Opantaná čerešňovým kvetom. Už zasa

16:27

Jún patrí čerešniam. Alebo čerešne patria k júnu? Asi oboje. Nezabudnem na to, ako som sa ako decko na jún tešila. V škole to znamenalo, že po záverečných hodnoteniach príde pokoj, výlety, prázdniny. Branné cvičenia, športové súťaže, kam sme chodili povzbudzovať tých, ktorým aj šport išiel, sa spájali s batôžkom, kde mi moja dobrá mama nabalila chlebík so syrom a paprikou, úhľadne zabalený do servítky, Horalku, Bon Pari a ovocie, obyčajne jabĺčko a čerešne. Čerešne boli predvojom leta, ale zbožňovala som obdobie, keď kvitli. V záhrade sme mali obrovskú čerešňu, ktorá rodila prekrásne srdcovky. Keď odkvitala, triasla som halúzkami a padali na mňa stovky bielych lupeňov. Po večeroch som pod ňou stála  a ovoniavala vzduch nasiaknutý omamnou vôňou čerešňových kvetov. Už desať rokov bývam inde a čerešňu občas vidím v iných záhradách. Aj keď som ďaleko, vôňu si viem predstaviť. Keď som zbadala čerešňový krém na ruky, vybrala som si ho. Že budem voňať ako moje spomienky.









O kréme na ruky od Frais Monde si môžete  prečítať:

         "Objavte nádherné vône Frais Monde, ktoré pochádzajú z južného Talianska. Sú jedinečné a originálne. Ich tvorcovia sa inšpirovali v stredomorských lesoch, na morskom pobreží, vôňami kvetín, ovocných plodov a bobúľ. Bohaté portfólio toaletných a parfumovaných vôd, parfumovaných olejov a krémov je tak široké, že si vyberie naozaj každý. Talianska značka Frais Monde ponúka dokonalú vôňu ako pre milovníkov jemných mošusových vôní, tak i pre obdivovateľov kvetinových, ovocných, ale aj drevitých a gurmánskych vôní. V ponuke nechýbajú ani zmyselné orientálne a ambrové vône. Pre citlivú pokožku odporúčame najmä parfumované oleje - sú hypoalergénne a neobsahujú žiadny alkohol ani konzervanty. Vďaka jedinečnej olejovej konzistencii majú dlhotrvajúcu výdrž. Podľahnite kúzlu talianskych vôní a objavte tú najkrajšiu, ktorá vás bude dokonale dopĺňať po celý deň aj noc."

Frais Monde sa radí k mojim obľúbeným značkám. Zaujala ma parfumovanými olejmi, no skúsila som i dekoratívnu alebo pleťovú kozmetiku. Krém na ruky zaujme na prvý pohľad. Už krabička je pekná, nájdete na nej aj potrebné zloženie, ktoré je jedno z tých lepších. No naozaj krásna je tuba. Ako umelecké dielo. Rozkvitnuté kvety na bledom podklade sú ako namaľované, vedela by som si niečo podobné predstaviť aj ako potlač šiat alebo trička. Obdivujem ju vždy, keď siaham po kréme. Oku lahodiaci obal ale nie je to jediné, pre čo sa po kréme oplatí siahnuť.  Tuba má 100 ml a krém je tak jeden z tých väčších. Napriek tomu by som si ho so sebou vzala aj na víkendový výlet či dovolenku. Čo sa vône týka, nemôžem povedať, že by som ostala sklamaná. Vonia sladko a pekne. Ale nie tak, ako som čakala. Nech sa snažím ako sa snažím, necítim žiadny čerešňový kvet. Keď porovnám vôňu krému na ruky a parfumovaného oleja Cherry blossom, jednoznačne vyhráva olej. Ale ako som spomenula, nie je to vôbec škaredá vôňa. Sladšia, ľahšia, nevtieravá a stále jemná. Biely krém vyzerá husto, ale dobre sa rozotiera a ľahko sa vsiakne do pokožky. Nezanecháva po sebe mastný ani lepkavý pocit, čo je skvelé najmä v lete. Lebo aj vtedy mám suchšie ruky a potrebujem ich poriadne hydratovať bez toho, aby som mala mastné ruky. Ľahký krémik dokáže dobre hydratovať a účinný je aj pri záderoch, lebo pekne zaceľuje ranky a zjemňuje kožu. Ostanú jemné a hladké, vláčne a pekne vyzerajú. Veľmi suchú pokožku síce hojí pomalšie, ale tú nemávam až tak často, preto je krém vyhovujúci. Cenovo je jedným z tých drahších, ktoré sa mihli mojou poličkou, ale Frais Monde je jednou z tých značiek, do ktorých sa opláca investovať. Myslím si, že je to aj kúsok, ktorý je skvelý ako darček, lebo je nielen krásny, ale aj účinný.

Plusy:
  • Krásny obal
  • Šikovná tuba aj do kabelky
  • Pekne vonia
  • Hustý, nemastný krém
  • Rýchlo sa vsiakne bez mastného alebo lepkavého pocitu
  • Hydratuje, zjemňuje, hojí pokožku


Mínusy:
  • Nenašla som, nevonia, ako som čakala, ale vonia pekne


Krém nájdete v eshope Elnino.sk, kde stojí 9,11 eur.

Patrí čerešňa čerešňový kvet k vašim obľúbencom? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Musí voniať fakt skvelo, čerešňový kvet je moja srdcovka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tieto kúsky od Frais Monde sa mi páčia viac a viac, čerešňový kvet boduje :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe