Pripravená na leto

16:43

Niekedy od apríla, prípadne od mája, podľa počasia, začínam premýšľať nad tým, že budem môcť konečne zasa opaľovať. Pravdou je, že čím som staršia, tým menej ma baví ležať len tak na slnku, ale niekedy si pri tom fakt oddýchnem. Roztiahnem si na našom trávniku 2x2 metre deku tak, že sa tam už nič iné nevojde, vezmem si knihu alebo krížovky, bodkované okuliare a bodkované plavky určené na domáce opaľovanie a hajde von. Vďaka tomu som obyčajne už v júni opálená tak, akoby som mala za sebou jedno kolo dovolenky pri mori a cítim sa tak fajn čokoládovo. Mojou výhodou je, že takmer okamžite idem do hneda, pričom opálenie mi vydrží celé mesiace. Na začiatku si ale vždy musím dať pozor, aby som neskončila ako paprika. Lebo už aj naše slniečko je niekedy skoro ako v exotike. Základom zdravého opálenia je nezabudnúť na vhodnú kozmetiku na opaľovanie, aby sa predišlo poškodeniu, podráždeniu, ohrozeniu pokožky. Každý rok kupujem prípravky pre celú rodinu. A Richarda, lebo on je kapitola sama o sebe. Keď niekam ideme, nič nepotrebuje a potom mi labzuje v kozmetike, lebo nemá krém na ruky, telové mlieko, mlieko na opaľovanie a tak. Pointou ale bolo, že sa snažím každý rok skúsiť niečo nové a je len málo produktov, ku ktorým sa vraciam. Tento rok padla voľba na Yves Rocher. Pred časom (pár rokov dozadu) sme mali mlieko po opaľovaní od tejto značky a bolo veľmi dobré. Tak bolo na čase pozrieť sa aj na opaľovacie prípravky.





















O mliečku po opaľovaní 3 v 1 si môžete prečítať:
   
      "Intenzívne hydratuje, upokojuje a regeneruje podráždenú pokožku v dôsledku nepriaznivého slnečného žiarenia.
KOTÚČ PRÍMORSKÝ
S 5 ochrannými účinkami: povzbudzuje tvorbu melanínum, podporuje schopnosť pokožky chrániť sa proti škodlivým účinkom slnečného žiarenia, chráni pokožku proti starnutiu spôsobenému slnečným žiarením, ochraňuje prirodzenú štruktúru pokožky a stimuluje prirodzenú schopnosť regenerácie pokožky"

O mlieku na opaľovanie s OF 50 si môžete prečítať:

      "Najvyššia ochrana pokožky v spreji! Pokožka je efektívne ochránená proti škodlivému slnečnému žiareniu. Výsledkom je hydratovaná, jemná a príjemne prevoňaná pokožka.
Zloženie
KOTÚČ PRÍMORSKÝ"

O oleji na opaľovanie s OF 30 si môžete prečítať:

      "Ochraňuje a zjemňuje pokožku. Pôsobí ako účinná ochrana proti nepriaznivým vplyvom slnečného žiarenia.
Zloženie
KOTÚČ PRÍMORSKÝ"


      Dlhé roky nás letom sprevádzal jeden jediný prípravok na opaľovanie, ktorý kupovala mamina. Mal ochranný faktor tuším 10 a nikomu nenapadlo kúpiť aj nejaký iný. Keď sme lietali po kúpalisku, bolo nám to jedno. Potom prišlo obdobie Biodermy, ktorá vyhovovala aj mojej mamine, ktorá je veľmi citlivá aj na opaľovaciu kozmetiku. Tento rok prišiel čas skúsiť niečo nové a Yves Rocher sa mi  zdalo ako rozumná voľba. Ponuka prípravkov na opaľovanie je pomerne široká a musím povedať, že by som si vedela vybrať aj ďalšie kúsky. Oleje alebo mlieka, podľa toho, kto má čo radšej. Ja preferujem mlieka, ale niekedy, najmä na dovolenke, mi vyhovuje aj olej. Musí byť však nie veľmi mastný, lebo ma šlak triafa, keď sa lepím, kĺžem a vychytám všetky muchy v okolí 10 metrov. Nie nie, nie som vypišťaná – len to ozaj nemám rada. Mlieko s OF 50 u nás doma nesmie chýbať. Pre maminu. Lebo má tak trochu alergiu na slniečko. Nič príjemné, verte či nie, ale človek, ktorý si slnko na svojej pokožke ani neuvedomuje, je nesmierne šťastný. A aj preto, lebo keď sa ešte len začínam opaľovať, natieram sa silnejším faktorom. Niektorí ľudia v mojom okolí ma presviedčajú, že je to zbytočné alebo že sa neopálim. Nie celkom súhlasím, lebo naše slnko už praží rovnako ako to v Chorvátsku napríklad a opáliť sa opálim. Len sa nespálim.  A to je pre mňa rozhodujúce. Lebo chodiť dva dni s prsiami farby ako mali plavky v Baywatchi, mojím snom nie je. A keďže moja koža je posiata materskými znamienkami, musím sa chrániť, lebo rakovina kože je stále väčším strašiakom. Netreba ju podceniť. Mlieko veľmi príjemne vonia. Sladko a jemne, pekne prevonia pokožku. Nie je mastné a dobre sa vsakuje do pokožky. Po nanesení počkám pár minút, než idem do vody. Aplikujem ho niekoľkokrát za deň, podľa toho, či som v tieni, vo vode alebo na slnku. Odporúča sa neaplikovať ho na tvár. To som vyriešila  nevedomky už minulý rok, kedy som si kúpila jeden krémik určený na tvár a minuli sme z neho sotva polovicu. Mliečko  v spreji sa ľahko aplikuje, dobre sa rozotiera a vsiakne sa rýchlo. Jeho bežná cena je 19,90 eur za 150 ml.

      S ochranným faktorom OF 30 mám olej. Ako som už spomenula, nemám problém ho používať, ak nie je veľmi mastný a nevonia všetkému hmyzu v mojom okolí. Má 150 ml, je v plastovom obale s rozprašovačom a podobne ako mlieko vyzerá veľmi pekne. Majú šikovnú veľkosť, bez problémov ich oba natrepem do mojej plážovej tašky, do ktorej vlastne vždy dostanem skoro všetko a aj tak už vyzerá. Čakám, kedy sa odtrhne ramienko a bude po srande. Olej veľmi pekne a sladko vonia. Láka najmä mušky a mravce :) Ale nie tak tragicky ako jeden z olejov, ktoré som mala minulý rok. Ten chutil všetkému hmyzu. Tento olej používam len pri vode. Rozotiera sa ľahko, celkom dobre vsakuje, ale občas mastný pocit ostane. Zmizne, keď skončím v bazéne, ale nezmyje sa úplne, pokožku hodiny chráni. Mám ho radšej, keď už som opálená a odkladám silnejší faktor pre maminu. Je to jeden z tých kúskov, ktoré nie je zlé mať doma po ruke, lebo ním nič nepokazíte. Jeho cena je 19,90 eur za 150 ml.

      Posledným kúskom mojej povinnej letnej výbavy je mliečko po opaľovaní. Niekedy celkom postačí obyčajné telové mlieko, ale predsa len, o pokožku po slnení sa treba dôkladne postarať, aby bola krásne hnedá a hlavne zdravá. Mlieko 3 v 1 je v bledomodrom obale, takom ako voda. Má 150 ml a ako jediný kúsok nemá pumpičku na dávkovanie. Nie je to problém. Mlieko nie je husté, ani riedke, také akurát. Rýchlo sa vsiakne a nezanecháva mastný film. Rozhorúčenú pokožku akoby ochladí, osvieži a hydratuje. Ak sa náhodou spálite, pomáha ju regenerovať a urýchli jej uzdravenie. Krásne ju prevonia a pomáha jej ostať krásnou a zdravo vyzerajúcou. Kedysi som mlieka po opaľovaní podceňovala ako ďalšiu zbytočnosť, za ktorú sa len vyhadzujú peniaze, no dnes viem, ako blahodárne pôsobí na pokožku. Občas sa treba lepšie pozrieť na zloženie, môže tam byť nejaký špatiteľ, ale inak nemám produktom čo vyčítať. Stojí 8,50 eur a výrobky nájdete buď v kamennej predajni alebo v eshope Yves Rocher.


Aká je vaša tohtoročná výbava na opaľovanie? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Opalovaci kosmetiku od YR jsem jeste nezkousela... No zkusim si neco poridit...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som dlho používala len klasickú drogériovú, potom Biodermu. A teraz som moc spokojná s touto :)

      Odstrániť
  2. Tak letos mam jeste rozbabrany astrid, avon a Baleu. ale tohle me vazne zaujalo.. takze je uz na nakupnim seznamu..

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe