľahšie dostávate do záhybov a make up neostáva vo väčších nánosoch, lebo ho pekne rozotriete. Investovať doň sa naozaj vypláca. Nielen preto, lebo je fešák. Ale aj pre jeho skvelú výdrž. Mám ho roky a za tú dobu nestratil nič zo svojej jemnosti a chlpy mu takmer nevypadávajú. Neviem si spomenúť, či by niekedy niekde jeden trčal alebo vypadol pri umývaní. Používam ho takmer denne a už urobil nekonečne veľa skvelej práce. Vrelo ho odporúčam, urýchli a uľahčí líčenie a po rokoch nestratil nič zo svojej krásy. Môžete ho kúpiť aj v menšej verzii, ale ja milujem túto. Cena, za ktorú som ho kúpila, je 9,90 eur.

Druhým štetcom, ktorý som si kúpila, je H18.
Vlastnosti štetca:
     "Rukoväť štetca je vyrobená z prírodného dreva.
Typ vlasu: syntetický
Rozmery:
Celková dĺžka štetca - 17,8 cm
Dĺžka vlasu - 3,3 cm"

Kúpila som si ho na nanášanie podkladovej bázy. Myslíte si, že je to zbytočné? No, uhol pohľadu. Každú bázu nanášam najprv prstami, potom štetcom. Pri nanášaní štetcom sa omnoho lepšie zapracuje, menej sa stáva, že vzniknú žmolky a je to omnoho rýchlejšie. Preto ho považujem za dôležitý kúsok a nosím ho aj v kozmetickej taštičke. Rovnako tak ho možno použiť aj na tekutý make up alebo tekutý korektor. Je skvelý aj pri nich. Tiež má jemné vlasy, nepadajú a vyzerá ako po kúpe. Chystám sa kúpiť si ešte jeden, aby som ním mohla nanášať pleťovú masku. Jeho cena je 6,20 eur. Kúpila som ich  v eshope Krasotika.


Akú značku štetcov preferujete? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. No dost sa s tebou stotoznujem vo viacerych bodoch textu, tiez som si ku stetcom hladala dlsie cestu a od nesmelej prvej kupe stetca na make up mam teraz peknu zbierku viacerych znaciek, najviac od Eco Tools a Real Techniques. A inak ja zasa milujem pancuchy Gatta a tiez som bola prekvapena, ze polska znacka, ale vobec mi to neprekaza nakolko su fakt kvalitne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež som nad štetcami Hakuro uvažovala, ale asi nakoniec siahnem po Zoeve.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy sú jej štetce moc drahé. Keď vidím, aké kvalitné sú tie od Hakura, radšej pôjdem zasa do nich :)

      Odstrániť
  3. Zprvu mě taky učarovaly, ale pak jsem si koupila Zoevu a zamilovala jsem se do ní :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno raz bude aj Zoeva :) Ale teraz ma vôbec neláka.

      Odstrániť
  4. Ja mám doma 5 štetcov a sú super. používam ich hodne dlho a stále sa s nimi dobre líči :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja napíšem Ježiškovi, že by som chcela ďalšie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe