Konopno kamilková kombinácia

21:27

Mydlá na čistenie pleti som si veľmi obľúbila. Zo začiatku som si kupovala len čierne, ktoré boli určené na môj typ pleti. S čiernym uhlím, čajovníkovým olejom, marockou lávou. Boli čierne, menšie a veľmi účinné. Nebudem ale klamať, hoci sú skvelé, mala som chuť na nejaké oživenie, nielen farebné, ale také celkové. Dnes sú v ponuke rôzne mydlá, ktorých zložky sú viac ako zaujímavé. Presne tak som našla aj mydlo s harmančekom a konope, ktorý má v ponuke Caltha kozmetika. Niečo ma k nemu ťahalo, i keď omnoho viac ma zaujali iné, napríklad citrónová tráva, chlorella a spirulina, badyán a čierne uhlie (ale zakázala som si kúpiť ďalšie čierne mydlo, hoci toto ma strááášne lákalo)či medovka, chlorella a spirulina. Samé super kombinácie. Pre harmanček a konope som sa rozhodla preto, lebo mám veľmi rada harmanček a uvádzalo sa, že je skvelé na problematickú pokožku.










O mydle si môžete prečítať:

      "Mydlá CALTHA sú bez chémie a neobsahujú palmový olej. Špecialitou je dizajn, ktorému sa starostlivo venujeme pri každej pripravovanej dávky. Vedú nás k tomu dva dôvody: chceme, aby ste mali doma v kúpeľni kúsok niečoho pekného a nás by ani výroba nebavila, keby sme vytvárali stále to isté bez nápadu a fantázie. Takto sa vždy tešíme na krájanie mydla a je vždy prekvapením, aký vzor vyšiel. Preto sa mydlá CALTHA, ktoré si zakúpite, budú mierne líšiť od tých tu vyobrazených. Podobne pristupujeme aj k tuhým šampónom, nezabudnite sa na ne pozrieť a vybrať si ten, ktorý Vám vyhovuje úplne najviac ...
Konopné mydlo so zeleným čajom má regeneračné účinky. Mydlo je vhodné pre všetky typy pleti a mojej výborný vplyv na problematickú pleť (ekzém, lupienka, atopický ekzém a akné).
Mydlo obsahuje konopný olej lisovaný za študenta. Ten má vysoko protizápalové a antibakteriálne účinky a odporúča sa pri kožných problémoch ako je ekzém, lupienka, atopický ekzém a akné. Konopný olej predstavuje prírodnú látku s vysokou nutričnou hodnotou, vďaka čomu kožu energeticky zásobuje a regeneruje. Hojivé účinky konopného oleja podporuje tiež prítomnosť harmančeka, ktorý svojimi protizápalovými účinkami urýchľuje hojenie a zmierňuje svrbenie a podráždenie pokožky. Mydlo vonia po zelenom čaji. Ručne vyrábané mydlo je tvorené z prírodných zdrojov a neobsahuje žiadne konzervanty ani iné škodlivé látky. Mydlo obsahuje iba rastlinné oleje z overených zdrojov, ktoré majú priaznivé účinky na pokožku. Kokosový olej chráni organizmus pred nepriaznivými vplyvmi počasia a udržuje pokožku pevnú a hladkú, olivový olej k tomu dodáva vláčnosť a hebkosť. Hydratačné účinky mydlá sú zabezpečované vďaka prirodzenej súčasti mydla glycerínu a aj vďaka pridávanému včeliemu vosku. Ten pôsobí proti akné a jeho drobné tukové čiastočky účinne pútajú vodu a pôsobí ako ochranný mikrofilm.
Zloženie: Kokosový tuk, Olivový olej, včelí vosk, Konopný olej lisovaný za studena, Harmanček - bylina, Vône - zelený čaj Ingredients: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium olivám, Cannabis Sativa Seed Oil, Cera Alba, Parfum, Chamomilla Recutita Flower, CI 77288 (prírodná monerální oxid), * Butylphenyl Methylpropional, * Hexyl Cinnamal, * Limonene, * Linalool (prirodzená súčasť esenciálnych olejov )"


Mydlá postupne vytlačili rôzne čistiace gély, peny, mlieka. Jednoducho som prišla na to, že s tým mydlom urobím väčšie terno. Vždy mám doma aj gél, lebo s ním sa dobre odličuje, ale skorej sa v obchode obhliadam po mydlách. Mydlo je v peknej papierovej krabičke. Balenia sa mi páčia, dajú sa recyklovať a pekne vyzerajú. Je pravda, že po otvorení tam už mydlo neukladám, ale stále platí, že sú omnoho lepšie ako tie plastové. Po otvorení na mňa vykukla pekná, do žlta ladená kocka. Taká žiarivá, živá a hravá, ako stvorená na kúpeľňovú poličku, ktorú rozžiarila. Je to také malé umelecké dielo. Na vôňu harmančeka som sa tešila, ale nedočkala som sa. Mydlo vonia trochu inak, ako som čakala, v popise sa uvádza, že ako zelený čaj. Harmanček necítim a zelený čaj mi smrdí, takže toto som celkom nevychytala :) Nevadí, prekusla som sa cez to pomerne rýchlo, lebo v tomto prípade platí, že podstatne dôležitejšie je, aké sú výsledky po použití. Mydlo vytvára jemnú krémovú penu. Dosť hustú na to, aby som sa s ňou spokojne umyla. Použitie je príjemné, len si treba dať veľký pozor, aby sa vám mydlo ani mydlová voda nedostali do očí, tam veľmi štípe. Po použití mám pocit trochu suchšej pleti. Nemôžem povedať, že vysušuje, pre obsah toľkých vzácnych olejov to ani nie je možné, ale vždy musím siahnuť po kréme, aby som sa cítila spokojne. Mydlo čistí pokožku od nečistôt (čierne bodky nie), čím pomáha zabraňovať vzniku nových nedokonalostí. Upokojuje ju, ak je zapálená a boľavá. Blahodárne pôsobí aj na atopický ekzém, lebo uľavuje od svrbenia. Zloženie mydla urýchľuje hojaci proces a pokožka vyzerá rýchlejšie zdravo a pekne, nielen ranky, ale aj fliačiky sa lepšie hoja. Pokožka ostáva jemná a žiarivejšia. Mydlo ma presvedčilo o tom, že chcem ďalšie. Palec hore! Nevonia mi, ale účinné je.

Plusy:
  • Pekné balenie
  • Mydlo dobre vyzerá
  • Šikovné do ruky
  • Dobre pení
  • Vhodné na problematickú pokožku – akné, ekzémy
  • Čistí, upokojuje, urýchľuje hojenie, nevysušuje
Mínusy:
  • Nevonia mi


Mydlo kúpite za 3,70 eur v Caltha.

Ktoré mydlo v ponuke vám padlo do oka? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe