Tvoja pleťová maska pre problematickú pleť

16:25

Prachové masky a íly som začala používať na vysokej škole. Naplno som im prepadla v roku 2013 a odvtedy si zveľaďujem svoju zbierku a učím sa, ako kombinovať rôzne prírodné prášky s ílmi, aby som docielila masku vhodnú na môj typ pleti. Doma mi poličku zdobia medový prášok, rôzne ovocné prášky, sušené mlieko, ibištekový i neem prášok a tak. Veď možno to poznáte, keď začnete nakupovať, neviete prestať. Niekedy si ale rada kúpim už namiešanú masku, aby som sa neskoro večer nemusela dlho bavkať v kúpeľni. Rozhodla som sa kúpiť si Tvoju masku na problematickú pleť, ktorá obsahuje všetko to, čo by malo pomôcť mojej občas ešte stále pubertálnej pleti. Už som chcela dokončiť objednávku, ale do oka mi padla aj krásna sklená mištička. Šup s ňou ku mne!








O pleťovej maske na problematickú pleť si môžete prečítať:

        Prášková pleťová maska, ktorá je svojim zložením predurčená pre problematickú pokožku. Biely íl čistí a odstraňuje toxíny z kože, sušené kozie mlieko je výborné na zvláčnenie pokožky a upokojenie podráždených miest a med má upokojujúce a protizápalové účinky. Citrónový prášok má povzbudivé a hĺbkovo čistiace účinky zatiaľ čo marocký íl odstráni prebytočnú mastnotu a nečistoty z pórov.  Kombináciou týchto surovín vznikne doslova balzam na aknóznu pleť.  Tip na prípravu: Suché pleťové masky sú veľmi jednoduché na prípravu, ktorá sa môže prispôsobiť presne Tvojim potrebám. Odporúča sa vymiešať 1ČL práškovej masky s 1ČL tekutého nosiča podľa Tvojho výberu (voda, kvetová voda, jogurt, aloe džús..).  Vyskúšaj pridať aj pár kvapiek tvojho obľúbeného pleťového oleja pre lepšie zmývanie a zvláčnenie pokožky. Vymiešanú pastu nanes na pleť, nechaj pôsobiť cca 15 min a zmy teplou vodou.
Zloženie: biely íl, citrónový prášok, sušené kozie mlieko, marocký íl, medový prášok
Objem: 75 ml

O sklenej miske si môžete prečítať:

        Sklenená miska, ktorú oceníš keď si budeš miešať svoju vlastnú masku na pleť či vlasy. Je malá, milá a šikovná.  Skvele sa drží, zmestí sa do nej tak akurát a ty už nemusíš vymýšľať do čoho z kuchyne si zarobíš svoju obľúbenú masku na pleť či zábal na vlasy. Milujem takéto praktické vecičky :)

Misku som si kúpila s veľkou radosťou. Keď som sa totiž motala po obchodoch s kuchynskými vecami, všetky misky boli dosť veľké. Zdobenú a všelijakú riasenú som nechcela, to by sa na figu umývalo. A aj tak sa mi zdali zbytočne veľké, veď tej masky sa pripravuje ozaj len na dno. Doma som si preto odložila plastový obal z kozmetiky a zarábala som ju v ňom. Po čase sa mi ale ten plast prestal pozdávať. Kúpila som si plastové špachtličky, lebo íly by sa nemali miešať kovom a konečne mám aj vysnenú misku. Je malá, sklená, perfektná do ruky a musím si dať pozor, aby som ju nerozbila, lebo by ma to fakt mrzelo. Je krásnaaa. A stála len 1,59 eur, čo ani nie je tragické.
No a k miske patrí aj maska :) V plastovom obale so žiarivou etiketou sa nachádza 75 ml vynikajúcich práškov:  biely íl, citrónový prášok, sušené kozie mlieko, marocký íl, medový prášok. Hoci všetky ingrediencie mám aj doma, nenapadlo by mi ich zmiešať a vytvoriť tak naozaj jedinečnú masku, ktorá je naozaj ako stvorená pre potreby mojej pleti. Prášok preventívne neovoniavam, odkedy som sa jedného ílu nadýchla, na vôňu si počkám, keď masku vymiešam. Postačuje čajová lyžička (nemusí byť ani kopcom) s vodou (alebo aj kvetovou vodou, jogurtom, mliekom, aloe gélom a podobne). Vzniknúť by mala hladká pasta, ktorá sa dobre nanáša štetcom. Vonia ako mlieko so štipkou citrónu. Pekne, nevtieravo, príjemne. Neruší to a po chvíli vôňu cítiť nie je. Pokožka neostáva začervenaná ani podráždená, maska je k nej veľmi nežná. Odporúča sa mať ju na pleti asi 10 – 15 minút, ale ak sa stane, že je to o kúsok dlhšie, nie je to žiaden problém. Po uschnutí je pomerne pevná, preto ju dávam dolu hubkou a vlažnou vodou. Pokožku ešte ošetrím kvetovou vodou a nanesiem krém. Výsledok som si všimla okamžite, ako som masku zmyla. Oči mi hneď padli na nos, kde viditeľne ubudlo čiernych bodiek a póry sú menej zreteľné. Vyčistená pokožka doslova žiari a je jasnejšia a svieža. Maska aj vyhladzuje, zjemňuje a dodáva pokožke skutočne zdravý nádych. Začervenané miesta a vyrážky upokojuje, sťahuje zápal a zlepšuje hojenie. Keď som si ju kupovala, nenapadlo mi, aká skvelá kombinácia práškov ma čaká. Už dlho som nemala tak skvelú prachovú masku, ktorá by vo mne zarezonovala  už po prvom použití.

Plusy:
  • Pekný a praktický obal
  • Maska je v ponuke pre rôzne typy pleti
  • Vzniká hladká pasta
  • Príjemne vonia
  • Nedráždi
  • Odstraňuje čierne bodky, hĺbkovo čistí, vyhladzuje, zjemňuje, rozjasňuje pleť, zjemňuje póry, upokojuje a sťahuje zápal
Mínusy:
  • Žiadne


Maska stojí 7 eur a nájdete ju v eshope Biobeauty, kde som ju kúpila aj ja. Viac informácií o značke nájdete na Tvoja kozmetika.


Miešate si masky samy? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Míchám si masku od Saloos zelený a bílý jíl :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja kupujem íly lacnejšie zo stránok, ktoré ponúkajú veci na prípravu domácej prírodnej kozmetiky :)

      Odstrániť
  2. Já mám od Saloos zelený jíl a pak klasický od Argitalu, ale nebaví mě to míchat. Jsem na to moc líná. Mám raději už hotové masky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je dobra kombinacia, paci sa mi, ze je tam aj ta hydratacna zlozka obsiahnuta. Ja najradsej pouzivam ciste ily, ale kozu vysusaju, takze potom musim este dodatocne hydratovat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, nevysušuje, čistí a stačí trocha ľahkého krému.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe