Uhlie a marocká láva

19:08

Nedávno som sedela nad svojím poznámkovým blokom k blogu a premýšľala som nad tým, čo mi nesmie doma chýbať. Prišla som k celkom slušnému zoznamu: pleťový olej, peeling, kvetová voda, prachová pleťová maska, tarika, balzam na pery a mydlo. A to nie hocijaké mydlo, ale čierne určené na čistenie pleti. Tieto mydlá sú jednoducho must have a vždy musím mať doma aspoň jedno. Naposledy som si kúpila čierne mydlo od my – sys, ktoré sa trochu odlišuje od ostatných čiernych mydiel, ktoré som už mala. A musím povedať, že je to celkom pozitívna zmena.







O prírodnom mydle uhlie a marocká láva si môžete prečítať:

       "Unikátna kombinácia zložiek v tomto mydle ho predurčuje ako skvelého pomocníka pre starostlivosť o mastnú a zmiešanú pleť. Jemne čistí póry bez pocitu suchosti a pnutia.
Mydlo je určené na umývanie tváre a celého tela.
Krémová pena mydla je vďaka vyššej dávke bambuckého masla,hydratačné účinky zabezpečuje kakaové maslo a mandľový a ricínový olej.
Ingredients: Olea Europaea(Olive)Fruit Oil, Aqua, Cocos Nucifera(Coconut)Oil, Butyrospermum Parkii(Shea)Butter, Sodium Hydroxide, Theobroma Cacao(Cocoa)Oil, Prumus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond)Oil, Amyris Balsamifera Oil, Ricinus Communis (Castor)Oil, Activated Carchoal, Rhassoul, Cinnamomum Camphora, Pogostemon Cablin Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Oil, linalool*
*prirodzene sa vyskytujúci v siliciach
100g možný odpar -10%"

Čierne mydlá pôsobia ako magnet na nečistoty a problematickej pleti môžu veľmi dobre pomôcť. Zistila som to už dávnejšie a odvtedy na ne nedám dopustiť. Pôsobia nielen ako prevencia pred vznikom nových nedokonalostí, ale bojuje aj s tým existujúcim. Mastná a problematická pleť zaň musí ďakovať, lebo je neoceniteľným pomocníkom. Mydlo je v papierovom obale, kde je uvedené zloženie a potrebné informácie. Mydlo má 100 g (plus mínus nejaké to percento)a je krásne. Je čierne, ale má bledú vlnovku a nápis my - sys, čo mu dodáva šmrnc. Veľkosťou je ideálne do ruky, ale ja ho rada používam s kefkou alebo hubkou, preto už tvaru mydla až taký význam nepripisujem. Vonia celkom inak ako ostatné čierne mydlá. Vonia ako Orient. Teda, nebola som tam, ale takto si predstavujem orientálnu vôňu. Preto je vhodný aj pre mužov. Jeho podmanivá vôňa je balzamom aj na dušu a použitie mydla je príjemným relaxom. Vytvára krémovú penu, ktorá pokožku nevysušuje. Pokojne ho môžete použiť aj namiesto sprchovacieho gélu na pokožku celého tela. Ako som spomenula, rada ho používam s kefkou alebo hubkou. Napením ho a nanášam na pleť krúživými pohybmi (treba sa len vyhnúť očiam, štípe v nich). Pokožku nedráždi a neostáva ani pocit pnutia. Keby ho mám opísať jedným slovom, poviem, že je fantastické. Vynikajúco čistí pleť, aj póry a pomáha odstraňovať čierne bodky. Rozžiaruje pleť a zanecháva ju hodvábne jemnú na dotyk. Nové nedokonalosti sa tvoria podstatne menej a upokojuje pokožku, ak je zapálená a bolí. Mala som už niekoľko čiernych mydiel od slovenských značiek prírodnej kozmetiky. Toto sa vymyká, lebo vonia celkom inak. Účinky má vynikajúce a tak sa delí o prvé miesto môjho rebríčka obľúbenosti s Carbone mydlom a detox mydlom od Soaphorie. Je to tiež skvelý nápad na darček, dobrým mydlom nič nepokazíte :)

Plusy:

  • Ekologický obal
  • Pekne vyzerá
  • Krásna orientálna vôňa
  • Nevysušuje, neostáva pocit pnutia
  • Vytvára krémovú penu
  • Pleť čistí, odstraňuje čierne bodky, zanecháva pleť jemnú a žiarivú

Mínusy:
  • Nenašla som


Mydlo nájdete v eshope www.my-syskozmetika.sk za 4,50 eur.

Máte obľúbené  čierne mydlo? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Vyzera fakt super. Ja mam teraz provence od musk a tiez som velmi spokojna, ale ked dominam chcela by som skusit prave detox alebo nejake od my-sys :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vrelo odporúčam :) Od my- sys som mala dve a bola som veľmi spokojná :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe