Šikovný slovenský kúsok

18:31

Ak zavítate na môj blog častejšie, viete, že milujem levanduľu a levanduľovú kozmetiku. Neviem presne, kedy mi levanduľa tak veľmi  učarovala, ale stala sa súčasťou môjho každodenného života. Nie je to len preto, lebo ju okolo seba cítim, ale aj preto lebo sa na ňu  denne pozerám, na hodiny, sušené kytičky, na šálky, sviečky, ozdoby. Lebo je nádherná. Keď si idem v nejakom eshope nakúpiť, vždy sa pozriem, aká je ich levanduľová ponuka. Vždy musím mať otvorené niečo levanduľové. Pre zdravie tela i duše.







Od Hanusu som mala ružovú vodu, na ktorú jednoducho nedám dopustiť. Patrí k mojim must have, lebo na pleť je jednoducho vynikajúca. Na levanduľovú som sa tešila o kúsok viac. Je v sklenej tmavej fľaši, ktorá má 100 ml. Je menšia a nezaberie veľa miesta. Musím si len dať pozor, aby som ju nikde nezhodila, lebo by zle skončila ako fľaša, tak aj kachličky.

Vonia naozaj pekne, i keď levanduľovo poznám aj krajšie. Je sladšia, možno až príliš sladká, ale zasa nemôžem povedať, že nie je levanduľová. Pripomína mi levanduľový čaj, ktorý ma v zime sprevádza pochmúrnymi večermi. Hydrolát neobsahuje alkohol, takže pleťová voda je vhodná  aj pre citlivú pleť. Vhodná je pre:
  • Mastnú a zmiešanú pleť, pleť so sklonom k akné – jej protizápalové účinky sú vhodné najmä na problematickú pleť, upokojuje zapálenú a citlivú pokožku, zmierňuje bolesť a pomáha pokožke hojiť sa a regenerovať. Pleť dočistí a zjemní, v lete jej prinesie aj osvieženie
  •  zrelú pleť - spomaľuje proces starnutia, vracia pleti žiarivosť a vitalitu
  • na vlasy – upokojuje vlasovú pokožku, prevonia vlasy, zanechá ich jemné
  • ako prírodné antidepresívum – vôňa levandule upokojuje myseľ. Zlepšuje náladu, pomáha upokojiť myseľ a navodzuje ľahší spánok

Vhodná je na každodenné požívanie, pokojne ju možno používať ráno i večer. Na odličovanie sa mi veľmi neosvedčila, ale to za problém nepovažujem, keďže na odličovanie mám iné výrobky.

Plusy
  • pekný sklený obal
  • tmavé sklo chráni vodu
  • príjemná vôňa, pripomína mi čaj
  • vhodná pre mastnú i zrelú pleť, vlasy
  • zmatňuje, čistí, osviežuje pleť, zmierňuje zápaly, zabraňuje starnutiu pokožky 
Mínusy:
  • nenašla som

Za 3,50 eur kúpite pleťovú vodu v eshope Babičkina záhrada.


Aká vôňa kvetov je vaša srdcová? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Vůni levandule mám velmi ráda, tato voda určitě stojí za zkoušku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja milujem levanduľu :) Ale kvôli vôni odporúčam skorej Tvoju kozmetiku alebo Biofficina Toscana, tie voňajú krajšie :)

      Odstrániť
  2. Tiez ju mam, pouzivam ju na docistenie a tonizaciu pleti. Na vonu som si ale musela trosku zvykat, mne zas vonia tak tazko akoby az spalene ci zatuchnuto. Neviem to presne definovat, ale inak je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám aj voňavejšie levanduľové vody, ale účinkami je dobrá :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe